söndag 10 februari 2013

Sista sömninlägget

söndag 10 februari 2013
(alla hurrar)
Okej, såhär är det. Sedan vi började med sömnskolan har Emil varit olustig och gråtig/gnällig. Våra morgonrutiner är helt huller om buller eftersom nätterna varit så konstiga, och dagsluren har varit jättekort. Maten har smakat dåligt och överlag tycker jag att min finaste lilla kille har verkat otrygg/annorlunda. En fas? - ja säkert - men ikväll hade vi en fullkomligt hysterisk kille som inte ens lugnade sej i famnen. För hela vår familj gav dethär enbart riktigt dålig fiilis och magknip och jag och Sami var rörande eniga om att nu lägger vi punkt för dethär sömnskoleförsöket. Kanske gör vi ett nytt försök nästa vecka eller nästa år, det får vi allt se.
Istället kör vi hårt på att Emil nog i sinom tid kommer att lära sej att sova och fr.o.m. inatt får han åter komma mellan oss och sova (om han vill. heh.). Visst är de ju lite tungt att behöva stiga upp och hämta honom där 1.30-tiden, men det är på intet sätt oöverkomligt. Dessutom är det trots allt löjligt mysigt att sova med honom och Sami i vår familjebädd.
Om det känns som ett nederlag? Såklart. Men lättnaden som påföljde vårt avslutarbeslut vägde upp alla gånger.


Jag vet ju såklart att inget barn dör av att skrika lite och att en fas är en fas och att allt kan bero på sjuttiotusen olika saker, men att följa sitt hjärta är ändå det viktigaste.

10 kommentarer:

jro sa...

Hejsan! Har följt med fast jag inte kunnat kommentera hittills. Hoppas allt snart känns bra för er allihopa! Stor kram och saknad, kära du!

Anonym sa...

Det du skriver där med lilla texten är nog så viktigt och så rätt, att följa sitt hjärta alltså. Nog vet ni vad som är bäst för honom och märker när ngt inte riktigt funkar eller är bra. Hoppas Emil får tag i sömnen snart och att också denna fas (ett ord man verkligen fått lära sig nu i o m inträdandet i moderskapet) går om!
/Jessica

camomilla sa...

Vad tråkigt att sömnskolan inte fungerade för er just nu. Men nu har ni åtminstone testat! Och man ska nog göra som ens föräldrahjärta säger. Aboslut!

Det är nog så svårt med dom där småttorna när man inte alltid riktigt vet vad dom har för hätä. Och kanske ni någon gång kan testa på nytt och kanske han just då är "i en annan fas" och slutresultatet blir annorlunda :D Eller kanske han kommer in i "någon fas" som gör att han finner ro att sova helt själv. Man vet ju aldrig.

Anonym sa...

Så rätt tycker jag du gjorde. Det som känns rätt är rätt och det som inte känns rätt är det inte. Enda uppfostringsprincipen man behöver följa. Olika barn behöver olika mycket trygghet och samma barn behöver olika mycket trygghet vid olika tider. Tids nog sover de i egen säng. Hoppas du inte tycker att du misslyckats! Sov gott!

Anonym sa...

Låter vettigt! Bra att följa sitt hjärta. Våra barn har nog alla lärt sig sova i egen säng, förr eller senare :)
Bansku

Prinsessan Heidi sa...

Vad alla dom skrev! Om det inte känns rätt är det ju dömt att misslyckas, så det enda rätta beslutet är att följa sitt hjärta. Särskilt när det gäller ens barn! Kram Hanna, njut av och med din fina son, allt ordnar sig i sinom tid. <3

Unknown sa...

Nu har ni åtminstone testat! Kanske ni hittar på några andra knep :D lycka till!

Hanna sa...

Tack för alla fina kommentarer! Ni är så fina!

Inka-Maria sa...

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-21035103

Jag tänkte genast på dig när jag läste det här :)

Hanna sa...

Intressant läsning Inka-Maria, tackar för länken!