onsdag 29 juni 2011

Inledningen

onsdag 29 juni 2011
Har inlett SEMESTERN med att 1) sola i Brunnsan och 2) moppa golven här hemma. Nr. 2 känns extra spännande; så har jag aldrig inlett en semesterperiod tidigare. Att pröva något nytt. Att bryta sina mönster. Att våga vara lite spontan och vild liksom. It's Living on the edge people.

Imorgon inleds semesterresa nr 1 tillsammans med denna underbara människa. För att ni andra (som ännu jobbar) ska komma i fiilis angående min semesterresa bjussar jag på detta. Ah, orgastiskt.

måndag 27 juni 2011

Lärdomen

måndag 27 juni 2011
Okej, lesson learned. Då man kommer hem efter midsommartjolahoppundhej, ska man genast öppna diskmaskinen. Annars kan man mötas av mögliga kärl och en synnerligen obarmhärtig odör då man intet ont anande inleder måndagen med att öppna fanskapet. Hushållet-Hanna 1-0. igen.

söndag 26 juni 2011

Midsommarfacit

söndag 26 juni 2011
Ja, även jag har firat midsommar och haft det lugnt, skönt, romantiskt och trevligt. Ätit, druckit, skrattat, spelat och sovit. Och lekt med bilar av olika slag. Vetni, det går ju hur bra som helst att fira midsommar i Österled! Nu är jag dock en av de tröttaste midsommarfirarna i världshistorien. Foton finns. I mängder. Men kameran är på Foo Fighters-keikka, så bilder kommer senare.
Peace out och ät chips.

torsdag 23 juni 2011

Go East!

torsdag 23 juni 2011
Man är väl lite alternativ och sticker österut över midsommar va. Ja alltså i min värld är det ytterst icke-kosher att åka österut. Men man kan väl ändra sej vettja.
Det sura humöret byts nu ut mot lite seriöst midommarpepp.

Drunknen icke peeps.
uuh uuh jag är så redo för midsommar!

Det dåliga humöret

Det är skitväder på midsommaren. Det är dåligt självförtroende gällande mina engelska kunskaper, som har visat sig ytterst bristfälliga. Det är huvudvärk och det är räkningar som skall betalas. För att inte tala om oron över hur allt ska bli.
Man blir på dåligt humör med mindre.

onsdag 22 juni 2011

mejlglädjen

onsdag 22 juni 2011
Nu är det fest! Idag har jag högaktningsfullt fått mejl av VR, som meddelar att de i sin stora generositet kommer att återbetala hela 11,80 euro av min tågbiljett pga fredagens oförskämda försening. Vad ska vi hitta på för tokroligt för denna förmögenhet då? (eventuellt kunde man tänka sej att denna summa skulle gå till understödskassan för utlandsresan som jag och min fina BF råkade boka oss i förmiddags. Eller alternativt kunde det helt enkelt vara min input av betalningen all in all. Så det blir balans mellan inkomst-utgift.)


och p.s. att äta chokomuffinssmet är ju nästan lika jees som själva muffinsen, eller hur! Jee! Vilken tur att jag har bakat! och det absolut sämsta är bombnedslaget i köket som förorsakas av bakning.

tisdag 21 juni 2011

Det onödiga Gnället

tisdag 21 juni 2011
Men alltså seriöst, vad är dethär med fläktarna i tåg? Det susar och schåsar och blåser och fräser och så plötsligt slutar det. Alla drar en lättnadens suck och pulsen sjunker för en stund och sen, utan varken förvarning eller något som helst system, så sätter det igång igen. Vad är grejen med det?


Ja, och ifall nån sku råka ha/känna till förmånlig, rymlig lägenhet på trevligt område i centrala Helsingfors att hyra ut, så kan ni ju höra av er. Jag är eventuellt intresserad.

söndag 19 juni 2011

Lägesrapporten

söndag 19 juni 2011
Välkommen till år 2011: här sitter jag på villan och spelar Angry Birds. Men till mitt försvar kan jag säga att ute är 11,8 grader myggigt och ruggigt och duggigt. Då jag anlände tidigare på dagen var jag klädd i två stycken fleecen OCH vindtät jacka. Älska finsk sommar.

