måndag 29 september 2008

Folk e korkade

måndag 29 september 2008
Har varit ute på de sju haven under helgen. (har alltså åkt till Åland)

På Svärjebåten får man kristallklara bevis på att folk e korkade:
- för vissa människor tycks det vara oöverkomligt svårt att säga ursäkta när dom vill förbi. det är tydligen enklare att helt kallt bara knuffa undan dem som står i vägen. (och gärna himla lite med ögonen också)
- det tycks också vara omöjligt att säga till i kassan på t.ex. caféer eller andra allmänna utrymmen om toapappret tar slut. verkligen schysst mot följande som får klara sej utan papper. verkligen.
- på buffeten var det fler än en som åt ketchup med fiskbordet. ketchup!
- hur svårt kan det vara att ställa sej i en kö å vänta på sin tur?
- att folk väljer att fara på kryssning. För att citera Chandler i Friends: The most important question: How dumb Are you?

Dessutom: (saker som är oberoende av Svärjebåtarnas existens)
- det kommer påminnelser till mejlen om att man inte ska lämna ut sina passwords, bankkoder eller annat åt okända människor. finns det faktiskt folk som INTE fattat det?!


Heta tips för resenärer till Åland (och andra ställen med för den delen):
1) Befinns dig gärna i rätt terminal då det är mindre än 10 minuter tills båten skall avgå.
2) ha INTE fabulous stövlar som det är omöjligt att springa i ifall du mot förmodan skulle ha missat på punkt 1)
3) klä dej inte heller i stay-ups med dåligt lim om du ska springa för livet för att fullborda punkt 1) och/eller om du mot förmodan skulle ha missat även på punkt 2). (Serious Stay-up Emergency (SSE) är inte att rekommendera om du vill se fucking fabulous ut då du ska rusa ombord på båten efter att ha missat på både 1) och 2). )
4) ifall du missar på alla ovannämnda punkter och är på fel plats i fel skor med fel stay-ups då det är bråttom: spring ändå, intala dej själv att a) ingen ser, b) du är graciös ändå eller c) att du oberoende är queen of fucking everything och bara LE då du kommer ombord på båten. Folk på kryssning är ju ändå stenkorkade.

2 kommentarer:

Cam sa...

we're always fucking fabulous! Sådeså:) Och dessutom hör du till den lilla minoritet av befolkningen i det här landet som inte lämnar hjärnan på land när de åker på kryssning.

jro sa...

hanna, dehär va de bästa jag läst på länge!!! :D LOL alltså!!! Vad härligt det blir att ses på lö, saknar dig!