fredag 31 augusti 2012

Vi nollställer!

fredag 31 augusti 2012
Okej, det förra inlägget gav bara dåliga vibbar åt alla, så nu nollställer vi med att säga gomoron!

Gårdagens namnsdagsbarn med sitt fina kort. Tack till faster Henna & kusin Eeli!
Mmm, Emil!

Namnsdagsbarnet är ett mycket gladare morgongrötsbarn sedan jag för nån dag sedan gav upp och lade mej platt inför kinket och nu serverar morgongröten med några skedar fruktpuré. Att vara mor är att slänga principer, övertygelser och preferenser i roskisen, tydligen. (och nej, det är ingen stor övertygelse att inte servera morgongröt med fruktpuré, det får bara illustrera den dagliga kampen mot självet)

Önskningen

Det jag önskar mej allra mest just nu är ens en minut egen tid. Varför gav ingen mej en heads up att nä, jobba typ heltid + vara mammaledig = omöjligt. Har så tusen triljoner grejer att göra, alla med deadline igår, plus att vi ska resa till Österbotten med bil i eftermiddag (=lång låååång resa för nästan 8 månader gammal filur) plus att jag inte har nån klänning till morgondagens bröllis plus att det borde städas hemma och jag borde hinna ut och springa av mej denhär irritationsbomben. Utöver detta önskar jag dock allra allra mest att jag finge sitta i soffan och se på tv och äta godis utan att nån knystar ett endaste pip runt mej.
Nån som vill ha mitt liv idag?

Det är tyvärr en alldeles för klen tröst att Emil ska vara hos min mor&far över helgen då vi drar på galej, eftersom jag antagligen kommer att somna stupfull före efterrätten, dessutom kanske naken, eftersom jag ju inte har nån klänning.

onsdag 29 augusti 2012

Fuldans!

onsdag 29 augusti 2012
Nä hörni, man vaknar med dödlig huvudvärk som inte tycks botas med två hinkar kaffe och så läser man dethär. Asså åh, sicken bra idé! Just nu sitter jag mest och önskar att jag också skulle bo i Karlstad och få gå på fuldans på måndagar. Kan vi inte också ordna fuldans i Esbo? Pliiis! Att få dansa fuldans är ju bland det mest befriande som finns. Nu sitter jag i min självömkan och överväger att försöka bota dödlig huvudvärk med fuldans i mitt vardagsrum. Såndär mjuk fuldans, som huvudet tål. Alltid värt ett försök, ey?


För lite bra fiilis bjuder vi på ett hej från Mysfabriken:

lördag 25 augusti 2012

Onödig välgörenhet

lördag 25 augusti 2012
Idag tog jag Emilius under armen och drog iväg på hipp brunch inne i stan. Som äkta Esbobor tog vi ju bilen, trots att vi skulle ha kommit från punkt a till punkt b med kollektiva färdmedel riktigt smidigt. Väl framme klarade vi projekt hitta parkeringsplats mycket enkelt, och som den laglydiga medborgare jag uppfostrats till stegade jag målmedvetet fram till biljettautomaten för att betala obskyra summor för parkeringen. Pillade in de 90 cent som jag lyckats skrapa ihop i automaten och  tog en snabb titt på  parkeringslappen och insåg att jag just betalat för gratis parkering. För säkerhets skull, liksom. Grattis Helsingfors stad, ni fick just 90 cent av vår familj. 

fredag 24 augusti 2012

Saker som händer i våra liv

fredag 24 augusti 2012
Det händer så himla massa nytt i Emils liv hela tiden. Emil ålar sej fram och undersöker allt möjligt här hemma; smakar på ledningar, slickar skosulor, äter mattkanter och pillar på det ena och det andra. Han har även lyckats uträtta behov i pottan och lärt sej klappa i händerna. Han läser gärna böcker och ju hårdare böcker, desto bättre tycks dom smaka. Fortfarande en glad prick som skrattar och pratar och selittär hela tiden. En riktig mysare faktiskt.

Själv har jag läst Talouselämä för första gången och börjat se på Suits. Perspektivet på nya saker i livet är sannerligen lite olika för oss två.

