lördag 29 september 2012

Party

lördag 29 september 2012
60-års fest. Classy stuff. Jag har druckit en cider. Living on the edge deluxe.

torsdag 27 september 2012

Mental förberedelse

torsdag 27 september 2012
Imorgon kommer kakelgubbarna till oss för att fixa vårt badrum kl 07.30. Denna dag går således åt till mental förberedelse för omänskligt tidig uppstigning imorgon (Emil brukar i regel vakna kl 08.17, nu blir det liksom en hel timme tidigare uppstigning. En timme hit eller dit säger ni? Jag säger att det är en timme som makes all the difference). Som förberedelse har jag ätit nötter och tittat på Project Runway.
Snart får man ju gå och lägga sej.

mvh,
Morgontrött -80

onsdag 26 september 2012

Barn som kräver

onsdag 26 september 2012
Sitter du här och påstår att gröten är slut? Ge mej mera gröt. NU!

Men kanske man blir extra hungrig av att vara vaken mellan kl 3 och 5 på morgonen och gallskrika? 

tisdag 25 september 2012

Gåtan:

tisdag 25 september 2012
Vad är det vi räknar?

måndag 24 september 2012

Spisfläkten - en bildkavalkad

måndag 24 september 2012
En morgon då jag matade mitt barn full med morgongröt rosslade det till bakom oss i köket, och plötsligt var vår spisfläkt en före detta spisfläkt. I nån månad hade vi en kastrull som fläktröret vilade på, vilket också var en lösning. Sen övergick vi till köksstege+ämbar. Bästa lösningen kom dock igår natt:
Uuh uuh vi e så avantgarde i vår inredning.
Man ba vem har sådär städigt kök?
Istället för att bara installera en ny fläkt beslöt vi oss för att ta bort ett skåp, kakla lite till, måla väggen och sånt smått.
 

Sen fick jag ett pysselskov och härmade Muminmamman och gjorde en tavla. Dymo ftw.

lördag 22 september 2012

En grötmalör

lördag 22 september 2012
Ja se ena dagen har hon läppstift och klackisar och shoppar som en tok på 22 minuter och twittrar från musikhuset och dricker vin, nästa dag torkar hon snor ur barnnäsa, syr (!) (vi skall återkomma till detta) och äter saltlös gröt till lunch. Att jag glömde salta gröten kan klassas som årets miss. Groteskt med gröt utan salt säger jag. Så jag saltade i efterskott. Tur att Samsan inte var hemma och såg de kopiösa mängderna salt jag lade i. Eller nä, synd att han inte var hemma. För skulle han ha varit hemma skulle han ha stoppat mej från att salta gröten så mycket, och då kunde vi ha undvikit nästa steg i grötepisoden, nämligen den då man äter gröt som i saltväg påminner om extrasalta chips, men som till konsistensen fortfarande är gröt. (alternativt mycket soggiga chips, som en pommes frites-pure kanske. fast utan fettet då. eller annat saltigt+slemmigt) En mkt underlig kombo om ni frågar mej. Nästan lika äcklig i smaken som saltlösheten, faktiskt. 
En lose-lose situation med andra ord.

fredag 21 september 2012

Saker man hinner köpa på 22 minuter:

fredag 21 september 2012
Ett par jeans
Örhängen
En dymo (änt-li-gen!)
En pläd
Två dukar
Pastiller
En flaska vatten
Sidenband
Klistermärken
Ett läppstift
Tygbit

Älska köpcentret!

Viktigt meddelande:

Jag har målat läpparna röda och trätt mina fötter i ett par klackisar!
Att gå på konsert är vad som behövs ibland.

Medan katten är borta

Medan Katten (= jag) chattar med Johanna och lyssnar på Brahms Requiem på full volym denna morgon, ja då har råttan (=Emil) party. Han har stuckit iväg på egna äventyr och hittat en sko, en kännykkäladdare, några näsdukar och en skruv. Vad hände med lämpliga leksaker som en skallra, ett mjukisdjur eller en kloss liksom?
Dessutom "sjunger han med" i Brahms utan att riktigt kunna nån av stämmorna. Han freestylar liksom och glider runt mellan alla stämmor och bjuder toner som faktiskt inte riktigt passar in hela tiden.


Sånt hos oss denna fredagsmorgon.


torsdag 20 september 2012

En överraskningarnas man

torsdag 20 september 2012
Igår kom min sambo hem med denhär:

Är vi fula or what?
Ibland överraskar han mej storligen.

onsdag 19 september 2012

Det går upp och det går ner

onsdag 19 september 2012
Ösregn, halsont, heshet, gallskrikande pojke, räkningar. All potential i världen till att bli en riktigt dålig dag, med andra ord. Så får man mejl om att ens tejpbeställning borde dimpa ner i postlådan inom några dagar. Och plötsligt är all dysterhet som bortblåst och livet har igen en mening.

Vår son har börjat sova om nätterna. Istället är han otroligt gnällig dagtid och piper och ylar och brölar och skriker konstant. You win some, you lose some.

tisdag 18 september 2012

Saker man kan göra när man är sjuk:

tisdag 18 september 2012
- nätshoppa
- surfa på bloggar
- surfa på twitter
- nätshoppa

Hittills har jag addat 7 nya bloggar till min läslista, åh så det finns mycket bra bloggar/bloggare/folk, köpt 10 rullar tejp och nya kuddfodral, gardiner, väggdekal, tyg och kläder åt Emil.

