torsdag 29 januari 2009

I köket

torsdag 29 januari 2009
har vi vänt bordet andra vägen. Nu känns allt nytt, annorlunda och spännande i köket.

Dagens post förärade mig med ett brev från betalningsservice på FPA. Jess. Härligt. Öppnade brevet med en liten kallsvettsdroppe i pannan och ett litet skak på handen och fattade noll. Alltså vad är grejen med brev från FPA? Helt ofattbart språk, innehåll och utformning. Mitt brev såg ut som en räkning, men var tydligen inte det. En mening på baksidan som jag förstod var "ni behöver inte själv vidta några åtgärder för rättelse av beskattningen." Nähä. Så bra. Tydligen ingen fara med den saken då. Men fortfarande fattar jag inte varför dom inte kan skriva brev på folkmål? Skit på er. Dessutom är det löjligt att dom undertecknar med "med vänlig hälsning". Det borde stå "egentligen bryr vi oss inte" eller "screw you" eller nåt liknande. För brevet känns inte vänligt.

Glädjen i att förstå att detta inte var en räkning var total. Det firade jag med ett skönt scoopAftonbladet:

Var nykter och finn drömprinsen
Berusade missar de bästa

Om du letar efter en partner – låt drinken stå. Kanadensiska forskare fann att kvinnor som var alkoholpåverkade missade den mest attraktive partnern och det bästa genetiska pappaämnet.

Egenskaper som, enligt forskarna, ligger i ansiktssymmetrin.

45 kvinnor som drack alkohol missade grovt i urvalet, även flera veckor efteråt. Forskarna tror att sprit har långtidseffekt på hjärnan och påverkar synen.

Källa: aftonbladet

Det är väl knappast nån som tror att omdömet blir bättre efter sju till tolv öl och tre fisun. Symptomatiskt för sköna kvällspresscoop tycks dessutom vara, att ingressen är minst lika lång som artikeln.

Vilken tur att man själv lyckas i allt man företar sig.

Inga kommentarer: