onsdag 26 november 2008

onsdag 26 november 2008
Enligt Åbo Akademi finns inte jag: "Personen existerar inte. Personen finns inte inskriven som studerande vid Åbo Akademi." WTF?! Så bra. Nu kan jag ju sannerligen åka till Prag med gott samvete och behöver inte oroa mej ett dugg. Hoppas innerligt att detta är ett sjukt skämt. (och JA, jag har betalat kåravgiften även i år)


Min packning går över förväntningarna bra, för jag har, för antagligen första gången i mitt liv, även utrymme för shopping i väskan. Heja jag (fortfarande klar fix.mag. eller Pack.Mag.). Å andra sidan: en som inte finns borde ju kunna resa relativt lätt.



So long Suckers! (sade hon som inte ens fanns)


p.s. Mamma: var inte orolig. Det ordnar sej nog med ÅA. Om inte annat, kan vi ju alltid hota med att "min pappa e faktiskt POLIS". Då blir dom nog rädda.

fixens lampa lyser

jag fixar grejer i raketfart. Samtal rings, mejl skrivs och projektplaner föds nu såhär i ansökningstider, då jag ännu har hela EN dag på mej att fixa allt detta. Tror jag skall bli fix.mag. då jag blir stor.

Jag är på en fixningsrulle.

tisdag 25 november 2008

ibland har man koll

tisdag 25 november 2008
Gissa vem som har förnyat sina bibbalån innan dom ens hunnit förfalla?! Ibland har man helt enkelt stenhård koll på läget. Dessutom har jag bykat. Däremot glömde jag att äta, eller ja, uppmärksammade denna miss över 9 timmar efter frukosten. Den stenhårda kollen fortsatte, eftersom jag åtgärdade matmissen med att INTE först äta mej mätt på godis. Istället lagade jag först lite risotto och SEN tryckte jag ner ca 74 chokladgodisar trots att jag var proppmätt. Andra gånger har man helt enkelt nollkoll.

måndag 24 november 2008

allt möjligt:

måndag 24 november 2008
  • Snön har hittat hit. den har också hittat in i mina skor.
  • en ny dammsugare (i färgen mangoröd(en mango är väl inte knallröd?) som jag i misstag läste till mongoröd i butiken) har hittat hem till oss. den har även hittat sin plats i skåpet.
  • jag skall börja motionera. igen.
  • igår tittade vi på tv!
  • Dagens nyhet: "Miesten rintaliivit hittituote Japanissa". Hmm. och jag som inte ens brukar blogga om världsnyheter eller annat viktigt. men kanske detta är ett slag för jämställdheten och könsrollsindelningen? Eller så är det så, att "big in Japan" också syftar på boobs.
  • Dagens i-landsproblem: Vi prenumererar på alldeles för många tidningar, som vi inte ens betalar för själva.

note to self:
byka i god tid före onsdag kväll. alltså idag eller allra senast imorgon. tror det blir imorgon.

fredag 21 november 2008

på tal om vuxenhet

fredag 21 november 2008
Elev 1: Hanna, du ser så vuxen ut i dendär frisyren.
Jag: Tack. Ja, jag ÄR ju vuxen, hehe.
Elev 1: Jå, men int e du ju vuxen på det sättet.
Jag: ?
Elev 2: ja, alltså du är ju ännu såå UNG, mera som oss typ.
Jag: Ja, alltså jag är ju nog över 10 år äldre än ni...
Elev 1: VA!? DET sku man int tro.

onsdag 19 november 2008

förändringens vind

onsdag 19 november 2008
blåser upp till storm. Jag håller på att tappa greppet. Från att ha varit en av världens största och hängivna fans av TVn minns jag knappt att vi har en tv igen. Sedan vi fick åbäket (som fortfarande inte ser särskilt snygg ut där den bänkat sej) har jag haft på den exakt 2 (två) gånger, varav ena gången var en film från DVDn.
Detta är inte ens en liten Carola-bris som gör att håret fläktar lite lätt i vinden, detta är sannerligens förändringens storm, för trots att jag uppdagat detta faktum, blir jag inte det minsta ivrig på att genast kasta mej framför tvn å börja slötitta.
Hej Tv:n: det är slut mellan oss. Hej då.
Bara för att glädja min mor, kan jag igen undra om det är så, att jag kanske börjar bli vuxen? (min mamma blev nästan olovligt glad då hon läste att jag i förra inlägget trodde mej ha blivit vuxen (vilket senast idag har visat sej vara en liten missuppfattning, eftersom jag for hemifrån med bara en vante och nästan försenad. eller ja, försenad eftersom jag insåg att jag glömt börsen och fick vända om. mindes dock inte den andra vanten i farten.) det är helt klart mycket fint att bli vuxen. enligt mammor iallafall. och vuxna människor missar inte tåg, kommer inte nästan försent till färjor i fel stövlar och stay-ups, tycker inte att det är trist att städa, och vuxna har alltid både mössa och vantar med sej och glömmer inte varken cyklar eller deadlines.)


