fredag 27 april 2012

Två minus blir ett plus

fredag 27 april 2012
Då två negativa, dåliga dagar möter varann värms de upp och för en stund blir världen en bättre plats. Ifall de båda minusen dessutom råkar vara laddade med vänskap blir det kanske ännu lite bättre. Åtminstone för stunden. Att sitta i solen med en kaffe och bara existera är nog ibland, då man har dåliga dagar, i stort och i smått. Men det är som vi lärde oss i matten i lågstadiet: två minus blir ett plus.

Source: etsy.com via Hanna on Pinterest

torsdag 26 april 2012

Efter regn kommer sol

torsdag 26 april 2012
Min solskenspojke är tillbaka! Efter en farligt gnällig gårdag har Emil idag varit sitt strålande glada jag igen. Positiv är han också:

Jag: Idag ska vi städa på Högbergsgatan.
Emil: Yeey.
Jag: då får du fara till Johanna!
Emil: Yeey.
Jag: sen ska vi sova hela natten!
Emil: Yeey.
Jag: men nu får du underhålla dej själv en stund här på mattan
Emil: yeey.

Alltså jag vet inte, men det känns nästan som om våra konversationer är lite enformiga ibland. Och framförallt: varifrån har gossen fått sin positiva käckhetsattityd?

tisdag 24 april 2012

3xE

tisdag 24 april 2012
Senaste Emil:



En rätt glad och trind ung man, åtminstone för det mesta. Glad alltså. Alltid lika trind och god.

måndag 23 april 2012

Att bo i Esbo

måndag 23 april 2012

lördag 21 april 2012

Klädkoden

lördag 21 april 2012
Vi förbereder avfärd för 2-årskalas.

Jag: Måste man vara jättefin?
Han: Nä, inte jätte. Men sålänge du inte kommer i dendär fleecen som du alltid går runt i.
Jag: ? Jag går väl inte alltid runt i fleece?
Han: Ja, nå du hade ju den i Ruka också då vi var på restaurang.
Jag: Vi var på skidresa.
Han: Mm.

Jahapp. Dagens klädkod är helt klart iallafall inte fleece. Ifall nån nu trodde att jag sku komma på kalas i fleece

torsdag 19 april 2012

Vändningen

torsdag 19 april 2012
Då man lyssnar till 20-åringar som sjunger så sanslöst bra att man bara vill gå hem. Och dom sjunger låtar som man aldrig hört av bänd man inte visste fanns. Den känslan.
Och så vänder man på steken och tänker shit vad kul och inspirerande att man får vara där. Med dom där jätteduktiga begåvade 20-åringarna. Och man lär sej nya låtar och får nya bänd att lägga till playlisten. Och sen blir man upplyft. Den känslan.
Och sen är man glad också följande dag.


tisdag 17 april 2012

Livet i förorten

tisdag 17 april 2012
Ah, internet fungerar! Jag är räddad. Det känns onekligen som en lottovinst att Elisaviihde-paketet dessutom kom med en påse popcorn.
I VBLs horoskop lär det ha stått att min dag är fantastisk idag. Tja, värre kunde det vara. Jag menar, i butiken hade de mitt knäckebröd till halva priset. Halva priset på glutenfritt käckebröd!! Ni anar inte hur stort detta är. Ja, och internet då.
(att jag var spyfärdigt&svimfärdigt trött kl 01.20, kl 03.45, kl 06.31 och kl 08.17, då min son ville äta, mysa, bäras runt på och gosas med var mindre fantastiskt. Samt att jag letade i 1,5 h efter vårt kaffepaket. Här i förorten är det nämligen inte bara att springa ner till Sis Deli i nedre våningen efter en kaffe ifall man råkar ut för dylika incidenter.)

Gårdagen i bilder

Från Högbergsgatan
till livet i förorten i det blåa huset

torsdag 12 april 2012

Samarbete

torsdag 12 april 2012
Jag ba: Sov nu Emil lite så mamma får packa se på tv.
Emil ba: Okej. Jag tar mej en 4 timmars nap, okej?


uuh uuh han e så trött.

Flyttmotivation

Hörni, om man får meddelandet att ens nya, mycket snabbare internet+nya tv-kanaler i det nya hemmet öppnas senast nästa tisdag, då stiger packningsmotivationen litelite. Me loves the internets ju.
Men egentligen undrar jag ju vad jag angstar för - som den visa Evis sa igår: man har ju inte så mycket saker, så det är ju bara att packa väskan och flytta iväg. Eller hur.

tisdag 10 april 2012

Packningsstatus

tisdag 10 april 2012
Hörni, det går framåt på packningsfronten. Hittills har jag packat ner två ljus, samt varit upp på vinden och kollat, konstaterat att där finns alldeles för mycket grejer, stängt dörren och gått ner tillbaka och ätit en pirog istället. Och nu vaknade Emil. Det var den packningen det. Kanske vi flyttar in om 7 år.
Remppa, flytta, torka spyor, mata barn och packa ner sitt liv.
Då finns det mindre tid för bloggande.

Men min son tar nuförtiden tutt. Det torde vara det största och viktigaste.

tisdag 3 april 2012

Sin fars son

tisdag 3 april 2012
Ni vet dendär sitzvisan Mera öl... Det har av nån anledning blivit en riktig storfavorit i vårt hus. (just nu känns det som att vi nog borde ha hållit oss till Var bor du lilla råtta? iallafall, istället för att börja sjunga lite vadsomhelst). Emil skrattar och "sjunger med" och är sjukt nöjd. Jag kände ett styng av dåligt samvete och tänkte att jag bör byta ut öl mot saft för en barnvänligare version. Genast blev den unge E allvarlig i blicken, snörpte ihop munnen och tittade sedan besviket på mej. Saft? Saft? Who am I kidding?

måndag 2 april 2012

Måndag

måndag 2 april 2012
Dagens djungelordspråk: På osoven natt följer trött dag.

Jag & Säms satt hålögda och stirrade framför oss i banken idag och svarade mest mhm, jaha och jo.
Herr E. hade bestämt sej för att vaka hela natten och äta eller gnälla och gny och nångång 4-tiden imorse fick jag helt enkelt väcka Sami för att ge över åt honom att natta ungen, för vid det laget var jag så trött, irriterad och arg. Och ute frikkin snöade det. Alla kan räkna ut att vi ligger lite lågt idag.