fredag 30 juli 2010

fredag 30 juli 2010
Det närmar sej läger och sistaminutenpaniken är ett faktum med stort F. I övrigt går dagen till annalerna som den då jag impulsshoppade ett par glasögon.
Innan läggdags står jag ännu inför Kampen mot världens fulaste fluga, som lyckats nästla sig in i denna renlighetens högborg. Ja och inför kampen mot tröttman innan allt är klart.

söndag 25 juli 2010

Rövare

söndag 25 juli 2010
Okej, så jag har haft stoltare stunder än då jag vaknade upp ur min koma imorse och genast kunde stämma upp i Var bor du lilla råtta? I min käft. Det här med viisin käsin är nog inte helt min grej. I think it's safe to say att mitt smink var snyggare igår kväll.

fredag 23 juli 2010

Aha-upplevelsen

fredag 23 juli 2010
Det var idag då jag redan var på väg ut genom dörren, men bara måste hämta hörlurarna, Ja och roskisen, Ja och tidningarna, som det slog mej varför vi jämt har så skitigt golv. För att jag alltid klampar omkring med smutsiga skor. Trots att jag bara nån timme tidigare dammsugit hela lägenheten.
Some of us learn the hard way.

torsdag 22 juli 2010

Sommarbloggen

torsdag 22 juli 2010
Lite sommarpics från gångna dagar.


Egobild med bruna ben.
Rosévin i Skärgården. Också telefonerna var med.
Just det.
Klänningen som nu är entinen. R.I.P.
Insjöfinland om sommaren är inte så dumt.
Vi.
En stadsvy, som bevis på att vi verkligen var där. (förutom visaräkningen då)


Jätteintressant.

What fresh hell is this?

Okej, så denhär dagen kommer inte att gå till annalerna som den bästa på länge:
 
1 st hotellfrukost modell sämre
1 st söndrigt minneskort i telefonen
1 st ögoninflammation. IGEN.
1 st fall med cykel inför publik på Mannerheimvägen
1 st sönderriven klänning från Australien. oåterkalleligt entinen.
1 st sönderriven sandal. torde gå att lappa.
1 st oväntat besök, som ledde till operation panikstädning from hell , som föranledde århundradets svettanfall

Som motvikt till all elände och misär:
1 st glasspinne som plåster på alla sår. mycket god (vitchoklad-salmiak, för den som undrar)
1 portion kall kinamat från igår. tillochmed god kall. Det är tydligen i Tammerfors den goda Kinamaten finns.

Då dagen hittills varit av modellen kakka, och det som väger upp är mat- och kalorirelaterat kan man ju förnöjt räkna ut orsaken till varför jag inte ryms in i mina skinnypants.

tisdag 20 juli 2010

tisdag 20 juli 2010
Hittade denna bild hos Miss Marie, som jag hittade via nån annan blogg, och hon hade hittat bilden på okänd plats, så ingen vet vem den tillhör. Men sjukt bra tycker jag.

Självplågeri

Oj sadismen i att man självmant och frivilligt subscribar sej till newsletters om grejer/prylar/kläder/skor som man vet att man aldrig kommer att ha råd med.

måndag 19 juli 2010

The Pultsers

måndag 19 juli 2010
Is it just me eller tycker inte ni också att de gamla hederliga poligobbarna är på utdöende? Man kan ännu se några stackare ligga på sina parkbänkar och lunka till affären efter mera öl, men sakta men säkert håller dom på att utrotas till förmån för knarkare och andra huliganer. Igår i Alepan såg jag en pultsare som luktade mögel. Ruttet. Typ nästan lite svamp och fuktskada, ni vet. Men med en svag stank av gammal öl. Och idag i bibban (that's right, jag använder ju bibban nuförtiden!) hade jag förmånen att se några perusfyllon där också. Dom lyssnade till Suomipop och vad nöjda som fan och dansade runt och hade private disco mellan hyllorna. Dom stank inte mögel, bara lite fyllesvett och 17 år gammal alkohol och var egentligen rätt otrevliga. Men pultsarna är iallafall trevligare än påtända huliganknarkare som härjar på som fan. Men det är bara min diskriminerande åsikt.

Festivalsommaren 2010

Det verkar varken bli Pori Jazz eller Nyslott i år heller. Eller nån annan festival för den delen. Men kanske blir det en balkong på Drumsö och en dag i Tammerfors istället. Vem vet.

fredag 16 juli 2010

Hur en dag kan utvecklas

fredag 16 juli 2010
Tidigare idag steg jag upp i ottan för att inta mysig frukost på Sis Deli innan sällskapets avfärd mot nordliga breddgrader. Föga visste jag om dagens vidare utveckling.




