tisdag 31 augusti 2010

Saker som kan göra en dag lite dålig:

tisdag 31 augusti 2010
- att man inte kommer in på Fejan
- att man känner sej tjock
- att man måste betala räkningar

måndag 30 augusti 2010

Vardagen

måndag 30 augusti 2010
Idag har jag druckit ett glas Piimä. Det var helt sanslöst gott. Tycker ni ska prova. T.ex. i kombination med spicy Thai-food. Sen satt jag 4 timmar i tåg för en 1,5 timmars juttu. Men ett fint cidersällskap vägde upp det. I tåget läste jag min bok (har btw börjat göra "jag läser-moven" och skrattar gott varje gång jag kommer på mej själv). Sen kom jag hem och åt en semla från igår med ett paprikahjärta på och nu är jag på väg i säng och läsa ut min bok. Måste ju orka upp imorgon också.

Gotta love vardag alltså.

söndag 29 augusti 2010

Man är ju en fixare

söndag 29 augusti 2010
Man fixar ju grejer sådär lite nonchalant ni vet.
typ sånthär:
Morotssemlor söndagskvällen till ära.
Lika enkelt som hos Ernst & Timell och gänget gick det för mej att byta tyg på sitsen.
Underlig färg på fotot, bra färg IRL.
Ja, och så var jag ju på amerika-brunch i helgen också.
Marängdrottningen kan baka sånt här också.
Dessutom: nån gök kom på att det kunde vara spännande att spinka på mej och infiltrerade sej i min dator som en fuling som det tog halva natten att radera och städa upp efter. Inget som en datorfixare inte klarar av förstås och fulingen fick se sej besegrad och raderad ur registret. Men ja, jag tror det finns mera jännä typer att spinka på vad gäller internettrafiken (hej kåmåån duuds.)

fredag 27 augusti 2010

Fancypants

fredag 27 augusti 2010
Man är ju en kulturell kulinarist: @ Juuri:
Gravad sik och spenatmousse. Det smalt i munnen.
Kålrot. Väldigt delischöst.

Jag var glad i mina nya brills.
Robertus diggar vin. Ser det ut som.
Vinbärssorbet. Ym-my.

torsdag 26 augusti 2010

Vad tycks?

torsdag 26 augusti 2010

Nude

Denhär Nude-trenden som alla envisas med att älska, eh, tycker ni inte också att den är lite svår (och ful)? Jättefå kan ju bära upp beige-nude-hudfärg anyway. Dessutom ser hälften av plaggen sunkiga och äckliga ut.
På tal om nude, så hittade jag denhär käcka bilden på mej. Och nej, jag är inte naken.

Jag fick en hatt av Robertus i Kambodja och blev ohyggligt glad.

onsdag 25 augusti 2010

onsdag 25 augusti 2010
Jag ska börja i Arbis. (Som kursdeltagare.) Tycker det är lagom seriöst. (Vuxet.)

Inatt vaknade jag två gånger. Första gången badade jag i svett, andra gången vaknade jag av brutala magsmärtor. Så ont att jag ännu då jag vaknade imorse kände mej skakis. Tror jag ska ligga lite lågt idag. Fan vet, det kan ju vara aids. Eller nåt ännu värre. (eller så var jag bara så nervös över att inte rymmas med på arbiskursen att jag jännäde hela natten.)

tisdag 24 augusti 2010

Glimtar ur *dagens program*

tisdag 24 augusti 2010
Ni undrar säkert vad jag grejar med idag då för spännande. Dagen är vigd åt partiturspel (*hata*) och förenklingar så att man slipper spela allt svårt. (*hata att spela svårt*) Hittade funktionen Schenkeranalys i Sibelius (*jag dör av skratt*) och överväger att använda mej av det. (*Universum vrider sej i sitt asgarv*)
Sen blir det lite överbliven leverlåda till lunch (*gourmetgudarna hånler*)och sen ska jag greja lite med ett litet överraskningsprojekt (*jännä!*) och sen blir planering samt verkställande av körövning.
Det är nu ni sitter där och önskar att ni hade mitt liv.

måndag 23 augusti 2010

Viktigt

måndag 23 augusti 2010
En sak som jag undrar över, är när ordet ungdom riktigt skall användas? Och vem skall använda det ordet? Ungdomarna själva (ren här hör vi att det är lite oklart vem dessa är, tydligen inkluderar jag nuförtiden inte mej själv i det ordet) använder troligen ordet rätt sällan. Jag minns iallafall inte att jag skulle ha gått omkring och tänkt "jag är en ungdom jag" då jag var det. De som använder ordet är kanske mest de som inte är ungdomar, vilket gör att hela juttun känns lite luddig. Vill en ungdom bli kallad ungdom? Och när slutar man vara en ungdom? Jag tycker att hela ordet är lite pinsamt. Har absolut inget käckt förslag till substitut för ordet, men tycker att det känns lite blekt och lite last millennium att snacka om ungdomar, eller vad tycker ni?

