torsdag 31 mars 2011

Sista marsdagen

torsdag 31 mars 2011
ooh iih jee. Sista mars betyder VÅR. Och ooh iih jee betyder också något annat skojigt ;)
Och Vår betyder vårskor, vårjacka, vårsol, vårpromenader, vårkänslor. Det må snöa och regna och ruska, det är ändå ljust ute och ooh iih jee. Bring it on!

uuh uuh Vårtecken! Demanterna på marssnön försvinner sakta men säkert.
uuh uuh jag är så VÅR!

onsdag 30 mars 2011

två matrelaterade iakttagelser

onsdag 30 mars 2011
Temat viktiga meddelanden tycks fortsätta. Det första gäller vindruvor. Förr, då jag var sambo, måste jag vara snabb ifall någondera av oss hade handlat hem vindruvor, eftersom Herr Robäär var en riktig jäkel på att käka vindruvor. Nu kan jag ha ett paket i många (åtminstone två!) dagar utan att behöva oroa mej det minsta för att bli utan. Samboskapet-singelskapet 0-1.
Det andra gäller ost. Alltså dendär vanlig tråkosten som man sätter på smörgåsen varje dag. För mig är det nämligen viktigt att ostens yta alltid är slät. Det är dock äckligt med för mycket ost på smörgåsen och oftast räcker det med en skiva för att täcka mitt knäckebröd. Detta leder till att jag blir tvungen att hyvla osten slät och sedan stå och äta ost vid diskbänken, vilket i sin tur leder till att jag måste trotsa principen att inte stå och äta vid diskbänken (kestär inte folk som står och äter). Detta liv, detta liv.

Viktiga meddelanden ur mitt liv

Här följer några saker som jag tror att ni gärna känner till:
  • jag har börjat vakna åtta. trots att väckarklockan skulle ringa nio. Varje morgon.
  • någon råddar hos mej, och det är inte jag. för jag är ju inte hemma. ändå är här ett bombnedslag mest hela tiden.
  • imorse lyssnade jag på radio. det tror jag inte jag har gjort sen detta blev ett singelhushåll.
  • igår köpte jag frukt. minns inte när jag senast skulle ha gjort det.
  • både igår och idag slogs jag av tanken att det vore roligt att baka nåt. man ba huh? jag upphör tydligen aldrig att förvåna.
  • har planerat att gå ut och motionera idag. se ovan.



Hundsång får man väl aldrig nog av.

tisdag 29 mars 2011

Att folk orkar

tisdag 29 mars 2011
Nån har orkat kommentera ett ordval i en HBL-artikel på deras nätsida. Att folk ids.
Skribenten: Alla har de suttit med och lyssnat på knappt 800 sångare som blev kallade till provsjungning av drygt 1300 sökande.
Kommenteraren: Varför "knappt" 800 sångare?Nästan,kanske..

Man ba skaffa ett liv. Att jag kommenterar detta här kan ju tyckas vara exakt samma sak. Min orsak är dock att jag skall börja med en inlämningsuppgift till min sista ÅA-kurs. Då måste man blogga om oväsentligheter först.

måndag 28 mars 2011

Allt och de fula orden

måndag 28 mars 2011
Idag har varit en konstig dag. Utöver det finns bara ett att rapportera: jag har nämligen begått dödssynden "skratta högt på tåg". Alla vet ju att jag oftast lyckas välja de försenade tågturerna, tillexempel både igår och idag. Av nån anledning hittade jag in på en blogg som passade mitt humör som hand i handske. Om ni a) har is i magen, b) inte är känsliga för fula ord och c) om ni är sarkastiskt lagda, läs och le. Kolla också in inläggets etiketter. Älska bloggens titel dessutom. Den som tycker att Jag svär för mycket kan för övrigt tänka om.

Måndagsklassikern

Man ba NEJ när man inser att man inte hinner med allt man skulle idag.



lördag 26 mars 2011

Demanten på Marssnön

lördag 26 mars 2011
Utedag i Maxmo tillsammans med mor. Alla var glada och drack kaffe.

uuh uuh jag är en Powderbunny!
Uuh uuh mamma hoppar i snön!
Kaffe utomhus smakar extra gott.

fredag 25 mars 2011

Språkgeniet träder fram, del 2

fredag 25 mars 2011
Att läsa finska är inte lätt för en vanlig hurri. När man öppnar sin dagliga källa till insikt och visdom, dvs Iltalehti, kan man bli konfys och nästan lite upprörd då nån kallas aivoton. Man himlar med ögonen och stönar för sej själv, ba är det nu inte att ta i lite väl mycket? Nån gräns måste det vara på det oetiska även på Iltis. Ända tills man märker att det står avioton.

torsdag 24 mars 2011

Språkgeniet träder fram

torsdag 24 mars 2011
Då man just har talat finska (där det obviously blir fel mest hela tiden) kan det bli fel även på det egna modersmålet. Om man glömmer att stänga av finskaväxeln kan det hända att man blir konfys då man läser om "kusinen på landet". Ba vem är Kusinen och varför vill nån ha ett urinrelaterat smeknamn?

