torsdag 28 november 2013

Precious

torsdag 28 november 2013
Okej, såg filmen Precious på Teema igår och känner starkt att vi måste prata ut lite. Den satte ju liksom min själ i gungning. Fick mej att tänka på detdär med beröm igen. Hur lite det kostar, hur lite tid och hur lite ansträngning det kräver att ge någon beröm och uppmuntran, speciellt i förhållande till hur mycket det ger.

Såhär: Hellre för mycket än för lite beröm. Hellre människor som tror lite för mycket på sin egen förmåga än människor som blir likgiltiga inför livet på grund av en förminskad självbild. Hellre människor som kan älska sig själva än människor som inte kan älska nån. Hellre människor med tro på sig själv och på andra än människor utan tro på något och allra minst på sig själva.
Att veta om att man är bra, fin, värdefull, smart, vacker, duktig, rolig och viktig är en livsavgörande mänsklig rättighet.

Så hörni: Precious. Se den. Och därefter gå ut och berika världen med beröm och komplimanger.

fredag 22 november 2013

Fredagsmys

fredag 22 november 2013
Vi startade fredagsmyset redan på dagen med att sitta i sängen och titta på Mumin.

Ibland är det lätt att älska sitt liv.
Uuh uuh Myyyz

onsdag 20 november 2013

Meddelande:

onsdag 20 november 2013
Vissa dagar slår det mej med den fullaste kraft: min unge är världens finaste. (Andra dagar verkar det onekligen sitta hårdare åt att se silverkanterna, trots att mina känslor ju är konstanta.)
Bästa barnet cyklar i Stockholm.
Emil, mitt livs största gåva.

tisdag 19 november 2013

Ifall nån undrar...

tisdag 19 november 2013
I helgen fördes en kort diskussion kring hur mycket ett kaffemått är. Vissa hävdade ca 10-15 g, medan andra (jag!) sade 7 gram och blev nedröstade. Påföljden? Sinnessjukt starkt kaffe som vi alla hade lite svårt att få ner.

Nå, nedan ser ni svaret:

Ibland känns det bra att ha rätt.



söndag 17 november 2013

Helgsaldo

söndag 17 november 2013
Det är en mkt givande helg jag lämnar bakom mej denna gång. Lite egentid i klädaffärer, kexbak, stugliv, fest och hemmachill. Klädaffärerna levererade bra, stuglivet var svart som i säcken på kvällen o vackert på morgonen. Sen gick jag på fest och delade en cider med en god vän (nya tider nu, liksom) och idag hade vi familjepicknick på övre våningen. Och allt detta har jag gjort i varierande och fantastiskt sällskapet. Dethär med ledig helg, hörni, det är ju grejer det!

Stugliv & två ivriga kebakare

Mellanmålet gav nya perspektiv.


fredag 15 november 2013

Skryt

fredag 15 november 2013
Inte för att jag på nåt sätt vill skryta över vårt geni till son, eller så, men asså: HAN HAR SOVIT TVÅ HELA NÄTTER I RAD I EGEN SÄNG!! (Som är fastklistrad i vår säng men liksom ändå!)

Bra veckoslutsupplägg, skulle man väl kunna säga.


måndag 11 november 2013

Måndagsvisdom

måndag 11 november 2013
Såhär en måndag i bussen på väg hem efter en 13h arbetsdag är det lämpligt att grunna över vad poängen med jobbet egentligen är. Och just idag är det bara att konstatera att en av poängerna med just mitt jobb är att se till att alla jag möter får beröm. Ung, gammal, nybörjare och mera garvad; alla vill få höra lite beröm. Och att en mörk novemberdag få ge det, och mena det, är ju verkligen himla fint. Bra jobb jag har va?

lördag 9 november 2013

Radikalism

lördag 9 november 2013
Ibland måste man pröva nya vägar i livet. Själv tänkte jag ikväll t.ex. prova på att öppna en bok istället för att dega i det sedvanliga tv/internet-träsket. Gillar mitt eget nytänk, så att hej bara.
Hälsn. Stor-Läsarn


tisdag 5 november 2013

Huvudsaken

tisdag 5 november 2013
Eftersom jag tillbringade helgen i saltgruvan medan min familj roade sig på mässa var det inte mer än rätt att jag fick en värmande tuliainen.