måndag 29 september 2008

Folk e korkade

måndag 29 september 2008
Har varit ute på de sju haven under helgen. (har alltså åkt till Åland)

På Svärjebåten får man kristallklara bevis på att folk e korkade:
- för vissa människor tycks det vara oöverkomligt svårt att säga ursäkta när dom vill förbi. det är tydligen enklare att helt kallt bara knuffa undan dem som står i vägen. (och gärna himla lite med ögonen också)
- det tycks också vara omöjligt att säga till i kassan på t.ex. caféer eller andra allmänna utrymmen om toapappret tar slut. verkligen schysst mot följande som får klara sej utan papper. verkligen.
- på buffeten var det fler än en som åt ketchup med fiskbordet. ketchup!
- hur svårt kan det vara att ställa sej i en kö å vänta på sin tur?
- att folk väljer att fara på kryssning. För att citera Chandler i Friends: The most important question: How dumb Are you?

Dessutom: (saker som är oberoende av Svärjebåtarnas existens)
- det kommer påminnelser till mejlen om att man inte ska lämna ut sina passwords, bankkoder eller annat åt okända människor. finns det faktiskt folk som INTE fattat det?!


Heta tips för resenärer till Åland (och andra ställen med för den delen):
1) Befinns dig gärna i rätt terminal då det är mindre än 10 minuter tills båten skall avgå.
2) ha INTE fabulous stövlar som det är omöjligt att springa i ifall du mot förmodan skulle ha missat på punkt 1)
3) klä dej inte heller i stay-ups med dåligt lim om du ska springa för livet för att fullborda punkt 1) och/eller om du mot förmodan skulle ha missat även på punkt 2). (Serious Stay-up Emergency (SSE) är inte att rekommendera om du vill se fucking fabulous ut då du ska rusa ombord på båten efter att ha missat på både 1) och 2). )
4) ifall du missar på alla ovannämnda punkter och är på fel plats i fel skor med fel stay-ups då det är bråttom: spring ändå, intala dej själv att a) ingen ser, b) du är graciös ändå eller c) att du oberoende är queen of fucking everything och bara LE då du kommer ombord på båten. Folk på kryssning är ju ändå stenkorkade.

fredag 26 september 2008

vem har det värre?

fredag 26 september 2008
Jag tycker att det är världens äckligaste då Rs skäggstrån hamnar i min tandmugg då han rakar sej. Huuu!
han tycker att det är världens äckligaste då jag inte alltid noggrannt sköljer av vår eltandborstskaft efter användning.
Vem har det värre?

torsdag 25 september 2008

ibland blir jag så trött på mej själv

torsdag 25 september 2008
Undrar om det någonsin händer nån annan att ni cyklar till ett ställe och sedan glömmer att ni var med cykel och istället promenerar hem och märker först följande gång ni tänkt cykla nånstans att ni glömt cykeln efter er på morgonen/igår/förra veckan? och att ni inte ens alltid minns vart ni senast cyklade då ni försöker luska ut var cykeln månne skulle kunna hålla hus?
Det är ett allt för vanligt scenario i min vardag och det gör mej riktigt riktigt trött.

Att jag dessutom alltid är lite sen gör detta bara värre. (det förbättrar inte heller bilden av en som ordningsfull, ansvarstagande människa att måsta förklara att "jag är sen för att jag inte hittade min cykel för att jag igår inte mindes att jag var med cykel till ställe A och glömde den kvar där"...)

och utan cykel blir man skitsen.

onsdag 24 september 2008

produktiv dag...

onsdag 24 september 2008
tredje blogginlägget idag. dessutom har jag kollat facebook typ femti gånger minst. där händer ju ingenting!
vad kan vi dra för slutsater av detta? jo: jag skriver gradu.



seriöst:
Jag: "om man har en grej, som blir till en grej så heter det någonting."
ytterst sakligt och vetenskapligt formulerat uttalande. Det märks att jag studerar på universitet.

kaffediskussion:

han: alltså oj nä. *djup, olycklig suck*
jag: va nu?
han: alltså allt e såå krångligt.
jag: oj nej. * förstående psykologiskt insiktsfull* vad har hänt?
han: bladibladibla... så nu vet jag inte alls hur det blir... ska jag nu hyra vitdelar till fracken från Hesa eller Åbo... *djup olycklig suck*

*no comments*


och jag som trodde att jag hade problem.

va?

en kompis frågade mej idag om jag är stressad. jag svarade nej. jag väljer att inte vara stressad, trots att jag med all säkerhet borde vara det. detta faktum kommer antagligen att hit me in the face (HARD!) any day now. men orka nu bry sej om det. orsakssamband och konsekvenser är ju inte min grej anyway.