@ work:

tisdag 21 augusti 2012

Stoltlistan

tisdag 21 augusti 2012
Hörni, kan vi inte köra en Peppboost på våra bloggar och skriva en minilista över saker vi är stolta över hos oss själva? För det är ju tillåtet att gilla sej själv och att föredra, faktiskt. Åtminstone jag blir glad och peppad av att läsa och höra om vad människor gillar hos sej själva, det ger positiva vibbar helt enkelt. Om vi gör det lite modest listar vi 3-i-topp, men naturligtvis får man ju lista hur många grejer som helst. Det kan vara vad som helst, små och stora saker, poängen är att det gäller dej själv som person. Jantelagen, vik hädan!

Min lista ser ut såhär: (utan inbördes ranking)
1. Att jag orkar springa i en timme
2. Min sångröst
3. Att jag alltid innerst inne orkar vara positiv


Ifall ingen annan nu listar nåt kommer jag ju att framstå som bloggvärldens mest självgoda människa, men då får jag väl helt enkelt bjuda på det då.

lördag 18 augusti 2012

Mitt barn gör olika saker

lördag 18 augusti 2012
Till dem som är intresserade av Emil Aaron: (dvs typ min mamma och pappa):

Melon? Om jag tycker att det är gott?
Kort från Stockholm sa du? Min son säger, eller snarare äter, YES!
Inte utan min hund.
Gröt, jag? Nää... 
Sandlådepremiär! & moderns vakande hand. 
Men jag VILL JU ÄTA SAND.
Uträtta behov i DENHÄR? 
HAHA!

fredag 17 augusti 2012

Årets morsa not so much

fredag 17 augusti 2012
Mitt barns "sova bra"-karriär var mer än lovligt kort och nu är vi sen en vecka tillbaka i att vakna en gång per timme och gallskrika hysteriskt. När skriket sen bara fortsätter på morgonen efter att vi stigit upp kan man tillexempel lyssna på Kings of Leon på full volym och helt enkelt vända barnet ryggen en stund. Så har ungen nån musik att skrika i takt med iallafall. Lite som körsång, fast sämre. Årets morsa? Näpp, kvalade inte ens in i tävlingen in the first place.

torsdag 16 augusti 2012

Girl, put your choirpearls on

torsdag 16 augusti 2012
Körhalsband, stämgaffel, noter, halstabletter och näsdukar. What more could a choirgirl need?
Kom och lyssna på Eviva på körrundan ikväll! Bileet!


Uuh uuh jag e så Eviiiiva!

onsdag 15 augusti 2012

Freelancefördelar

onsdag 15 augusti 2012
Bland det bästa, eller nä, det bästa med att vara sin egen chef är ju dethär:
Sitta ute på egen gård i solen och varva nytta med nöje och en bra bok med te.

måndag 13 augusti 2012

Biblioteksvinsten

måndag 13 augusti 2012
Idag har jag besökt ett bibliotek för första gången på sisådär ettochetthalvt år. Jag brukar undvika bibban, mest för att det alltid blir så dyrt att återlämna försenat material. Idag tog jag mej i kragen och tänkte att det som vuxen förälder nog var dags nu att utnyttja denna fina gratis medborgarservice. Med käckt mod stegade jag in, hittade det jag sökte, och uppsökte därefter kopiatorn. Tänkte sätta det sura äpplet i vrångstrupen då jag såg att en A4 kostade 40 cent - ett rent och ramt rån, men insåg snabbt att 40 cent trots allt är sjukt billigt i jämförelse med vad det brukar kosta då jag lånar saker på bibban och öppnade därefter gladeligen börsen. Efteråt kändes det nästan som att jag sparat pengar genom att kopiera hellre än låna. Win-win.

Måndagsrapport

Vi vaknade och sen var det kväll. Jag har jobbat, min son har helst lekt med en röd stekspade och ätit Reissumies, jag har inhandlat nya svarta pumps (fattigmansversionen av Louboutins) och idag tillredde jag broilerpasta. Det var den dagen det. 