Allra helst skulle jag dock vilja köpa dethär:





Tyvärr lite utanför min shoppingbudget just nu. Tror jag får hålla mej till tejp ett tag till.

söndag 16 september 2012

Söndagsfamiljen

söndag 16 september 2012
Uuh uuh kvällsblomma!
Efter en dag med den ljuva kombon migrän OCH förkylning försökte jag först titta på Friends på tv, sen sov jag i 5 timmar. Då jag vaknade kom Samppalainen hem med ett blomster åt sjuklingen. Det är i det skedet man ändå tycker att livet övervinner döden.
Sen slängde jag ihop en blåbärspaj och så badade vi bastu och åt tacos som söndagsmys. Att sånt i denhär familjen.

torsdag 13 september 2012

Fråga bloggen om hjälp

torsdag 13 september 2012
Vetni, jag lever i tider av oro. Man kanske kunde tro att mitt liv är ett enda stort hakuna matata,  vilket det ju faktiskt ibland är, men däremellan funderar jag väldigt mycket över dethär med barnvakt. Jag känner våldsam ångest över att ibland/ofta (beroende på vem man frågar) vara i behov av barnvakt. Emil är nu 8 månader och ett väldigt tacksamt skötobjekt, eftersom han mestadels är nöjd, glad och gosig, men varje gång jag måste boka in barnvakt har jag såna samvetskval att det gör fysiskt ont i själen och jag känner mej som en svikande mor som bara skiter i mitt barn. Och trots att jag ju fattar att så inte är fallet lyckas jag ändå inte rationalisera bort känslan av oduglighet. 

I denhär frågan är vi också av olika åsikt med Samsan, som inte tycker att det är en så stor grej att vi behöver barnvakt nu som då. Han försöker övertyga mej om att vi inte blir sämre föräldrar trots att vi har jobb och egna fritidsintressen som med jämna mellanrum kräver att nån passar vår son. Men hörni, hur gör man egentligen? Hur ska man tänka? Är det okej att behöva barnvakt 1-2 gånger i veckan för en  8-månaders bebis? Tacksam för svar.

Mvh,
nojig mamma -80

Ett minne från svunna dagar

Där satt jag igår och pöste i soffan och läste denna blogg. (hon verkar smart och bra, läs hennes blogg vettja!)  Och så kom jag att tänka på att jag och min barndomskompis brukade leka Vesslan och Oxen från Ture Sventon då vi var små. Leken gick ut på att båda två hade varsin sparkstötting. Sen skulle vi åka ner för en liten liten kulle och den som var Vesslan var smart nog att hoppa av sparken och slänga sej i en snödriva innan rosenbuskaget medan den som var Oxen skulle vara lite trög och åka rakt in i buskarna. Detta lekte vi timtals och turades om vem som var vem. Helt sjukt kul. Då iallafall.

onsdag 12 september 2012

På agendan:

onsdag 12 september 2012
1. Körjobb. Mycket körjobb. Nya och gamla och roliga och svåra och lätta och utmanande. Ibland blir jag väldigt trött på kör. Fast inte just nu, just nu är det okej.

2. Nejsägande. Nej Emil, inte dit. Nej Emil, ta inte detdär. Nej Emil, ät inte detdär. Nej. Nej nej. Känns som ett av moderskapets sämre sidor.

3. Livet. 

Så att hej bara.

tisdag 11 september 2012

Snällhetsdagen

tisdag 11 september 2012
Idag skall vara en snäll dag, insåg jag just. Barnet sover tupplur ute på gården och jag har planerat in att under den underbara stunden göra följande: jobba, dammsuga, duscha, plocka ur och in i diskmaskinen, sortera tvätt, sortera barnets kläder, surfa och ta det lite lugnt. Och alla ba hur länge sover ungen egentligen? Då jag tog en närmare titt på listan insåg jag att jag kommer att hinna med max två grejer under denna tupplur, och bestämde mej för att jobba lite, surfa och allra mest ta det lugnt. Man måste vara snäll med sej själv ibland.

Source: etsy.com via Hanna on Pinterest

måndag 10 september 2012

måndag 10 september 2012
Vi inleder måndagen med lite humor va?






                   Source: shutupimtalking.com via Hanna on Pinterest


Istället för att tänka på att vi egentligen inledde måndagen med att hälla ut hela kaffemuggen över bordet.

lördag 8 september 2012

En köksklassiker:

lördag 8 september 2012
Då man värmer maten i mikron så att det sprättar överallt, och sen är ändå bara det översta lagret uppvärmt och resten kallt. En problematik som blivit en riktig klassiker i kökssammanhang.

fredag 7 september 2012

Fredagsekvation:

fredag 7 september 2012
(Träning+bastu) + (pizza+vin) x finsällskap = bra.




torsdag 6 september 2012

onsdag 5 september 2012

Spårvagnsbönen

onsdag 5 september 2012
Varje gång jag åker spårvagn sitter jag och ber en stilla bön att nån illaluktande inte skall sätta sej bredvid mej. Ofta slår just den bönen slint, och sen får jag ägna resten av färden till att klura ut huruvida Gud verkligen hör bön.

tisdag 4 september 2012

Meddelande till alla som befinner sej i Iso Omena:

tisdag 4 september 2012
Ni kan andas ut, vi är på väg hem nu.

måndag 3 september 2012

Måndagsbaksmällan

måndag 3 september 2012
Man vet att det varit en bra festhelg då man känner av baksmällan ännu på måndagen. (alternativt vet man att man alldeles för sällan lever i sus och dus nuförtiden) Susochduskärlekvännerglädjefuldansskratt är nu ett minne blott och har måndagen till ära bytts ut mot diskentvättenjobbetmatenhemmetbarnet. För att råda bot på ångesten som infinner sej då man vaknar och minns att diskentvättenjobbetmatenhemmetbarnet är på dagens agenda steg jag upp och var flitigare är en hel myrstack på amfetamin och hade avverkat halva to-do-listan innan klockan hunnit slå 11. Så nu vet ni det.