jag vill inte ha ett liv. Jag VILL sitta hemma i soffan å se på BECK å äta en massa smörgåsar. Fattar inte vad det är för fel på det?
Det är mycket roligare än att sitta å söka efter tidningsurklipp från 1800-talet i en arkivdatabas som man inte riktigt förstår sej på.

måndag 22 september 2008

Allt beror på något

måndag 22 september 2008
Det blev som jag befarade - Lockelsen bakom hörnet att smyga omkring på IKEA blev för stor och spenderade kvalitetstid med Herr Rs familj där istället för att mögla på insten, som ju planen var. Rätt trevlig dag ändå, när allt kommer omkring. Förutom mördande huvudvärk pga en alltför kort natt, som i sin tur berodde på hög inre panik angående saker som borde fixas å det snaraste , som i sin tur beror på min oförmåga att fixa saker, i kombination med för tidig väckning för små Hannor. Allt beror på något och i mitt fall beror det mesta i mitt liv på mej.


Sådan har denna måndag varit. I trevlighetsmått mätt relativt lyckad, i uträttade sakers mått mätt väldigt misslyckad. Allt beror på hur man ser det.


Dagens not: Idag fick jag ett hembakt bröd. ibland lönar det sej att dirigera körer.

söndag 21 september 2008

Fundering:

söndag 21 september 2008
varför är det så, att vissa stearinljus rinner å andra inte? Köpte några blockljus i höstiga färger som jag tände igår, och då märktes denna tendens extra tydligt. Trots att de vid första anblicken ser identiska ut, rinner det ena, men inte det andra. Det ena bildar en liten stearinpöl i mitten, medan det andra klåttar runt å har sej. Inte är det lätt.

Försöker fortfarande bli jag med att jag måste stiga upp i ottornas otta imorgon då sambon och hela hans familj stövlar in här nångång efter sju. Det känns nästan lite orättvist tycker jag. Om nån har råkat missa det, så är jag inte en morgonmänniska utan vill helst av allt bara dö då väckarklockan ringer, oberoende vilken tid på dygnet det är. Att vakna suger helt enkelt.

Imorgon ska jag ta min nya, coola datorportfölj, som jag fyndade på kirppis för 2 spänn, å pallra mitt sorry ass till insten å sitta där å mögla. Att sitta på insten och göra ingenting känns på nåt vis mera betydelsefullt än att sitta hemma å göra ingenting. Av någon anledning.
En viss IKEA lockelse lurar dock bakom hörnet, så vi får se...

Andra stora saker som hänt är, att Andra Avenyn har börjat igen. Nästa vecka börjar in fact väldigt många tv-serier på nytt. Bäst att se till att ha mycket tv-tid då och inte överanstränga sej med annat. Dessutom har jag bykat, bytt lakan och skrivit en to-do lista för nästa vecka.

nu blir det natt. bäst att gå å lägga sej så man får vakna imorgon igen.


Dagens: "hittade" ett par skor, som jag glömt bort att ja ägde idag. Betyder det att jag har för många par skor? Svar: nej, jag har för dåligt minne.

lördag 20 september 2008

lördag 20 september 2008
i de flesta nära människorelationer
är det oundvikligen så
att man i något skede
på sätt eller annat
gör varandra illa.
Ibland är ett glas skumppa i goda vänners sällskap just det man tycks behöva.

torsdag 18 september 2008

Jag slutar.

torsdag 18 september 2008
Nu får det fan vara nog. Jag tänker SLUTA UPP med att ha dåligt samvete över precis allt här i världen.
Okej, så jag är skit på att planera mitt liv. Voivoi. Synd, men tycker att det räcker med att jag ens överhuvudtaget försöker. På mitt sätt.
Okej, så jag äter för mycket godis. Åhå. Det är ju gott ju!
Och matmorkkisen. Skit på dej. Jag äter vad jag vill när jag vill.
Okej, jag tycker inte att jobbet är en fest varje dag. Men vem tycker det på riktigt?!
Och nej, jag ringer inte min mamma tillräckligt ofta. Men vem gör det? Och är inte mammor det enda ens lite mera självklara än allt annat i världen?
Okej, så jag tittar för mycket på tv och gör för lite saker för att rädda världen. Men kom igen. Jag försöker rädda mej själv här. Och om det är via tv:n så tja. Då är det så.
Och nej, mitt jobb är inte 8-16 på ett kontor där pappershögarna minskar. Mitt jobb är ytterst flexibelt rent tidsmässigt men inte desto mindre betungande för det. Bara jag kan avgöra när det är för mycket, för lite eller tillräckligt. Man ska inte döma nån förrän man gått en mil personens skor, eller hur det nu var...
Och Iso-G. Där finns inga lagar på hur man ska gå tillväga. Bara för att jag inte producerar 100 sidor text varje dag, betyder det inte att jag inte gör något åt saken.
Och nej, livet är inte en dans på rosor. också jag har rätt att vara ledsen och nere. Och tänker inte ta dåligt samvete över det OCKSÅ.

