tisdag 31 juli 2012

Utflyktsdag 1

tisdag 31 juli 2012
Idag tog familjen sitt pick och pack och sprang som dårar för att hinna till båten, som sedan tog oss ut till Stora Kalvholmen, alldeles utanför vår egen strand. Det blev en mycket trevlig utflyktsdag, då alla var glada och solen sken.




Imorgon blir det att fara ut på nytt för att leta efter de kvarglömda grejerna då, som t.ex. gråtlarmets babydel. Men ska man vara friluftig och låta barnet sova ute på en klippa är detta väl smällar man får ta.

måndag 30 juli 2012

Dagens bild

måndag 30 juli 2012
Här Instagrammar jag mej själv en glassig yta som om inget i bloggvärlden skulle ha hänt (t.ex. Eva och Peppe skriver ju om just att Instagramma idag) och lägger upp ett suddigt foto på min mat. Men men, min point är ju: semlor ur egen ugn, jordgubbar ur egen frys och svarta megalomaniskt gigantiska vinbär från egen buske. Känner mej nästan som en självförsörjande bondmora.

uuh uuh, jag är så huslig.

torsdag 26 juli 2012

Diskussionen

torsdag 26 juli 2012
Han (entusiastiskt): Vet du vad som sku vara jättekul?
Jag (förväntansfullt): nå? (tänker mej resa till NY/södern/jorden runt, fara till IKEA, gå på teater, shoppa skor, gå på bio, fara till nån sandstrand och lata oss, äta glass, fara till Högholmen, gå på spa, köpa ny soffa...)
Han (med glittrande blå ögon): Om vi sku fara å tälta hela familjen, t.ex. till Noux!
* tystnad *
Jag (glittrande ögon not so much): Eh, VA?
*tystnad*
Asså ibland känner jag ju att vi är väldigt väldigt olika, han och jag.



                           Source: annetaintor.com via Hanna on Pinterest

onsdag 25 juli 2012

En incident

onsdag 25 juli 2012
Vi drog som sagt ut i skog och mark. Och landade slutligen tryggt på IKEA, som de urbana orienterare vi egentligen är. Och ojoj, så tokigt det tänkte gå! Jag kände det redan då vi planlöst strövade omkring - att allt inte stod rätt till. Känslan blev allt starkare då vi närmade oss utgången, och det verkligen rev till i maggropen och jag hade lite andnöd. Försökte se van ut, men inombords brann en eld som gjorde min hud svettig: det som hittills tett sig som ett skämt och en utopi höll på att besannas: vi tänkte gå tomhänta ut ur IKEA. Givetvis har IKEA sett till att sådana fadäser bara inte är möjliga, så vid utgången sålde dom parasoll till terassen till löjligt nedsatta priser. Vi beslöt oss genast för att slå till och jag kände med ens hur färgen på mina kinder började komma tillbaka och pulsen stabilisera sej. Puh, så skönt. Vid dethär laget skulle jag ha kunnat motivera vilket idiotköp som helst som hälsofrämjande, så svag som jag känt mej. Lite ont gjorde det förstås att inte plocka med sej ett endaste ljus/glas/handduk/litet tjafs från sista avdelningen, men bättre än ingenting är det ju; att köpa nåt som man behöver. Detta kom således att gå till historien som den billigaste resan till IKEA ever: 49,90 för parasoll och betongfot. Beat that om ni kan! 

Besöket

Idag är Sommaren på besök i Esbo. Därför drar vi nu ut i skog och mark på lite hederlig orientering. Eller, alltså Samsan orienterar och jag och Emil lufsar runt som de små skogsbjörnarna vi är (kollade på kartan att det finns ett glasscafé längs med stigen. Tror att jag och Emil mest ska orientera runt i kyldisken där, faktiskt.)
Jag önskar att livet vore såhär jämt.

tisdag 24 juli 2012

Basbehoven

tisdag 24 juli 2012
Vår familj har semester. Under semestern är det viktigt att se till att de mänskliga basbehoven blir tillgodosedda. Hittills har vi sett till att det finns glass hemma och idag tvättade vi oss då vi beslöt oss för att elda bastu mitt på ljusa dagen i brist på bättre programpunkt. Renlighet och glass torde väl ändå vara det mänskliga välmåendets grundpelare. (att vi inte har städat på några veckor försöker vi låta bli att tänka på, trots att faktumet gör sig påmint varje gång vi tar ett steg i vårt hus och känner nån smula akupunktera fotsulan. Bästa botemedlet mot detta torde förresten vara att enbart sitta i soffan eller ligga i sängen och äta glass.)