söndag 22 augusti 2010

U2 - en bildsaga

söndag 22 augusti 2010
Rock-Robert väntar ivrig! Vi fick coola platser! Bara 4,5 timmar tills dom börjar spela!
Jag är ju, som alltid, idel Rock and Roll.
The Spider ser inte ut för nåt i dagsljus. Föga anade vi vilka häftigheter den skulle bjuda på.
Givetvis var vi förberedda på allt.
Där kommer dom! Som ur ett Space ship, till toner av David Bowie! Uuh.
Jepp. Vi hade sjuk.bra.platser. BONO!
Rock and Roll.
Vi gillade att fota Bono.
Den mobila bryggan som faktiskt kom rakt mot oss några gånger.
Det var häftiga ljus under paraplyerna.
The Edge hade många coola gitarrer han.
Screenen blev en Discokula! Vi var givetvis hänsynslöst imponerade.
He e int bara ti spela å sjong. U2 har en samhällskritisk point of view. Vi gillar. Mycket.
Det är fiilis på kenttän.
U2 + Amnesty International = sant. fin ljusshow.
Amnesty gör mycket gott i världen.
He e int bara ti spela å sjong, vol.2. Det är VI som ska förbättra världen.
Häftigheter och Rock and Roll.

Shit vad bra det var. Hoppas ni är ens piki-lite avundsjuka.

lördag 21 augusti 2010

goretex

lördag 21 augusti 2010
Vad ska man ha på sej på en U2-konsert, där det kanske kommer att regna, kanske vara varmt, kanske vara kallt, kanske vara klottigt, utan att för den sakens skull behöva se ut som en ful, förståndig goretex-är-sååå-praktiskt-lärare*/tönt?



*intet ont mot förståndiga lärare. det är bara inte särskilt rockigt med goretex.

fredag 20 augusti 2010

Gårkvällen

fredag 20 augusti 2010
Dethär
Seriösa kören på Kuorojen Kierros.
blev till dethär
En frackklädd Robertus och en Rosa Jopo bjöd på underhållning för en och envar längs med Mannerheimvägen.
en kväll då gratis var gott.
och en Pingla hade disco på packaren.
en på alla sätt mycket lyckad kväll för alla inblandade. (och gratis var faktiskt lite mindre gott än vi hade hoppats)

Man får underligheter

Jag är ju lite van med fula spam som kommer till abo-inboxen titt som tätt, om penisförlängningar och viagra. Det senaste har varit något om "You wife photos attached". Just. Men, bara att radera. Plus alla daijuga mailinglistor som jag i svaga ögonblick klickat i att jag är intresserad av, vilket jag ju inte alls är. Men idag kom ett weird mail. Inte ett spam, men konstigt. "We found an issue with your product and have fixed it now." Jahapp. Produkten är en mokkula som köptes i Australien i mars. Eh, jaha? Nåjå, meni jo, kan man ju lugnt konstatera, eftersom mokkulan stals i Brasilien i maj. Men tack för infon att det var nåt fel på den som ni nu efter 6 månader uppdagat och fixat.
Fint med kundservice dock.

torsdag 19 augusti 2010

Having a day off

torsdag 19 augusti 2010
Idag är jag off. Kroppsligen och själsligen lite också. Fast mest kroppsligt off. Vilket faktiskt är helt okej. Hellre det än andra vägen iallafall. Kanske det blir on-läge igen då jag dyker in i strandad-vitval-outfitten, kvällens keikkakostym. Eller så inte. Det är ju faktiskt, vid närmare eftertanke rätt sällan man känner sej on och samtidigt ser ut som en strandad vitval. (och sjunger ABBA i damkör).
Idag är nog ingen bra dag alls.

Som alltid, väger det ju kraftigt upp att det är gratis mat och sprit efteråt.

I-landsångesten















Ibland drabbas jag av totalt förlamande livsångest över allt jag har och allt som andra inte har.

onsdag 18 augusti 2010

Kvinnor att beundra

onsdag 18 augusti 2010
Det finns vissa personer som helt enkelt är sjukt kloka och/eller beundransvärda. Den första, som kanske är snäppet mer insiktfullt klok och beundransvärd, men som också har haft en hel del mera tid på sej att samla på sej all sin visdom, är Bodil Malmsten. Har läst hennes böcker och hennes blogg i ett par år nu och älskar allt hon skriver. Tycker ni ska klicka in där och bli hänförda av såväl språk som innehåll.
Den andra som måste beundras är givetvis allas vår Blondinbella. Tyck vad ni vill om henne, med jag tycker hon är tuff och cool på sitt eget vis. Klok - nja, men tuff och beundransvärd: ja. Den tjejen har ett gott självförtroende som hon inte skäms för och framförallt inte ber om ursäkt för. Det tycker jag är hennes största bedrift. Hata jantelagen.

Bodil, den kloka kvinnan, sa såhär igår: Med vänner som mina gör det (nästan) ingenting att jag själv är min värsta fiende, det är tråkigt men jag är van.