Igår sysselsatte jag mej bl.a. med detta:

jag var mycket förväntansfull i taxin.

Brudparet strålade ikapp med solen.
Det serverades modebakelser.


























































Utöver detta har jag varit mer insatt i orientering än någonsin tidigare, och var mycket stolt då en viss man kom i mål imorse och gjorde ett mycket gott resultat.

fredag 17 juni 2011

Frågan

fredag 17 juni 2011
Hörni, dethär med foton på bloggen, hur intresserade är folk av sånt? Jag menar, foton på frukostar, tidningar man läser, middagar och sånt, är det spännande? Typ om jag skulle posta min lunch, som bestod av två mikrade knackkorvar och ketchup, vem skulle brinna av iver? Nä, tänkte väl det. Men planen är oberoende, igen, att börja fota lite mer och posta lite mer foton här. Stay tuned.

torsdag 16 juni 2011

Matti och jag

torsdag 16 juni 2011
Hörni här händer det grejer! Idag handlade jag samtidigt som Matti Nykänen i S-Market! Han handlade karkki och jag tvättmedel. Det blev ett magiskt ögonblick i kassakön då han satte "seuraaava asiakas"-klönten på rullbandet och liksom gav mej blicken och nickade, att go ahead bara å lägg upp ditt tvättmedel på bandet. Våra blickar möttes och jag nickade tillbaka och jag kände det direkt, att vi ba klicka liksom.
Ni ba ta mej i brasan vilket spännande liv hon har dendär Hanna.

Tipset

Ifall nån av er inte råkat besöka Ristorante Gastone här på min gata i stan, så kan jag varmt rekommendera den. God mat och trevlig service. Trevligt helt enkelt. (även om det kan vara att man kan ha lite ont i håret följande dag)

onsdag 15 juni 2011

Morgonkaffet

onsdag 15 juni 2011
Jag tog sovmorgon (jag vet, salt i trötta förvärvsarbetande 8-16-sår), men insåg att jag inte ens efter sovmorgon är jätteglad utan kaffe.


tisdag 14 juni 2011

Masochisten

tisdag 14 juni 2011
Igår spenderade jag en god stund i min soffa och önskade att lusten att städa skulle ha infunnit sig under frikortsdagen, dagen då jag fick göra vad jag vill. Jag önskade allt vad jag orkade att jag skulle ha velat städa, men det ville jag tydligen inte. Så idag gäller by perkele-metoden istället. Den är nog rätt bra att ha den. Efter städningen har jag tänkt baka (man ba hur tänkte jag här?). Ibland tror jag att jag innerst inne är en stor masochist.

Note to self:

Kolla alltid tågtidtabellerna innan avfärd mot tågstationen.

Annars kan det kännas halvsurt att veta att man steg upp kl 06.45 för att hinna med tåget kl 8, som egentligen hade avgått redan 07.38 och man istället måste vänta tills kl 9 för nästa avgång. Som tur levererar café Lasipalatsi en god frulle under väntetiden. Sjukt värdigt att ringa och meddela sina blivande arbetsgivare att "jag missade visst tåget".

måndag 13 juni 2011

Den nya regeln

måndag 13 juni 2011
Jag har infört en ny regel: efter sångfester får man ett frikort för måndagen. Frikortet innebär att man får göra precis vad man vill. Hittills har jag velat sova, äta en dajm till frukost* och titta på ett halvt avsnitt av SATC (sen somna jag igen). Just nu överväger jag att gå ut i regnet efter kaffemjölk och mat. Maten är en svår nöt att knäcka, jag menar vill jag ha thai/kina/asienmat (takeaway mmm), pizza (mmmm) eller nåt med ketchup (ketchup = mmm)? (Om det är nån som undrar så har jag inte krabbis, jag bara utnyttjar mitt frikort till fullo). Detta underbara regnväder kom som på beställning! Regn = okej att ligga vågrätt under en filt och äta thaimat/pizza/nåt med ketchup.