Tiden är en ogin mor

Idag är en dag då det känns som att det finns för få timmar på detta dygn. Ändå känner jag mej inte stressad, utan mest bara som att jag behöver lite lite mera tid för att hinna. Shakespeare, thou art my bitch today.

We are such stuff as dreams are made on, And our little life is rounded with a sleep.

onsdag 23 mars 2011

Surkärringismen

onsdag 23 mars 2011
Jag har blivit en riktig gnällkärring. Hör här:

Lista på saker som inte är okej att tala om i telefon på tåget, speciellt som kvällståget alltid är knäpptyst och alla verkligen hör allt även mot sin vilja:
- sin partners förkylning. 
- hur mycket man har tänkt be i löneförhöjning
- vad man har med sej i sin kappsäck då man är på väg till Barcelona
- Vad man har gjort idag
- vad man ska göra imorgon.

Seriöst. Gå ut ur vagnen och snacka din shajt. Me no wanna hear.

Jag blir illamående

Vetni, jag börjar må lite, eller nä: JÄTTEilla av min omgivning just nu. Älä alistu-kampanjen ger mej sånt obehag att jag inte vet hur jag ska bära mej åt, mobbning och knivhuggning av klasskompisar likaså. För att inte tala om Gaddafin och andra galningar och radioaktiv strålning. Ibland skäms jag verkligen över att vara människa.

Shoppingen

Det är mycket snack om shopstop nu. Mitt shopstop går bra. I måndags gjorde jag ett undantag, eftersom jag insåg att jag bara måste få en deckare (använder inte bibban, eftersom det i regel blir dyrare för mej att låna en bok från bibban än att köpa en pocket) och kom hem med fyra nya böcker. Insåg att jag ju inte hade specificerat mitt shopstop, som t.ex. Linn gjort. Beroende på hur man ser det kan man ju tycka att böcker inte ingår i shopstopet. Kanske. Oberoende, så är det rätt enkelt att ha shopstop. Men jag är illa rädd att det är lite som med alla förbud; att det går bra en tid och sen, när förbudet upphör, ja då går man bärsärk i affärerna och handlar mer än man skulle ha gjort under shopstopsmånaden, bara för att man får liksom. Tror inte att jag förlänger mitt shopstop faktiskt, men tror att jag skall försöka uppmana mig själv till återhållsamhet (vad är det?) och inte inleda april månad med att länsa affärshyllorna.

tisdag 22 mars 2011

Förnedrartisdagen

tisdag 22 mars 2011
Att falla i en rapapöl på väg till en övning, där man ska stå framför 40 personer och dessutom träffa en kompositör är inte att rekommendera (speciellt inte efter att man redan en gång under dagen blivit förnedrad (i sitt eget hem!) då främmande människor grävt i ens privata skåp, som t.ex. badrumsskåp). Att stå i leriga byxor framför en kör känns liksom inte jättevärdigt. Alls.

Gnäll och kaffe

Om jag vore en gnällig kund, skulle jag kunna skriva klagomejl till tillverkarna av Thaikuberna, som nuförtiden förtärs väldigt ofta till lunch i detta hushåll. Såsförpackningen har nämligen alldeles för ofta limmats fast i risförpackningen, troligen pga slarv, vilket försvårar öppnandet av färdigmikrad måltid. Ytterst olägligt. men eftersom jag inte är en gnällkund, gnäller jag här istället.
Bäst att hålla sej till sånt som är bergsäkert, som kaffe.


Source: flickr.com via never on Pinterest

måndag 21 mars 2011

Google translate

måndag 21 mars 2011
Om, OM man översätter min blogg till finska (varför man skulle göra det kan man ju fråga sej, men ja OM), ja då kan det se ut såhär:
















Man ba eh? Hur man får Pinglan till College Football förblir ett mysterium, eller har ni förslag på hur detta har gått till?