Ibland är det i sanning så.skönt. att det händer just såhär lite en måndag som denna.
Hej från Livet.

fredag 10 augusti 2012

Sundheten

fredag 10 augusti 2012
Fredag = godsaksdag. Det är för att vi så måttfullt skulle äta sunt under veckan som jag nu sitter och mår småilla och jäser som en gammal surdeg fylld med socker efter indisk take-away påföljt av hejdlöst godisintag. ( för tre euro!) Godissmart som jag är insåg jag att jag inte skulle kunna maximera 3 eurosbudgeten med taktiken godispåse + chokladstång, och istället valde jag godispåse + choklad i lösvikt. Men ja, om det är bra dethär att inte äta godsaker under vardagarna tåls ju att funderas på. Det gör det ju.


torsdag 9 augusti 2012

Konsumenten

torsdag 9 augusti 2012
Vet ni, jag blir lite stressad av att vara prismedveten. Och nu snackar vi alltså matpriser, kläder och grejer är ett kapitel för sej. Men det gör mej faktiskt lite stressad att jag borde ta med till Cittaren för att köpa billigaste osten och fisken, till Lidl för att köpa billigaste pålägget och billigaste juicen och filen, till Prisma för att köpa billigaste brödet och till S-market för att köpa billigaste körsbärstomaterna. Jag får liksom dåligt samvete och känner mej som en usel konsument om jag köper ost på Lidl, trots att jag vet att det är billigare på Citymarket. Och ja, som hemmamamma borde jag väl ha all tid i världen att paina runt stan för att hitta de billigaste priserna, men jag vet inte. Det känns oändligt besvärligt att handla om man inte får allt från ett, eller säg två (gärna geografiskt intilliggande) ställen.
Ja, det var dagens i-landsproblem det.

onsdag 8 augusti 2012

Morgonfail

onsdag 8 augusti 2012
Igår skulle min son fotograferas. Inför det spännande eventet hade jag kanske inte satsat hundra på mitt eget utseende, för att det var morgon och för att jag inte orkade och för att ja. För att. Väl där hamnade jag naturligtvis ändå på bild och just i den stunden satt jag mest och önskade att jag hade haft ork att åtminstone tvätta håret och välja en ren blus.
Lärdomen av detta? Att inte boka in grejer på morgonen.

söndag 5 augusti 2012

Sporten

söndag 5 augusti 2012
Var ute och sprang en liten runda. Tänkte dö svettdöden. Som vanligt kände jag mej som en Olympisk mästarinna under länken. Sen kom jag hem och tittade lite på OS och blev återigen påmind om hur långt det är mellan mej och de olympiska sportarna. Nu är mina lår så svaga att det enda som kan få mej tillbaka på benen igen är mera vin från köket eller ost från kylskåpet.


Mvh,
Helt slut -80


Vin & Marimekko

fredag 3 augusti 2012

Att ha det bra & Twitter

fredag 3 augusti 2012
Ibland måste man bara tillstå att man har det alldeles fruktansvärt bra.
Uuh uuh, vem är den gladaste gubben i lådan?
titta titta, ny lampa!
Efter vissa utmaningar fick vi lampa nr 1 upphängd. Efter lite kraftbringande våfflor ska vi försöka oss på lampa nr 2.

Dessutom finns jag nu som den sista kvinnan på jorden även på Twitter! Följ mej pliis! @mittepicentrum.

torsdag 2 augusti 2012

Augustilöftet

torsdag 2 augusti 2012
Eftersom bloggen gör allting sant och verkligt innebär det att följande löfte blir extra verkligt och bindande så fort ni läser detta:
Jag och Sami har lovat varandra trohet i medgång och i motgång då det gäller att inte köpa hem godsaker. Inga godsaker må-to whatsoever, och på fredagar har vi en sammanlagd godsaksbudget på 3 euro, som vi kan spendera på valfritt sätt. Vi har lovat att stöda varann då suget blir som störst och ge uppmuntran och beröm åt varann då vi lyckas. Inte.köpa.hem.godsaker. (och inte äta godsaker annanstans heller, såklart. om inte nån bjuder eller det är nån special occasion, förstås.)
But why? För att: vi lägger ner löjligt mycket pengar på godsaker, för att godis är så obarmhärtigt onyttigt och för att vi vill minska vårt sockerberoende. Win-win, skulle jag väl våga påstå.

onsdag 1 augusti 2012

Saker som hör ihop:

onsdag 1 augusti 2012

- dåliga nätter som följs av dåliga dagar
- thaikuber och Friends på tvn (hey, those were the days, eller hur!)
- Helan och Halvan på bilden

Helan och Halvan har återförenats.