EDIT alldeles för sent för vuxna, ansvarstagande människor, som ska hoppa på tåget imorgon bitti:

Det är sannerligen förändringens ORKANVARNING här. Kära vänner, det har hänt nåt stort. (och ganska penibelt.) MEN: Jag har, för FÖRSTA GÅNGEN I MITT LIV, blankat skorna med färg, olika borstar å dukar å grejssimojs (ja, jag har nog använt nåt slags all-in-one-snabbisvariant åtminstone tre eller fyra gånger. men det räknas inte nu). Tidigare har det antingen varit mamma eller R som har skött denna ärofyllda uppgift, men ikväll var det dags. Jag fick göra det själv. Hej vuxenhet. och i samma veva: Hej barnslighet! För det var minsann ganska trist, så jag överlåter härmed uppgiften i fortsättningen också åt antingen mamma eller R. Stort Grattis till er!

tisdag 18 november 2008

upptäckt:

tisdag 18 november 2008
på tal om vetenskapliga experiment så har jag ännu mera revolutionerande information att komma med. (angående det förra experimentet så kan jag avslöja att jag blev tvungen att avbryta försöket eftersom det redan efter 3 lager fastnade i strumporna och blev rätt äckligt.) Nämligen:
Efter empiriska studier har jag upptäckt att det INTE GÅR att bli smalare genom att äta karkki. Av nån anledning.

I övrigt händer här givetvis massor, som alltid, men bland de viktigaste kan nämnas att jag anser det vara viktigt att dricka mycket glögg, att jag har märkt att jag gillar fritid mera än annan tid och att Iso-G framskrider med stormsteg. Dessutom har jag ändrat på mina frukostvanor genom att byta ut färskosten och tomaten till smör och gurka på skinksmörgåsen. Är inte helt övertygad om dess förträfflighet.


Dagens notering: det dekadenta konstnärslivet är sannerligen förbi, då jag två kvällar i rad varit i säng innan kl 12, för att orka stiga upp följande morgon. jag tror jag har blivit vuxen.

söndag 16 november 2008

HUR SKA JAG PRIORITERA?

söndag 16 november 2008
Detta var ett s.k. e-lore-kedjebrev som jag fick på mejlen för en stund sedan. ganska skoj. synd bara att jag inte kan skratta, eftersom mina rygg-&magmuskler är totalt förlamade efter helgens dirigerande. helt på fullt allvar.

here it goes:
Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!
Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa)
Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!
Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt.Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.
Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövsdet 5 timmar!
Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna,dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt
vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.
Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar.Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet.
Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, iannat fall tar din promenad en hel timme).
Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.
Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.
Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.
Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska,tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur. När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar.
Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv. Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det).
*suck* *stön*

Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta mail vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet som är som sagt väldigt nyttigt. Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen,den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl.nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra,men jag vet att jag måste gå på toa NU.
Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!

onsdag 12 november 2008

onsdag 12 november 2008
Saldo: nästan 4 sidor. wuuhuu. inom två veckor är jag nog säkert minst licentiat. eller president.

måndag 10 november 2008

min igår och idag

måndag 10 november 2008
Igår skulle jag överraska min kära sambo med nybakta muffinsar då han kom hem från tåget. Och en överraskning blev det ju sannerligen, för ut ur ugnen kom små trötta muffinsar. Helt degiga och platta. Inte fluffiga och glada. Hur kan man misslyckas med muffins?

Idag förtäljde C att hon ansåg mig vara en självskriven gäst i hennes yrhetsklubb. Jee! Kanske man kan avancera å bli hedersmedlem eller få annan fancy titel i den klubben? Typ överyrare eller yr.mag.? För fil.mag. lär man ju inte bli med denhär takten iallafall.