*åt glatt två kex och en dajm till frukost och undrade efter det vad som hände med att börja äta sunt idag, men beslöt mej för att denna frikortsmåndag inte är den bästa dagen för dylika hälsoansträngningar.

Musiken i mitt liv

Då man två nätter i rad somnar med Hit me baby one more time på hjärnan och vaknar med Spice Girls följande morgon kan man ju fråga sej om det är nåt lurt i görningen eller om det bara är så att hjärnan helt enkelt kräver lite musiktime-out nu och meddelar detta genom att spela dålig musik för mej.

torsdag 9 juni 2011

The Heads-up

torsdag 9 juni 2011
Kl 08.45 imorse började en påminnelse ilsket ödmjukt ringa i min telefon, för påminna mej om att sångfesten ju börjar idag*. Jag vaknade upp ur min 9-timmarsdvala (!) helt yr, nästan panikslagen och lätt illamående. Härregud, det är ju idag och jag har inte börjat packa och jag har inte tvättat kläder och jag har inte koll på noterna eller tidtabellen och hur ska jag hinna till Åbo till konserten idag och vi har ju inte ens repertoaren klar ännu. Ända tills jag insåg att jag låg tryggt i min hotellsäng i Åbo, har med mej alla grejer man kan tänkas behöva på en sångfest (åtminstone har jag mycket grejer. More is more.), alla noter och alla repertoarer har varit klara länge. Puh, I'm safe. Telefonens heads-up kändes med ens faktiskt aningen meningslös.



*vilken nöt har programmerat in på sin telefon att sångfesten börjar kl 09.00?

onsdag 8 juni 2011

Prokrastinerandet

onsdag 8 juni 2011


Hur länge kan man egentligen dra sej för att på riktigt gå upp på vinden efter folkdräkten, kolla igenom packningslistan och bara börja göra saker?*


*om nån är osäker, så kan jag avslöja att detta är en retorisk fråga.

tisdag 7 juni 2011

Överenskommelsen

tisdag 7 juni 2011
Okej, kan vi komma överens om att vi har klänning, modell mera avslappnad, på lördagens tjolahej? Eftersom jag tvingas packa idag tycker jag att ni också kan fundera på detta, så att det inte på lördagen uppstår en situation då jag har cocktail-klänning och alla andra har jeans?

Tack på förhand.

Högaktningsfullt,
Packningshataren

Glädjen

Vet ni glädjen då man bestämmer sej för att streama ett program och finner det uppladdat på Megavideo? Ifall ni inte vet, så kan jag avslöja att den glädjen är stor.


Och ni ba, eh. Det är värmebölja och sol och där sitter hon inomhus och streamar tv-serier.

måndag 6 juni 2011

Måndagskarman is back

måndag 6 juni 2011
Där cyklar man i allsköns ro runt halva stan i en alldeles för sval sommarklänning och inser först då man kurvar in på bakgården att man hela färden har haft klänningen upprullad under väskan på ryggen och således visat halva rumpan (dock inga Britneyn här inte, utan rediga trosor och moderna teini-tights anno 2007 under klänningen, så helt naken var jag ju inte) åt halva stan i bästa lunchtid. Så otroligt värdigt. 


p.s. om ni är riktigt snälla kanske ni får en glimt av helgens bravader under dagens lopp. Jag känner nämligen för att blogga.

torsdag 2 juni 2011

torsdag 2 juni 2011
Source: brotipshq.com via Hanna on Pinterest

onsdag 1 juni 2011

Nåt man helt enkelt måste gilla

onsdag 1 juni 2011
Detta kan ju inte gå obemärkt förbi. Brillianto, I say.


Source: etsy.com via Hanna on Pinterest