onsdag 29 april 2009

onsdag 29 april 2009
Det är rätt schysst att framstå som en idiot i olika media. Ni borde prova. Jag kan ge coachning före, bara att ta kontakt. Ett av mina specialområden.

Tågtjosan

Det blir mycket tåg nu. Idag med trevligt sällskap dock. Och gradun, min ständiga följeslagare. Sen blir det tjosan i dagarna fem!
Idag: tåg till Vasa, Prisutdelning, allmänt ankdammsmingel
imorgon: WAPPEN! (tåg hem först...)
På fredag: Första maj med picknick
På lördag: tågresa till Crown Village, konfirmation (inte min egen dock)
På söndag: 1-års kalas i Vasa. Hemresa. Med tåg.
Kunde anmäla mig som VRs officiella sponsor.

tisdag 28 april 2009

Framtidsvinden pyr

tisdag 28 april 2009
För att låna ett av min kära mors beryktade uttryck: He e som lite båsot nu.

måndag 27 april 2009

måndag 27 april 2009
Då man har vit matta och vita stolar är en smärre ketchupexplosion inte att rekommendera.

söndag 26 april 2009

Dagens Agenda

söndag 26 april 2009
  • frukost på balkongen
  • sola & läsa bok på balkongen
  • äta glass på balkongen i solen
  • baka pajer och kladdkaka
  • gå på konsert
  • se på Amazing Race
Life is good.

torsdag 23 april 2009

Ett P

torsdag 23 april 2009
idag lossnade P-tangenten från mitt tangentbord. Ett arma pillande, och ändå sitter den inte ordentligt fast. Har under dagens lopp märkt, att bokstaven p är rätt vanlig och ofta förekommande i svenska språket.

Expressen levererar

Ifall ni som jag har väldigt mycket att göra, kan ni med fördel ta det fantastiska testet "Har du koll på petningarna?" om kändisar som petar sig i näsan. Bra initiativ. Det är väl detta som kallas grävande journalistik. Testet hittar du här.

onsdag 22 april 2009

Arbetsplatsansökan

onsdag 22 april 2009
Ifall det skulle finnas ett yrke som professionell tv-tittare, så skulle jag definitivt studera till det. Jobbet skulle dessutom ha en annan klar fördel, förutom det självklara i att få titta på tv hela dagarna och dessutom få betalt för det, och bonuset är att man skulle ha en legitim orsak att äta godis på jobbet. Snacks hör tv-tittandet till.
Jag gör om mina intervjufrågor. Nu pärkkula. panik.

tisdag 21 april 2009

Hej!

tisdag 21 april 2009
Du har kommit till Kvinnan med noll självdisciplin. Var vänlig och slå mej eller lämna ett glatt meddelande.

måndag 20 april 2009

Bytesbörsen

måndag 20 april 2009
Sökes: Nytt liv. Bör innehålla mycket fritid och stora inkomster. Inte särskilt mycket ansvar på jobbfronten, men sådär lagom. Vänner som bor nära och är trevliga och som också har mycket fritid för umgänge (nuvarande vänner dock inte utbytbara ut mot nya, men nya är också välkomna med i gemenskapen). Gärna ett liv som rätt smärtfritt tillåter utlandsresor och mysiga hemmakvällar. Havsutsikt i hemmet ett plus men inget måste.

I utbyte får man ett tröttsamt liv med mycket ansvar på jobbfronten och små inkomster. Jobbet är dock själsligen mycket tillfredsställande och medför stort socialt kapital och möjlighet till avancemang på ankdammens sociala steg. Livet levs i fräsch lägenhet i centrala Åbo (sambo medföljer ej) med luftig balkong, badkar och walk-in-closet (ish). Även bil medföljer. Möjlighet till färskpressad juice varje morgon samt till sovmorgnar inne i veckan.

Anyone?

söndag 19 april 2009

Festförberedelser

söndag 19 april 2009
Det kan tyckas oroväckande då man är helt slutkörd efter en helg. Men denna har varit lite körig (observera gärna den lilla ordvitsen!) och jag har redan sedan länge bestämt mej för att ta ledigt imorgon istället. En god planering är a och o.