Listan på saker att ha dåligt samvete över kan göras oändlig; detta är bara ytskrap. Men nu skiter jag i det dåliga samvetet. Jag slutar.

Menyförslag...

Rullkakka med björnbär (L)


Det ni...

onsdag 17 september 2008

C.R.Ä.P.:

onsdag 17 september 2008
Jag är en nöt. Ich bin ein Nuss. Olen pähkinä.

mindes att det var nåt visst med detta datum. men icke sa nicke. Kunde inte anstränga mig så till den milda grad att jag sku ha kommit ihåg DEADLINEN. Alltså voj arma skit. Nu missade jag ansökningstiden för stipendiet. Därför inhandlade jag ju kalendern: för att skriva in viktiga grejer i den. Idag står det kaffe med Marika och ledig kväll. Det borde ha stått LÄMNA IN STIPENDIEANSÖKAN. Dessutom har jag ritat en nätt krumelur i marginalen. istället för viktiga saker.

Hurra för mitt fantastiska sinne för planering.

glad och god

idag träffade jag en glad människa. Det är länge sedan jag träffade en sån tycker jag; de flesta i min omgivning tycks cykla i lite motvind för tillfället. Det var inte ens en såndär störande, hypersuperglad-och-överentusiastisk-över-att-få-leva-typ, utan en helt på allvar god och glad människa. Sån ska jag också bli. God och glad.

Världen behöver fler sådana.

Fram för mera nöjdhet.


och vispgröt är helt på allvar jättejättegott. och jag har hängt upp min tvätt. Det händer mycket idag.

JIM!

Igår fick jag en JIM av min kära sambo som överraskning då han kom från butiken. Jag kände mig precis lika lycklig som för 20 år sen då jag var 8 år å mamma gjorde samma sak. Tänk att man kan ha samma favvogodis i 20 år! Undrar just om det är ett bra eller mindre bra tecken... :S
Oberoende så var det gårdagens gläjdeämne. Det är dom små sakerna....

En hel låda kanske inte skulle vara så dumt?



med formen i åtanke vore däremot helidiotiskt med en låda...

tisdag 16 september 2008

min tisdag i ett nötskal:

tisdag 16 september 2008
- internet
- MSN
- reggae
- Iso-G
- kaffe!
- svamppasta med broccoli och vitlök
- blåa byxor å rosa tunika
- opera? njaa...
- nelliportalen
- om att tappa bort saker
- en ny lampa?

man kan undra över saker och ting i all evighet utan att få klarhet. Eller så kan man låta bli.
igår hade vi nätavbrott hemma HELA DAGEN. Det var en sann prövning för mej. Fankens Sonera. Men idag var det en glädjens morgon då allt fungera som det ska igen.
Nu: reggae. Jah Man!

lördag 13 september 2008

Drömmar och trivialiteter

lördag 13 september 2008
"Please God - if you can't make me thin, make my friends fat."


Idag var jag på fruktbar shopping i billighetskedjorna. Dessutom har jag ätit lax. Det lär vara bra för olika delar av kroppen.


Dagens överraskande moment bestod i att jag hittade melon i kylen. vet inte vem som har köpt den och när, men den såg helt bra ut och smakade gott. kanske vi har en husgristomte iallafall?

Gubbar å tanter: var snälla med mej idag. Idag ska jag nämligen INTE bli irriterad på jobbet.
Funderar vilka skor jag ska ta idag och vilken färgs läppglans. Undrar över diskens existens, middagsmat och låtval. Och tänker på Amelie-filmen, som jag inte sett på lääänge. Jag ska köpa en ny scarf.
Det är sannerligen inte lätt att veta var ens höstvantar ligger.



fredag 12 september 2008

FRIDAY BABY!

fredag 12 september 2008
Fredag är veckans absoluta höjdpunkt, så är det bara.
Idag har jag ätit sushi, bandat in backing vocals i en mysig studio till en reggae-låt (!), druckit kaffe och gått på stan. Väldigt oproduktivt och ineffektivt, men rackarns trevligt. :)
Jag var ytterst misstänksamt inställd till bandningen; reggae är ju kanske inte helt min grej, men producenten var supernöjd och det var faktiskt jätteskoj, så nu har vi bokat in mera studiotid till nästa vecka. :) Ovanför/ i samband med studion finns ett litet konstgalleri och en liten designaffär som hade alldeles förtjusande grejer. Tror bestämt att jag ska handla lite där nästa vecka. Jättefina små presentartiklar som kan vara bra att ha på lager hemma ifall man ex tempore ska iväg nånstans. (händer ju typ aldrig, men tanken är ju god...)

