måndag 9 december 2013

Semlor och örvärk

måndag 9 december 2013
Efter att vi kommit hem från de pampesiska vinterlandskapen hade vi lust att baka, min son och jag. Det blev örtsemlor på färdig, ekologisk mjölblandning utan tillsatsämnen (älskar enkelheten i detta, på alla plan). Eftersom de blev syndigt goda hängav vi oss åt en semleorgie där vi käkade så magarna sprack. Men alltså, nybakta semlor med massor av smör. MMMMMM! Tillochmed Emil, som annars livnärt sig på mandariner de senaste veckorna, skrek mera mera i flera omgångar.

På tal om den unge Emil så är det nu självaste f*n att han ska måsta vara sjuk hela tiden. Öroninflammationen förnyade sig inom en vecka och nu är det ny antibiotikakur på gång. Stackars liten, säger jag bara. (och litelite stackars mej som ska vaka med honom om nätterna)

En bild som varken tangerar semlor eller örvärk, men som eventuellt får mej att tänka tillbaka på vår Österbottenvistelse:



3 kommentarer:

Anonym sa...

Höj på huvudändan med hjälp av en kudde under madrassen eller böcker under benen. Kommer huvudet högre upp än resten av kroppen så brukar ungarna sova bättre då de är förkylda eller har öroninflammation. Skadar ju inte att prova i alla fall.

Hanna sa...

Tack för tipset. Låter bekvämare än att jag får agera stol och sova sittande.

Anonym sa...

Rör (var och är lösningen i vår familj)! Aaron åt just sin sjätte antibiotika i höst och vi tyckte det får räcka. Han ska få rör om några dagar. Anton hade tuber 2 ggr och det hjälpte massor! sign. vielä on talvea jäljellä.
Kämpa på!
jtö