Igår höll det på att bli panik då jag dök in i cocktailklänningen och insåg att den var på tok för stor. Då man redan är försenad känns det lite halvjäkligt att börja trixa med olika nödlösningar och härja med säkerhetsnålar. Till på köpet föll mitt hår ner under trixandet, vilket ledde till en hel del svettningar. När man är nyduschat varm, har fönat håret och härjat med frisyren samt sprungit omkring och sökt försvunna lösögonfransar kan det bli riktigt olidligt hett ibland. I stundens hetta svor jag en hel del och söndrade en lins och två stay-ups med nageln. Sedan fick det bli stay-ups som var för stora, vilket redan i trappan ledde till en kallsvettig SSE-situation (Serious Stayup Emergency). Prinsesskänslan var total; en klänning som inte hålls uppe och dessutom är förbannat elektrisk och smetar längs benen, stay-ups som hänger löst kring knäna, håret som känns som om det vilken sekund som helst skulle falla ner och armhålor som svettas som Niagara Falls. Festen kan börja!
Lyckades samla mig, gjorde en fabulös entré och hade en riktigt superskojig fest trots den lite lätt tröga starten.

Imorse erfor jag igen en gång hur onödig dendär sista skumppan var.

fredag 17 april 2009

fredag 17 april 2009
Det mesta kan sammanfattas i ett kraftfullt äsch just nu.

Fredag innebär också att de flesta andra jublar, medan jag har den äran att få se framemot två arbetssamma dagar. (samt lite fest, då jag får läska min torra strupe.) och ett nattligt besök. Men mest jobb. bäst att förse sig med choko.

torsdag 16 april 2009

torsdag 16 april 2009
Ibland kommer det riktigt mycket skit ur min mun.
Förlåt.

En torsdag

En massa grejs händer denna helg. En massa grejs händer faktiskt ända fram till mitten av maj. Det känns lite halvtrögt faktiskt.

Vad annat är nytt? Har ätit lunch (!) de senaste dagarna (!!) i form av billig (och faktiskt god!) färdigmat. (!!!OMF. konstiga tider just nu.) Varit förutseende och handlat hem olika rätter på lager så att man inte hela tiden måst kuta till butiken. (faktiskt underliga ting i rörelse nu.) Men dethär med färdigmat är ju helt enkelt kalasbra: man slipper kockandet, och råddet som kommer med matlagningen, det går supersnabbt när man är mitt i ett tv-program och rätt billigt. Till på köpet äter man inte sej mätt på karkki och kex å annan skit. (tror jag iallafall) Om man e riktigt grisig kan mat käka direkt ur förpackningen å slipper disken efteråt. (om man lämnar förpackningarna på soffbordet efteråt, har man, simsalabim, lagat sig en veckomeny när fredagslunchen är kommen). Toppen. En fullträff helt enkelt.
Det är typ det största i mitt liv.


onsdag 15 april 2009

onsdag 15 april 2009
Jag har varit ensam hemma hela kvällen och sett på en massa avsnitt av Criminal Minds och nu är jag så rädd att jag inte vågar röra mig ur fläcken, ifall en seriemördare sku råka stå bakom hörnet. Det finns massor av skrymslen som nån farlig skulle kunna gömma sej i; under sängen i sovrummet, i köket vid tvättmaskinen, i garderoben, bakom nån av gardinerna i vardagsrummet, i vessan och på balkongen. Bara för att nu lista de mest självklara ställena.

tisdag 14 april 2009

Teaser:

tisdag 14 april 2009
Jag ruvar på en hemlighet som tar form. (egentligen ingen direkt hemlighet, men kanske lite iallafall)


och nej, det är ingen bebis och ingen hemlis som tangerar mitt civilstånd.

Det som däremot inte är någon hemlighet är att det är mycket nu och då det är mycket vill jag inget hellre än krypa under täcket och komma fram sen då det myckna är över. Synd att det myckna som äger rum nu inte försvinner förrän jag kryper fram. Kan nån vara vänlig och fixa det tack?

söndag 12 april 2009

Påsklovsupdate:

söndag 12 april 2009
Hinner och orkar inte skriva särskilt många rader nu, eftersom jag befinner mig i kronans by, attenderandes ett fat camp. Massa mat: pasha, lemon pie, ägg, megafrukost varje morgon, kaka, (memma för andra,) glass för mig, frukt, påskgodis, grillkorv, kex. You name it, we ate it.

Fat camp is the new black.

torsdag 9 april 2009

Jag drar norrut

torsdag 9 april 2009
För fyra dagar i nord behövs tydligen sju väskor för två små smidiga urbana, käcka, koola och klimatsmarta människor. vi är inte kloka.


Stay tuned for scenes from our next episode:

vid matbordet:
H: ett till ett till ett till!!! (friendsavsnitt alltså)
R: nee nu, nu ska vi byri städa så vi har fint här sen då vi kommer hem
H: nejnejnej, städning är mesigt. int kan vi ändå njuta av rent hem då vi reser bort.
R: nej, men det är så kul sen då vi kommer hem. hopp hopp! *tar fram dammsugaren*
H: (surt) jaha. *surar och låtsas städa, men bloggar egentligen, hähä*

Lite senare:
H: okej, nu kan du läsa bloggen å sen så far vi!
R: nej, inte hinner jag nu, jag måste vattna blommorna.

mhm. snart är det påsk.

onsdag 8 april 2009

Note to self:

onsdag 8 april 2009
Små flickor som jag skall INTE se på hemska tv-serier ensamma hemma då det är mörkt ute
*lite rädd* (fast egentligen rekommenderar jag faktiskt Criminal Minds på youtube. Finns typ alla säsonger där, så ifall man inte har något att göra, går det bra att fördriva en hel dag eller så framför den serien.).


till på köpet fuckar sej geemejlen hela tiden. vad är det för skitstil, nu när jag är rädd å allt?
En sak, som jag inte är särskilt intresserad av, är en långsam dator. Av nån anledning så tilltalar det helt enkelt inte.

måndag 6 april 2009

måndag 6 april 2009
Robert är en noggrann man. Fast ibland blir han vild. Som typ när han en kväll INTE sköljde smörkniven direkt efter användning. Då blir det lite living on the edge liksom. Han testar sina gränser helt enkelt, hur mycket en man i sina bästa år vågar ta ut svängarna.
Själv försöker jag alltid uppmuntra honom till att leva rövarliv. Det får inte särskilt mycket understöd. Living on the edge är helt enkelt inte hans grej bara. Det är å andra sidan bra, eftersom jag är född on the edge, I own the egde. Så blir det balans i förhållandet.

Fejan

Alltså jag blir inte klok på fejan och alla dessa quizzes. Inte ens jag, som helt allmänt känt inte har ett liv, orkar/ids/hinner/vill ta alla dessa quizzar, typ vilken maträtt är du, vilket intervall är du, vilket land är du och framförallt, kungen av alla quizzar: vilket hål är du? WTF? Eller ja, jag kan ännu nästan fatta att folk vill göra sånt, speciellt på arbetstid, men varför postar man det åt alla andra? Tror folk på fullaste allvar att jag är intresserad av att veta vilket hål dom är?!? Ge er.
Överlag måste det tilläggas att då Facebook slog igenom här i landet, hösten 2007, så spenderade vi alla de första tre månaderna med att skicka virtuella öl åt varann å poka varann allt vad vi orkade. Ja det var kul. DÅ. Nu har vi slutat med det. För det var faktiskt inte kul. Men fortfarande, år 2009, finns det folk som orkar poka en, skriva notes och ta sjukt tröga quizzes, posta det åt hela vänlistan och sedan tro att alla är intresserade.

En annan grej är alla kufar som dyker upp å vill va vän med en. JAG VILL INTE VARA ER VÄN, fatta nu det redan. Typer som jag har träffat sammanlagt en gång skiter jag i på fejan. Typer jag talat med senast i lågstadiet, och som inte ens då var min vän SKITER JAG I. Typer som jag talat med färre än fem gånger de senaste 10 åren bryr jag mej inte i. Typer som upprepade gånger gjort friendrequests som jag ignorerat/tackat nej till/vadtusandetnuheter: fatta att jag inte vill vara er vän. Sluta skicka friendrequests. Lärare från 15 år tillbaka, som dessutom var skit lärare: jag vill inte vara er vän. FATTA DET. (Okända turkar med håriga bröst, well, I'm not even going there)

Jag har alldeles fantastiska vänner IRL och URL och vill faktiskt inte att kufar från ett tidigare liv, som inte ens då var särskilt intresserade av att vara mina vänner, får veta saker om mej.

Det var dagens galla. Nu ska jag ägna mej åt min bulle och min bok.

söndag 5 april 2009

söndag 5 april 2009
Superkass uppdatering denna vecka. Fattar att ni måste vara oerhört besvikna. Men veckan i korthet: jobb&kakor. Fredagen gick i gubbarnas tecken. Där satt jag, viktig förståmejpåare i min bästa ungdomliga OCH kvinnliga fägring, och var snäll. Som ung, vacker och (o?)vetande är det viktigt att vara snäll. Inte börja bråka och ha motstridiga åsikter. Inte bli upprörd. Och inte demonstrativt låta bli att skrocka självgott och skratta med i jargongen. Då kan man få veta hut.

Dagens största orosmoment, om jag skulle hinna hem till Amazing race, grejade sej med glans och kl 21.05 satt jag tillsammans med en sambo, en påse chips å en burk dipp framför tvn och började arbeta på en förståsejpåarmage. (ni vet en såndär stor, hängig sak som man kan ställa sin kaffekopp på och som antagligen är lite i vägen under aktiviteter av olika slag.)

Denna vecka sätts till annalerna som en av de bättre ändå. Faktiskt.