I övrigt ser helgen lovande ut; lite körläger, lite släktbesök och så Gradun då. Har storslagna planer på att gå igenom lite litteratur som kanske kan vara användbar till Iso G. Kanske.


Dagens trevliga: hittade två nya brödsorter i saluhallen. Skitigt dyrt, men gott och skojigt.
Dagens lilla extra krydda: satte sojasås i halsen så att jag i min kamp mellan liv och död av misstag spottade mitt lunchsällskap rakt i fejset.

onsdag 10 september 2008

onsdag 10 september 2008
det är natt och jag funderar på GRADUN. Seriöst. Nu är det allvar.
Idag:
Skola och shopping. Godis och indisk mat. och te &jättegod glutenfri bovetefralla från Fria tillsammans med R framför ett avsnitt av Friends♥.





måndag 8 september 2008

måndag 8 september 2008
R är tillbaka, det är måndag och jag ska göra vanliga måndagssysslor idag. Till måndagssysslorna hör studier, jumppa å kör. Det låter roligare än det är. Och egentligen är det roligare än det låter. Mystiskt.
Efter en helg som totalt tog musten ur mej skulle jag inte alls ha något emot att ha en "mellan söndag och måndag-dag", som en extra söndag. Men jag har hört att det inte går att fixa det. Ännu en uppfinning att sätta på to-do-listan, tillsammans med alla andra behövliga uppfinningar...

Om jag bara nu sku orka ge mej själv en fet spark i baken tror jag att denna dag har stort få-saker-gjorda-potential. Får se hur det går med den saken.



Viktig fakta: vi har polsk marmelad i kylen.

torsdag 4 september 2008

FEGIS!

torsdag 4 september 2008
Åch vad arg jag blir på mej själv. Jag är såå feg. Jag är inte bättre än de jag kritiserar. Jag är überfinlandssvensk pellefjant som inte vågar säga rent ut. Istället lindar jag in mina ord och funderar om jag är tillräckligt diplomatisk nu.
Och här sitter jag nu, missinassen (vilket ju inte var planen, för planen var tidig läggdags pga tidig uppstigning imorgon), och skriver en arg text som är 4 dagar försenad och som kanske inte ens publiceras och där jag inte vågar säga rent ut vad jag tycker. Jävla tur att jag inte blev journalist. jag skulle inte klara av diplomatin.

jag vill skrika. jag vill säga ett sanningens ord åt en och annan. och jag vill provocera.

men istället skriver jag att saker och ting är trevliga och bra.

jävla mumintroll är vad jag är.


meningsfulls inlägg dethär, som handlar om något som ingen vet om.

*hemlig*


note to self: studiebokenstudiebokenstudiebokenstudieboken.STUDIEBOKEN.

tisdag 2 september 2008

tisdag 2 september 2008
imorgon börjar Skolan och jag ska på mitt första gradusemi. Funderar över vad det innebär. Betyder det att jag börjar bli vuxen, gammal eller bara att det blir jobbigt att måsta ha en tid att passa? Det finns en viss risk för att jag kommer att känna mej extremt utmattad efter morgondagens lektion och behöver ta igen mej en vecka eller så... lättja eller ålder? För vuxet är det ju definitivt inte.




ett ilandsproblem: skosnörena på mina *väldigt dyra* jumppatossor går väldigt ofta upp mitt under timmen. det är väldigt irriterande.

Dagens fråga:

Varför fungerar lövblåsare endast mellan 07.00 och 08.00 på morgonen???? Jag fungerar INTE då.

måndag 1 september 2008

Nähä.

måndag 1 september 2008
Livet blir inte alltid som man tänkt sej. Jaha.
Ät skit å gå vidare.

Idag är en onödig dag.
Idag har jag tagit ett bad, ätit glass, druckit kaffe, druckit te, motionerat lite, ätit russin och läst lite bok. Och övat lite, alltför lite.
Inte ringt viktiga personer. Inte tagit tag i studierna. Inte diskat. och inte varit nyttig.
Alldeles för mycket strunt och alldeles för lite asiaa.
Just nu käkar jag skit. Och går vidare. Fast det känns onekligen som om portionen skit är större än gå-vidare-stegen. Det suger.


Imorgon ska det stekas någå shitjävlabanansmycket fett å fläsk på gymmet. Nu jä-lar.
Imorgon ska jag äta på restaurang. Det blir skoj.
Imorgon MÅSTE jag ta itu med vissa livshotande saker. Bajs.


vad skönt att det inte ännu är imorgon.

nattlig tanke:

var går gränsen mellan att få för lite och att kräva för mycket?


Hittade en välskriven artikel om förhållanden och livet och sånt här.


min största rädsla är att vakna upp en vanlig grå måndagsmorgon vid 40+ åldern och inse att jag inte levt det liv jag velat.



usch, bäst att äta lite glass istället.