Hey Jude

Lite musik måndagen till ära:


söndag 20 mars 2011

O.O.: Oroväckande ovetskap

söndag 20 mars 2011
I förrgår tog jag HBLs kandidattest för att bli lite klokare inför stundande val. Jag förstod inte ens frågorna. Eller, jag förstod inte vad konsekvenserna av mina olika svar skulle kunna vara, eftersom de flesta ämnesområden som valmaskinen tog upp var ämnesområden jag inte känner till. Nu, några dagar senare, sitter jag fortfarande och grubblar över min framtid i landet Finland och landet Finlands framtid i mitt liv. Jag måste helt tydligt revidera min uppfattning om mig själv som en person som vet saker (ens lite). Jag vet ingenting. O.O.

fredag 18 mars 2011

Musikern

fredag 18 mars 2011
Denna fina bild har jag glatt mina två finaste musikermän med :)


torsdag 17 mars 2011

Skepp ohoj!

torsdag 17 mars 2011
Hallå där alla Akademiker! En fråga: varifrån kommer snor? Jag menar, hur kan man bara vakna en morgon och ha huvudet fullt med snor? Vem sätter dit det och hur? Om nån är intresserd av att testa hur det känns att ha så mycket snor så kan jag säkert ställa upp och dela med mej. Obs! Delar bara med mej till andra akademiker. Detta är nämligen akademiskt snor, tror jag bestämt.

Akademikern aka det stora Länkinlägget

Min vän Akademikern postade denna länk på fejan. Tyckte det var så lustigt att jag beslöt mej för att dela med mej av denna visdom åt er. Lisa på Onekligen, hon vet nog hon. Läs och lär peeps.

tror inte jag länkat så mycket i ett så litet inlägg tidigare. kanske för att jag inte är färdig akademiker.

tisdag 15 mars 2011

På hjärnan

tisdag 15 mars 2011
Ibland får jag nåt på hjärnan som jag blir typ helt besatt av. Denna gång är det banalare än banalt. För alla vet vi ju, att jag har shopstop denna månad. Men jag bara känner i hela min kropp att jag måste få en sånhär. Må-ste. FÅ. NU. Arma skitliv.
uuh uuh jag vill va en jättebaby!

Efter solsken kommer regn

Ingen solskensdag utan tunga regnmoln. Det bästa med att äta pyttipanna är ju att man får äta senapsgurksallad som tillbehör. Gissa besvikelsen när man har stekt sin pytt och skall börja ösa upp av gurksalladen, och man till sin stora förskräckelse märker att man inte har senapsgurksallad hemma i kylen. Man letar och letar, och ba det kan inte vara sant!. Jag menar, senapsgurksallad torde väl ändå kunna betraktas som en basråvara i varje kulinarists förråd. Antiklimax.

________
Edit 5 minuter senare:

Okej, ni trodde inte att det kunde bli värre va. Men ser ni, där trodde ni lite fel. För just när jag skulle sätta mej ner för att lite håglöst ösa in av den lite halva måltiden (pytt utan senapsgurksallad är som pizza utan ost. det funkar liksom inte. osten är ju liksom 90% av nöjet), ja se då märker man att man i sin huslighetsiver har lagt på diskmaskinen med alla hushållets gafflar, vilket innebär att man måste äta sin halva pytt med sked. Om man inte visste bättre kunde man tro att det är måndag idag.

En solskenshistoria

Man skall icke förspilla sin tid på oväsentliga tråkigheter. Idag väljer jag därför att strunta i att jag har ont i halsen, jättesmutsiga fönster och en massa tvätt som borde vikas in. Istället tänker jag koncentrera mej på solsken, sånger och på att vara fabulös. Känns som en bra plan en tisdag som denna, då en massa räkningar som skall betalas och papper som skall skannas annars kanske kunde få en lite illa till mods. Men med solsken, sånger och fabulositet känns livet lite mera okej.

måndag 14 mars 2011

Nytt hår!

måndag 14 mars 2011
uuh uuh nytt hår!
















Sjukt bra kvalitet. Man ser hur mitt hår glänser, eller hur. men IRL är det faktiskt snyggt!

söndag 13 mars 2011

Söndagsförnuftet

söndag 13 mars 2011
Ibland överraskar jag mig själv med att vara förnuftig. Som igår t.ex., då jag egentligen hade spennis kvällsplans, men de facto var så trött av sviterna efter fredagskvällens oförnuftigheter i kubik, att jag var tvungen att reschedule mina spennis pläns och istället gå och sova.
Denhär sjusovarn tog sej en 11-timmars natt och vakande ren (just det: hon duschade, tvättade bort det vid det laget redan två dagar gamla sminket och lade ansiktsmask på kvällen! det ni!) i rena lakan (just det: hon böt lakan sin egen kvällsrenhet till ära!) och utvilad imorse. Sen steg hon upp, gjorde äggröra (!), kokade en hink kaffe, åt äggröra, ost och fikonmarmelad till frulle och började läsa tidning och surfa.
Min oemotståndliga söndagsskönhet känner inga gränser.
uuh uuh jag är så ren och pigg!

fredag 11 mars 2011

Saker som gör en glad

fredag 11 mars 2011
Är t.ex. när man en fredagsmorgon öppnar MSN och märker att man fått fyllemeddelanden under natten. Så jag ber nu ifrågavarande person att logga in såfort den nyktrat till för att berätta hur det gick. Och vår allra finaste Mo hade rätt, det är tydligen i vännernas strumpbyxor det händer!

torsdag 10 mars 2011

Skräpporna

torsdag 10 mars 2011
Alltså jag kan inte hålla mej, jag bara måste erkänna: gee-mejlens "skräppost" får mej alltid att tänka mer på skräpp-ost än på skräp-post. Jepp. Så mogen är jag.

Aaw

Sökorden

Underhållande, bland mina topp 10-sökord kan man hitta:

- deckare, knark
- hångel+2 timmar
- slusk
- timmarna efter döden
- upplagda köttdiskar


Uppmanar onekligen till eftertanke och begrundan, jag menar, vad skriver jag om egentligen?

onsdag 9 mars 2011

Min tro

onsdag 9 mars 2011

Morgonskönheten

Imorse steg jag upp, tittade mej i spegeln och konstaterade lugnt att jag har en snyggdag idag. (ett tillstånd som inträffar ungefär, på basen av tidigare erfarenheter, en gång per 31 år) Men jag är ju ett kap! Jag, som hade tänkt ha en hemmadag idag, och bara göra tråkiga saker som att t.ex. dansa runt med Dr. Dammsugare och Mr. Mopp och laga blomkålspizza och sånt, får nu helt enkelt ändra strategi för dagen. Man kan inte låta skönhet som min go to waste med att bara snuska runt här hemma i sin skit. Så nu funderar jag på vad jag riktigt ska ta mej an för hyss och bus idag. Förslag?

tisdag 8 mars 2011

Kvinnoglimten

tisdag 8 mars 2011
Jag hade inte tänkt kommentera detta med kvinnodagen desto mera, men nu känner jag ju att det behövs en liten minikommentar iallafall. Kvinnodagen är en bra dag. Dock kan jag uppleva att den egentligen a) är ett bevis på att något är felställt i vårt samhälle och b) att många tycks se på dagen annorlunda än jag. Om JAG sku få bestämma, sku det handla lite mindre om att hylla kvinnor i allmänhet (vilket det ju inte alls är nåt fel på i sig) och lite mer om begrundan och eftertanke gällande jämställdheten de resterande 364 dagarna.

Sådärja. Nu har jag dragit mitt strå till kvinnostacken och kan återgå till att vara oseriös och käck med glimten i ögat. Jag fick förresten en komplimang modell finare i helgen: "din glimt i ögat är bland de finaste glimtar jag sett". Man ba aaaw.

Kärleksorden

Den pingligaste av alla Pinglor har skrivit så fint. Alla måste läsa!

♥ Pinglan.

måndag 7 mars 2011

Försöket

måndag 7 mars 2011
Utför vetenskapligt experiment. Det går ut på att kolla huruvida godis hjälper mot tristess. Åtminstone de första 3 minutrarna har visat positiva resultat.

En uppdatering

Okej, så Rasbenen vädrade tydligen vårluft under helgen.

fredag 4 mars 2011

Legs

fredag 4 mars 2011
Jag gillar dethär med Mars månad, plusgrader och sol. Främst för att det betyder att rasbenen får komma ut och lufta sig lite och springa av vinterlurvet. Jee för kjolväder! och jee för rasben.

torsdag 3 mars 2011

Dieten

torsdag 3 mars 2011

The art

Denna underbara tavla finns hos mej:

Kasvunvaraa av Tiina Kivinen






















Den är alldeles jätteläcker.

tisdag 1 mars 2011

p.s.

tisdag 1 mars 2011
jag inledde mars månad med att vakna 45 minuter före min väckarklocka. och jag var ganska pigg. det var säkert tack vare ivern över alla pengar jag kommer att spara nu. tror att rika människor är lite piggare än fattiga. d.s.

Marslöftet

Idag har det skett: mitt shopstop har inletts. Under mars månad har jag totalt shoppingförbud. Detta skall vara en början på mitt liv som 31-årig medveten konsument, som varken överkonsumerar eller tröstshoppar. Men framförallt skall det vara en liten balansering av utgifter-inkomster. Sparmånaden har inletts.*


*skit så torrt det låter.