fredag 16 mars 2012

Blöjbloggen

fredag 16 mars 2012
Här följer fakta som ni inte visste att ni ville eller skulle få veta. Vår son är väldigt aktiv på blöjfronten. Takten har dock avtagit med veckorna, åtminstone en del. Eftersom vi är a) i husköpartagen (igen) och därmed ekonomiskt planerande, b) lite wannabe ekologiska, c) experimentslystna och sist men inte minst d) sadomasochistiskt nog inte riktigt kloka, har vi beslutat oss för att prova dethär med tygblöjor. Min eminenta svägerska gav oss en hel påse tygblöjor, så vi har turligt nog ett ganska välförsett lager. Int heller vi står utanför Murphys grymma lagar, var dagen då vi började med tygblöjor givetvis första dagen på några veckor då det kom ett kilo senap varannan timme ur vår tub. Idag har vi igång tvättmaskinen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

jeejee, tygblöjor är bäst, det går nog! :) bansku

Lena Nordström sa...

Min yngste son f. -90 blev min "eko" bebis, som använde enbart tygblöjor tills han blev torr på dagen vid 1½ och på natten vid 2½ års ålder. Det var ganska bökigt i början, men tack vare en bra förvaringshink och tvättmaskin blev det riktigt bra. Den tid som gick åt till tvätt blev kortare än butiksresorna som ofta gjordes i blöjonköpssyfte. Mycket ekonomiskt, ekologiskt och praktiskt: alltid blöjor hemma, inga hudirritationer, onödiga sopberg. Vi räknade ut att vi sparade tusenlappar då på marktiden...det gör man kanske inte nu, men alla bäckar små... så LYCKA TILL Hanna!

Melli sa...

Dagens tips är dessutom att ha honom att kissa/bajsa ovanför lavoaren/byttan/pottan vid blöjbyte eller då ni märker att han tänker bajsa. Det är skönt med mindre bajsblöjor och de lär sig helt jättefort att det lönar sig att göra det någon annenstans än i blöjan. Vissa har helt blöjfritt men vi har kört med "light EC" med de två senaste barnen. Rekommenderar det alltid åt nyblivna föräldrar. :) Man förlorar ju liksom inget på att pröva! Här på mammapappa http://forum.mammapappa.com/viewtopic.php?f=3&t=21962&hilit=bl%C3%B6jfritt finns en tråd om ämnet men om du googlar hitar du säkert en hel del om ämnet.

O tygisar är bra! Själv gillar jag sådana i härliga färger som gör det lite roligare att pyssla med skitjobbet. ;)

Prinsessan Heidi sa...

Tygisar rulez! Snart blir tvättandet så automatiskt att ni inte ens tänker på det, och resten är ju bara fördelar. Lycka till!

Hanna sa...

ok, tack för tips och peppning! vi ska nog ge det en chans nu när vi e igång!

Melli: ja, vår son brukar aldrig missa en chans att få kissa "ute i det fria", dvs på skötbordet.