Till exempel hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat gissa att jag skulle komma hem med ett gult plagg fem timmar senare. (på riktigt: gult? Jag har ju inte gult)






Eller att jag skulle ha en ny hårfärg. Vilken tur att man inte kan förutspå framtiden. Skulle man kunna det, skulle man ju inte alls vara lika glad över dylika överraskningsmoment.





För det otränade ögat så är hårfärgen i bottnet lite mörkt brun med en lite rödlätt ton (som inte alls var ämnad, men som bara bidde så) och med de solblekta slingorna kvar som ett minne från forna glansdagar.

onsdag 14 juli 2010

Die Sommer

onsdag 14 juli 2010
Detta har mitt liv mest gått ut på de senaste dagarna:





















 Och därför vill jag sjunga att bruna ben är bra.




















Det är torrt i Helsingfors. Nästan som i Afrika.





















Bruna ben i nya tossor från Dänemarkerna.

Det var nu ungefär det som jag hade på hjärtat.

Sommar i stan

Det går faktiskt att fira idyllisk sommar i storstan också. Här kommer två korniga bildbevis på det. Eftersom jag nu blivit med kamera, kanske ni kommer att få se en och annan bildglimt från the luxurious life of Hanna.

tisdag 13 juli 2010

Livets snåriga stig

tisdag 13 juli 2010
Då jag ikväll kontemplerade med mig själv hur jag skulle lägga upp programmet: lägga mej tidigt och stiga upp tidigt imorgon för att städa, eller städa ikväll/inatt och vakna sent till nystädat hem imorgon, föll jag för alternativ fyra, lägga upp en bild på bloggen istället. I min enorma fotoabstinens tycker jag att ni förtjänar en liten sommarbild från ifjol.


Alternativ tre är givetvis att jag lägger mej sent till förmån för underhållning och stiger upp tidigt för att städa imorgon. problem solved.

måndag 12 juli 2010

Håll i er

måndag 12 juli 2010
Eftersom jag utgår från att ni suttit hemma och bitit på naglarna i spänning huruvida jag blev brunare eller inte, så meddelar jag härmed att ja, jag blev visst brunare. O en sån tur. På vägen till playan blev jag med gröna skor också. På cittaren gick jag bärsärk bland de otroligt lyxiga hud- och hårvårdsprodukterna (nivea och dove och elvital och hela köret) och kommer att vakna upp som en ny människa imorgon. Imorgon blir jag även en kamera rikare, och då lovar jag att föreviga de nya pjucksen. Det är minsann spännande och rika tider. Not.

Dagens plan:

Bli brun.....are. hähä. fabulöst.

söndag 11 juli 2010

Händelserik helg

söndag 11 juli 2010
Har solat, länkat, ätit grönisar och sett på Wallander. Helt slut.

lördag 10 juli 2010

Spara på karamellerna

lördag 10 juli 2010
Ni vet sådär som vissa gör, att dom sparar karkki. Så har jag gjort med Big Bang Theory. Ända tills suget efter sista avsnittet blev för stort. Älska Google, som kunde förtälja att det kommer en fjärde säsong  i september.
Jag har hittat den spänning jag förtjänar i höst.

fredag 9 juli 2010

Teknikutvecklingen

fredag 9 juli 2010
Det är fint dethär med att få checka in själv på nätet eller via en såndär fin automat på flygfältet. Man känner sej sådär med i tiden och modern då man gör det. Givetvis har man (= folk som tänker ut sånahär system) inte riktigt tänkt ut systemet till slut, utan istället har det slagit sej själv på käften. Imorse i arla vargtimme på Kastrup var kön till bagagedroppen sinnsykt lång, typ hela nedre våningen var en enda lång kö, medan de få som inte blivit biten av tidens tand kunde köa i ca 1 minut för att checka in den gammalmodiga vägen. Need I tell you att jag givetvis valt den svåra vägen och checkat in på egen hand och bittert köade fötterna av mej innan jag ens fått morgonens första kaffe.

lördag 3 juli 2010

Den utvalda

lördag 3 juli 2010
I den arla arla morgonstunden var min kappsäck den första som uppenbarade sig på det magiska rullbandet på Kastrup. Det är i stunder som dessa som man känner sig utvald och lite speciell.

torsdag 1 juli 2010

Hittills idag

torsdag 1 juli 2010
Under dagen har jag avverkat Brahms Ein Deutsches Requiem, Stravinskijs Mässa och Vaughan Williams g-mollmässa. Efter detta utmattande program återgick jag till en gammal vän: Mendelssohns Psalm 42. Så man håller lite ordning i huvudet.

Ifall nån undrar vad jag sysslar med.

Ja, och så läste jag ut min bok också. Och träffade en vän i matbutiken.

För att ni skall ha en chans att komma ikapp min oerhörda bildningsnivå, hjälper jag er lite på traven. Bra musik och bra bok. Bekanta eder med dessa.