måndag 8 december 2014

Juleföljetången, den absolut sista delen

måndag 8 december 2014
I många år har ni fått sitta och spänna er. Med lite pirr i magen har ni funderat och undrat. Och bloggen har troget, år efter år, levererat en ny del i serien Hanna bakar jultårtor. Serien, som med åren har blivit en populär och uppskattad tradition för oss alla, har fungerat som en utmärkt stämningsspridare såhär i karga juletider. Men nu har producenten å det bestämdaste satt ner sin fot och den folkkära serien läggs nu ner.
- It's the end of an era, konstaterar Bagar-Hanna vemodigt.

Efter årets fiasko; extremt torra, smaklösa OCH flottiga stjärnor (något man kunde kalla en synnerligen intressant kombo) (ej penslade med uppvispat ägg) är det bara att konstatera fakta: det är fysiskt omöjligt att baka goda, glutenfria julstjärnor.

Huruvida det omtyckta bakverket har en framtid i glutenfri variant är nu ovisst. Bakom nedläggningen ligger inget fuffens eller hard feelings för någon av de inblandade.
- Det är nu helt enkelt dags att gå vidare, säger Bagar-Hanna småkäckt. 
- Visst känns det vemodigt att det skulle sluta såhär, men serien har gett mig mycket och jag är glad att jag fått vara en del av detta härliga julstämningsteam. Vem vet, kanske blir det något helt wild and crazy nästa år, som t.ex. pepparkakshus eller annat knepigt.

Hur det blir med julstämningen hädanefter, ja det får framtiden utvisa. Vilka reaktionerna blir på nedläggningen vill man heller inte uttala sig om i detta skede. Den som lever får se.
Carpe Jul-diem.




Tidigare delar i serien kan man läsa här, här och här.

Inga kommentarer: