måndag 30 juni 2008

Kulturfyran...

måndag 30 juni 2008
kulturbloggen.com fanns denna utmaning/frågelista/whatever denna gång.

1. Vilka böcker ligger och väntar på att bli lästa hos dig?
- Boel Westin: Tove Jansson - ord, bild, liv. Har börjat på boken å läser den lite bit för bit...
- Judith Butler: Genustrubbel
- Khaled Hosseini: Flyga drake, samt a Thousand splendid suns
- Martina Lowden: Allt
- Nicole Krauss: Kärlekens historia.

ganska lång lista/stor hög... bäst att börja beta av småningom :).

2. Vilken film väntar på att du ska se den?
- Mamma Mia! såg den som musical ifjolåras. var väl helt okej.

3. Vilken kurs väntar på dig? Alltså: om det inte är någon kurs som väntar på dig undrar jag ju: vilken kurs skulle du vilja gå?
- 8th World Symposium on Choral Music i Köpenhamn 19.-26.7. Yey!!!

4. Vilken bok väntar på att bli skriven av dig? Om du skulle skriva en bok, vad skulle det vara för bok?
- min gradu-avhandling.... om man nu kan kalla det bok. måste dock bli skriven inom nsta år... om de finlandssvenska sångfesterna...

Att sånt.

Igår var det släktfest & vänkväll med A. Det senare var betydligt trevligare. Idag är det SEMESTER som gäller. lite lägerplanering borde dock skötas typ NU, eftersom jag inte kan vila fullständigt innan det är gjort. Ibland önskar jag innerligen att jag inte hade något samvete. andra gånger är jag dock rätt glad över att jag har ett sånt. just nu lutar det most definetly mot det första alternativet.


dagens oerhört viktiga fakta: jag har börjat köpa HYLA mjölk eftersom den står sej längre i kylen. Hejdå gammal mjölk som bildar klumpar i kaffet!

söndag 29 juni 2008

Lägesrapport:

söndag 29 juni 2008
Är i Vasa IGEN. Å gudars vad jag hatar riksåttan för tillfället. inom en månad är detta den fjärde gången som jag genomlider skiten. Idag var jag dessutom ensam i bilen, vilken var ännu värre; med trevligt sällskap blir ju det värsta av ställen ett paradis.

Annars har det inte hänt särskilt omvälvande saker här; har bytt gardiner i sovrummet, städat klädskåpet å fixat å greijat lite hemma. och varit till IKEA.
Idag har jag dock endast ÄTIT, förutom mat också EN MASSA SKRÄP, och nu har jag värsta matmorkkisen. Det är inte särskilt upplyftande. Dock piggar min nya tunika och mina två nya par skor upp livet betydligt. Det kan dock te sig lite oroväckande att man måste stilla sin moraliska baksmälla med shopping och gläds åt saker, fysiska ting, istället för att bara vara nöjd med att jag e just jag.
På senare tid har jag dock ovanligt få gånger önskat att jag vore någon annan. Det tar jag som ett gott tecken.


Dagens irriterande moment: Vår soppåse hade läckt så det var en massa vätska i oidentifierbar färg på bottnet av hinken. det var en ytterst oangenäm upptäckt. ännu mera oangenämt blev det då jag insåg att jag, gräsänka som jag är, måste städa upp skiten själv. (om jag inte skulle vetat att ingen kommer att vara i lägenheten på en vecka, skulle jag galant med gott samvete ha lämnat skitgörat till nån annan, bättre städare. huslig som man ju är var detta dock inte ett alternativ denna gång, tyvärr.)
Dagens konstaterande: Det är knepigt att få en ny soppåse runt den gamla (utan att allt äckel hamnar utanför påsen) med enbart två händer. kanske är det därför det är så många som vill bo tillsammans med nån annan; för dom läckande soppåsarnas skull.


Fler spännande upptäckter ur mitt liv bjuder jag på en annan gång.

torsdag 19 juni 2008

Dagens saldo:

torsdag 19 juni 2008
Har friskförklarat mej själv från den ödesdigra sjukdomen, som förstörde hela tre semesterdagar, och lever nu loppan tillsammans med min käraste. Trots att vi befinner oss i världens utkant (vilket inte riktigt stämmer, men det känns så...) har här hänt massor.

Best of today:
- vaknade efter knappa 5 timmars sömn och var pigg som en mört och omfamnade solljuset med ett stort leende på läpparna. alla dagar borde definitivt börja så!
- eftermiddagskaffe. efter ett ihärdigt kaffeknarkande förra veckan har jag haft lite time out från drogen pga den ödesdigra sjukdomen, så dagens kaffestund i solen var ett sant nöje.
- laxpasta med smetana, rucola och parmesan
- i samband med den fantastiska middagen tog R av misstag en ettans öl istället för treans. Ve och fasa vilken dundertabbe i midsommartider! (för er som oroar sig över hans hälsotillstånd efter den ödesdigra missen, kan jag avslöja att han mår fint och att felet har rättats till under kvällen…)
- då vi hämtade vatten från pumpen såg vi två andra människor. efter tre dygn isolerad i sin säng kändes det nästan lite främmande...
- R försökte få mej att se det stora i att han kunde få sin överläpp att fastna på tänderna. Jag är inte helt övertygad, trots många timmars övertalningsförsök.
- bastu. kräver ingen vidare specificering.
- på en sten i vår vik såg vi två änder nästan-göka. det var action det minsann! synd för dem att dom inte riktigt fick till det. eller så stack de bara bakom närmsta sten för mindre insyn i privatlivet. vem vet hur det gick för dem.

Man kan alltså efter dagens aktiviteter konstatera att det är på landet det händer.

Nu blir det midsommar. tjohej.

måndag 16 juni 2008

sommarlov...

måndag 16 juni 2008
Jeij. åtminstone nästan. efter ett par veckor fyllda av aktivitet (barnläger och körweekend varvat med svenskfinland runt-race) har jag nu landat på villan. vissa minus finns dock ännu...
- jag borde göra åtminstone två jobbgrejer ännu. gärna ganska snart, eftersom dom typ borde vara gjorda redan. :S
- jag är SJUK. :(:(:( det är mycket allvarligt att vara sjuk på sin semester. dels för att man missar det roliga i att vara ledig, eftersom man ändå sku va hemma om man sku va sjuk, dels för att det betyder att man har varit hysse-flitig och inte tillåtit sig bli sjuk under arbetsåret. utöver dessa faktorer suger också det faktum att man inte kan njuta av ledigheten på samma sätt.

Det allra största pluset är dock att här inte finns irriterade personer runt mej (typ mamma eller gnälliga lägerungar) utan jag är här helt mol allena. Och DET är skönt!!!!

Planen för ledigheten är:

- göra undan jobbskiten så man får koncentrera sig på att tänka på glass och grillning och hur brun man kommer att bli.
- läsa bra böcker. en hel hög väntar på mej.
- äta glass och korv och annan god mat.
- ta det lugnt.
- filosofera i hängmattan.
- plocka ängsblommor.
- äta kex.

Man kunde ha det värre ställt.