Se on Yatzy!

måndag 23 juli 2012

Meddelande till Mark Levengood:

måndag 23 juli 2012
Jag har, som den sista människan på jorden, funnit podcastarnas och sommarpratarnas värld, och har således nu ca 500 timmar podcast att lyssna mej igenom. I helgen lyssnade jag på ett gammalt sommarprat från 2007 med Mark Levengood. Och Mark, om du läser detta, (vilket du ju säkert gör): du var strålande! Har på känn att vi skulle komma bra överens, så ifall du behöver en finlandssvensk kördirigentkompis, hör av dej!

lördag 21 juli 2012

Den konstnärliga våndan

lördag 21 juli 2012
Ifall ni tror att he e bara ti spela å sjong, så tror ni ju fatalt fel. Så en dag satt jag på utedasset och plötsligt kom jag på en stämma till ett arr och gick genast in och skrev in min idé i Sibelius. Och det är väl just såhär som nån kanske tror att konst blir till - att musiker och författare sitter på tuppen och idéerna bara ramlar över dem som Gudagåvor och manna.  Förvisso har säkert konst skapats så också, även om de flesta konstnärer vet att så inte är fallet - om det vore så enkelt skulle jag sitta på tuppen jämt. Denna dassidé satte oberoende en snöboll i rullning, och en idé blev till en större idé och plötsligt fick jag för mej att det vore trevligt att arbeta lite, nu då jag har havsutsikt och allt. Och det är väl det som den konstnärliga våndan och lidelsen handlar om - att plötsligt tycka att det är trevligare att arbeta än att inte göra det. Och sen sitter man där, i sin pappas verktygsförråd och är så konstnärligt produktiv som man bara kan vara.
Uuh uuh jag är så kre-a-tiv.
Uuh uuh det är så inspireeerande.
Uuh uuh verktygsförrådet är så mysigt.

fredag 20 juli 2012

Livsnjutarna

fredag 20 juli 2012
Kan varmt rekommendera SpaHotell Sommarö All Inclusive. Man får t.ex. plättar till lunch, gratis barnpassning, vin, bastu och vackra vyer. Och allt kommer med Internet. Vet att många bloggare har kopplat ner nu under sommaren, men tja, jag gillar semesterparadis con internet bättre än sans internet faktiskt. 
Mmm, plättlunch!
Uuh uuh solbad.
Mmm, vin och choko!
Vissa gillar helt enkelt att bada.

onsdag 18 juli 2012

Sommarbryggor och smultronställen

onsdag 18 juli 2012
Dagen viktigaste i Instagram:

Kastade vinterpälsen efter springturen...
...plockade smultron...

...åt lunch i solen...
...badade smutsig son på terassen...
...gungade med med nöjd son i kvällssolen.
Det var den dagen det.

tisdag 17 juli 2012

Radion

tisdag 17 juli 2012
Jag och mina föräldrar må ha olika radiosmak (idag har vi t.ex. lyssnat på Efterlysningen i Radio Vega Österbotten. Kanske inte mitt första val av program precis. Asså inget illa, men jo hej. Å andra sidan var det ju humor då två på varandra följande inringare råddade med sitt telefonnummer (rampfeber? i radion?) men imorgon, ja då ska vi jännä, för då ska denhär skojaren, som råkar vara min Farbror, sommarprata. Alla rattar in Radio Vega!

måndag 16 juli 2012

Resenären

måndag 16 juli 2012
Blondinbella, släng dej i väggen*. Jag kan faktiskt också dethär med att resa på tåg.
Skrattade gott åt igenkänningsfaktorn då jag läste Peppes resonemang på Alfamamman Allt man vill är ju faktiskt att få vara ifred och läsa sin tidning och få surfa på sin padda och äta sitt godis en stund. För trots att jag ju är en sjuhejare på underhållning ska det bli mer än fint att få sätta sin roll som Underhållare 24/7 på hyllan några dagar då vi ska hänga på villan med mina föräldrar.

*Egentligen tycker jag att Blondinbella är supertuff, men hon fotar ofta det hon käkar/läser/gör på tåg. och jag vill ju inte vara sämre.

söndag 15 juli 2012

Sommarsemestern

söndag 15 juli 2012
Vi packar inför sommarsemester på villan. Frågan är nu hur många fleecar (!) man ska ha med. Och pipon och vantar? Suomen kesä fuck yeah.

fredag 13 juli 2012

Vad gör vi egentligen om dagarna?

fredag 13 juli 2012
Idag chattade jag kort med Camsan. Hon ba Vad har ni grejat med då? Jag funderade en stund och det enda jag kom på att svara var att nå vi har varit några rundor till Prisma. Ba spännande liv man har. Så för att vidga våra vyer traskade vi idag iväg till Citymarket istället. Vaihtelu virkistää, som man säger på finska.

torsdag 12 juli 2012

Den glada gungaren

torsdag 12 juli 2012
Hörni, det krävs en uppdatering om vårt sovande. För denhär glada gungaren förvandlades inatt till en sjusovare av stora mått. Första passet 4h, andra passet 4h, tredje passet 3h. Plötsligt var klockan 09.frikkin30 på morgonen. Och man ba v.a.h.?
Och nu, denna sommarkväll den 12 juli, somnade sonen snällt i egen säng på under 15 minuter. Plisplispliiis säg att dethär är en regel och inte ett undantag.

Detta firar jag nu med vin. Jee vin.

onsdag 11 juli 2012

Inredningsbloggen

onsdag 11 juli 2012
Medan Linn funderar på färger till köket, målade vi ju vår tambur förra veckan. Och resultatet blev mycket gott. Tyvärr fattade vi ju inte att ta nån före-bild, men jag kan ju avslöja att it wasn't pretty.
Uuh uuh, vi e så Feng Shui.
I samma veva var jag Strömsöig nog att ge min pianopall en ny look och hänga upp en gardin i arbetsrummet.
Uuh uuh, jag e så trendig i mina inredningsval.
Uuh uuh, jag är så modern.

tisdag 10 juli 2012

Nervvraket

tisdag 10 juli 2012
Då jag inte får sova. Alls. Då jag måste vakna&stiga upp/amma en gång i halvtimmen hela natten igenom. och då jag måste äta frukost med skrikande barn i famnen och mitt knäckebröd smulas sönder i min hand och tomaten landar på golvet och osten i skrikande barnets hår och barnet inte ser humorn i det utan bara piper och piper. och då ingen dammsugit efter festen i lördags så att man inte kan gå barfota hemma utan att det känns lite äckligt. och då jag inte kan dammsuga för att barnet gallskriker så fort jag inte ammar det. Då blir jag ett nervvrak.


måndag 9 juli 2012

Tårta och fotboll

måndag 9 juli 2012
Veckoslutets firande fick godkänt på alla plan förutom vädret. Vi ställde till med trädgårdsfest på årets hittills regnigaste dag. Mitt livs första gräddtårta approvades av tårtexperter och hotdoggarna hade strykande åtgång. Ett på alla sätt lyckat kalas med andra ord.
Födelsedagstårta in the making...
...och den färdiga kreationen. 
Söndagen var en av de lugnare dagarna detta år faktiskt. Bland annat testade vi ett av födelsedagspresenterna. Jag var lika dålig på denhär varianten som på den riktiga varianten. Fotboll är så inte min gren.
Uuh uuh jag spelar fotboll!

fredag 6 juli 2012

FPF

fredag 6 juli 2012
FavoritPojkarna Firar jämna år i dagarna, vilket föranleder bloggtorka. Mindre för firandets skull än för bak&stökandets skull faktiskt. Men mycket skulle bli ogjort om inte sista minuten fanns. Därför steg vi t.ex. upp kl 06.00 imorse för att hinna måla tamburen innan arbetsdagen tog vid. Under dagen har vi också spenderat sjukt mycket tid i Prisma, levererat en börs åt födelsedagsbarnet, sytt en gardin och nu står bakningsvedermödorna näst i tur. Det är nog minsann tur att mina FavoritPojkar bara fyller år en gång om året.

tisdag 3 juli 2012

Min exklusiva smak

tisdag 3 juli 2012
Man är väl lite tveksam gällande exklusiviteten i sin smak då man sticker iväg på shoppingrunda till Prisma. När man väl där hittar snygga kökshanddukar bestämmer man sej ändå för att slå till, trots att Prisma kanske aldrig annars är ens first choice. Men döm om min förvåning då jag efter att jag hade betalat mina uppköp (en riktig förortsmamma som storhandlar på Prisma. Det ni!) märkte att jag pungat ut med 109 euro för två kökshanddukar. Say whaaaat? För en bråkdels sekund hann jag fundera om Prisma faktiskt har blivit designvaruhuset med stort D och ifall jag bara skulle hålla käft och låtsas som att jag är en av domdär människorna som köper kökshanddukar för 109 euro som andra köper gröt. Men sen hejdade jag mej och insåg att 109 euro för kökshanddukar från Prisma är vansinne och sedan visade det sej att det var 10 gånger för högt pris och jag fick mina pengar tillbaka.
Då jag slängde handdukarna i maskinen för tvätt kunde jag dock inte låta bli att tänka att jag bykar 109-euroshanddukar och var med ens lite extra vaksam för att det skulle bli rätt.

måndag 2 juli 2012

Sommarsöndag, uppdaterade versionen

måndag 2 juli 2012
Jaha, gårdagen visade sig på sitt föraste. Jag kokade mat åt Emil att lägga i frysen, rensade ogräs ur rabatten (!) och åt på indisk restaurang med min familj. Dagen, och familjesemesteretappen nummer 1 avslutades på Olympiastadion i strålande solsken och bra fiilis. Friidrott ftw! En sen kvällslänk genom de somriga Esbofälten fick mej att älska livet liksom.

På kvällen fick vår son namnsdagsgratulationer av en av sina fastrar. Vi tittade på varann och skämdes lite då vi inte ens hade vetat om att vår son firade sin första namnsdag. Som tur hade vi lite tidigade på dagen investerat i ett par Peltor Kids, så de får nu tjäna som namnsdagspresent åt världens bästa Emil Aaron!


Uuh uuh jag e så sportig!
Uuh uuh vi e så fosterländska!

Emil Aaron ba Heja heja heja!