tisdag 15 mars 2011

Efter solsken kommer regn

tisdag 15 mars 2011
Ingen solskensdag utan tunga regnmoln. Det bästa med att äta pyttipanna är ju att man får äta senapsgurksallad som tillbehör. Gissa besvikelsen när man har stekt sin pytt och skall börja ösa upp av gurksalladen, och man till sin stora förskräckelse märker att man inte har senapsgurksallad hemma i kylen. Man letar och letar, och ba det kan inte vara sant!. Jag menar, senapsgurksallad torde väl ändå kunna betraktas som en basråvara i varje kulinarists förråd. Antiklimax.

________
Edit 5 minuter senare:

Okej, ni trodde inte att det kunde bli värre va. Men ser ni, där trodde ni lite fel. För just när jag skulle sätta mej ner för att lite håglöst ösa in av den lite halva måltiden (pytt utan senapsgurksallad är som pizza utan ost. det funkar liksom inte. osten är ju liksom 90% av nöjet), ja se då märker man att man i sin huslighetsiver har lagt på diskmaskinen med alla hushållets gafflar, vilket innebär att man måste äta sin halva pytt med sked. Om man inte visste bättre kunde man tro att det är måndag idag.

2 kommentarer:

jro sa...

Fast på basen av tidigare erfarenhet av köksarbete hos dig kunde man tro att det alltid är skedarna som är i diskmaskinen, inte gafflarna. Men det kan ju förstås hända att den dåliga bestick-karman alltid slår till mot det verktyg man behöver mest.

Hanna sa...

haha, det är nog antagligen just så det är med den dåliga bestickkarman!