Huu, så klokt sagt.

Själv har jag just kokat ägg i 20 minuter och kommer att servera grönt äggsmör om en stund. Men med vänner som mina gör det inte så mycket fast äggsmöret är grönt. (vi minns t.ex. kolknäcken!) Det är ju inte det som räknas. Eller egentligen är det ju just det som räknas: att det inte räknas.

This is how it works

Vi har nå skit med internetanslutningen. Harakiri. Vi ringer Welho. Just i den stund vi ringer Welho fungerar internetanslutningen prickfritt. Givetvis. Sen återgår den till sitt normala skittillstånd. Givetvis. Orka ringa Welho fem gånger om dagen. Orka.

tisdag 17 augusti 2010

Spännande liv

tisdag 17 augusti 2010
Ni tycks gilla att jag är den nya, modernt husliga Martha S. Det är ju intressant. För mej själv kändes det lagom spännande att inleda dagen med hushållssysslan hänga upp tvätt. Eller speciellt spännande måste det ju vara för er att veta det. Men så finns det spännande och så finns det spännande. Riktigt spännande är det att jag börjar det nya jobbet idag. Jag är ivrig, förväntansfull och riktigt jätterädd.

måndag 16 augusti 2010

En klassiker gör comeback

måndag 16 augusti 2010
Inledde min första egentliga arbetsvecka med att ordna om våra DVDn. Det börjar bra dethär.

Bären

Då man bakar bärmuffins kan man inte nog betona vikten av mycket bär. Alltid mycket mera bär än man tror. Inser man då man äter sina bärmuffins och funderar var domdär mängderna bär som man lade i kan hålla hus. Men annars var dom sjukt lyckade. Speciellt med vaniljvisp. (men det mesta är ju lyckat med vaniljvisp.)

söndag 15 augusti 2010

söndag 15 augusti 2010
Har inte hunnit blogga, har plockat bär, rårört bär, kokat sylt, bakat muffins, lagat mat. OCH lyckats få upp filerna på webben OCH luskat ut en html-kod. Jag är Martha-frikkin-Stewart. Fast bättre. Och modernare.

torsdag 12 augusti 2010

Påminnelsen

torsdag 12 augusti 2010
Inför morgondagens kräftis har jag, med den senaste Rövaren i (semi)färskt minne skrivit en påminnelselista åt mig själv, och för andra att påminna mej om:

1) Inte dricka snaps
2) inte dricka över 5 sorters sprit. egentligen inte dricka mer än max 2 eller 3 sorter
3) inte dricka för mycket av någondera sort. alls.
4) inte halsa något eller hetsdricka någon sort, hur roligt det än är.
5) dricka vatten mot törst, inte bål eller skumppa.

Kommer ni på nåt mer som borde med?

onsdag 11 augusti 2010

Kära vänner i Åbo och Helsingfors,

onsdag 11 augusti 2010
idag tar jag paraplyet under armen då jag sticker iväg. Så ni har ert på det torra och kan vara lugna, det kommer att hålla upp hela dagen.

Andra funderingar en dag som denna rör sej kring klädvalet - den ständiga kampen mellan hora och man samt vad jag skall underhålla mej med på tåget. I detta inskränkthetens förlovade huvud ryms inte mycket mer på agendan en helt vanlig onsdag.

måndag 9 augusti 2010

Man känner sig sexy

måndag 9 augusti 2010
Robert: Uj. Nu e dina ögon röda. Man ser typ inget vitt. Dina ögonvitor ser ut som tandkött.

söndag 8 augusti 2010

Arbetsnarkomanen säger moi!

söndag 8 augusti 2010
Det har varit hårda tider nu. Eller egentligen har det varit fantastiska tider. Faktiskt. Pressa dej själv, överträffa dej själv (och mej och Lina) eller åk hem. Hårda bud för dagens ungdom minsann. Man vet att man är arbetsnarkoman då de bästa tiderna är tider med minst 14 timmars arbetsdagar. Fyllda av hysteriska skratt åt än det ena och än det andra. Det kan vara vapen, tigerdräkter och små shorts, fula scenminer, dåliga skämt och självironi. Eller nåt helt annat. Men jag kan mig icke erinra när jag senast skulle ha skrattat såhär mycket. Har ni andra såna jobb där ni får skratta så ni kiknar på arbetstid mest hela tiden? Nä, tänkte väl det. Men så har ni inte heller mina kollegor ♥. Eller mina elever ♥. Eller mitt jobb ♥.
Här kan ni läsa om våra bravader. Fast dethär är den officiella, prydliga och snälla pedagogversionen. Om ni är intresserade av den snuskiga sanningen kan ni fråga mej privat.
Och även jag har lärt mej (många) saker denna vecka. Bland annat att bara den som är ödmjuk kan skämta om det.

måndag 2 augusti 2010

måndag 2 augusti 2010
Det är många goda skratt och mycket hårt arbete just nu.