Dessutom har jag skrattat en hel del åt mej själv efter att ha uppdagat en livslång missuppfattning. Det är så, att man i min familj har kallat avstjälpningsplatsen för roskgräven (don't ask me why)(en gräve är en grop på dialekt. rob.anm.). Jag har dock, i min naiva och dialektalt oförstående ovetskap, trott att denna härlighet stavas med e istället för ä. Alltså roskgreven. I mitt stilla barnasinne undrade jag även vem denna greve kan vara? en fattig en som bara har rosk och inte adlig välfärd. (på tal om adlighet och fyffendalier, så lästa jag på flyget till Florens om nån rik pamp som ville baka en diamantkaka som alternativ till fruktkaka denna jul, som ett stort kex med diamanter i stället för chocolate chips i. Måste nog säga att man definitivt kan titulera sig R.I.K. sen när man skiter diamanter, för det kan ju inte vara särskilt lättsmält.)



Dagens upptäckt: har idag bloggat om både avstjälpningsplatser och avföring. I samma inlägg.

söndag 9 november 2008

Än är inte undrens tid förbi

söndag 9 november 2008
Min mamma är på MSN. Min mamma är på MSN! Min mamma är på MSN!! Seriöst OMG. Nu måste man börja censurera sina statusar och använda ord som ordentlig, glad, pigg, nykter och ren istället för yr, sur, trött, full och smutsig. Nu blir det andra bullar. Seriöst.

torsdag 6 november 2008

kvinna söker:

torsdag 6 november 2008
självstädande bostad, smal-av-blotta-tankens-kraft-medicin/-kräm&gel/-droppar/-dryck/-whatever samt fabulös all-in-one-outfit som inte skrynklar, inte blir smutsig och som är både varm och sval samtidigt och som är och ser exklusiv ut men i själva verket är gratis. Anyone?

tisdag 4 november 2008

om städning

tisdag 4 november 2008
Jag vet att jag bloggar alldeles för mycket om städning för att vara sund och normal (och käck!) men tydligen upptar städning en hel massa hjärnkapacitet hos mej.
Som de flesta hängivna beundrare säkert redan har listat ut, är städning+Hanna inte = sant.

Om man ändå absolut måste feja så är jag definitivt inte för att städa grundligt, utan istället för att bara ta lite på ytan, så att man kan inbilla sej att det är städigt.

+ för ytstädning:
  • det går snabbt, vilket innebär mera fritid
  • man ser snabba resultat, vilket innebär mera motivation (dethär med snabbhet är helt klart min grej)
  • det känns ändå som om man uträttar stordåd, vilket innebär bättre självkänsla
  • det tär inte på krafterna lika mycket, vilket innebär mera ork för fritidsaktiviteter och andra upptåg
- med ytstädning
  • i något skede slår detta tillbaka med orkanliknande kraft, vilket innebär total handlingsförlamning inför faktumet att man verkligen måste hörnstäda
+ med hörnstädning:
  • man kan med gott samvete bänka sej framför tvn och inbilla sej att man egentligen inte tittar, utan städar grundligt.
- med hörnstädning:
  • det tar väldigt länge, vilket på alla plan är ytterst tärande och innebär mindre fritid och mindre fritid innebär sämre humör (Var käck funkar helt enkelt inte tillsammans med hörnstädning)
  • första steget innebär faktiskt mera rådd (då man drar fram hörnskiten ut på golvet för att börja sortera). Detta skede suger allvarligt.
  • man ser ingen ände på vad som kunde städas och göras om möjligt ännu grundligare än vad man har tid och ork med, vilket innebär lite dåligt samvete över att man ändå fuskar lite trots att intentionen var att vara noggrann.
  • det tar i själva verket så länge, att man när man väl är klar borde börja med nästa hörnstädning (för att inte tala om ytan!)
Ja, även det otränade ögat kan här se, att hörnstädningen är i underläge i denna vetenskapliga jämförelse av dessa onda ting.

Vadan lära vi oss av detta? Börja aldrig hörnstäda. Man blir på dåligt humör, har ett sjukt kaos hemma i många dagar, ingen tid över för annat, konstant dåligt samvete och när man väl har städat undan hörnskiten är man alldeles för utmattad för att orka ta sej an ytan, och det är ju ändå den som syns. Försök nu sen förklara åt gäster som får andnöd, nästäppa och andra allergiska reaktioner av dammet att jåå, men vi har städat i hörnen! på ett käckt sätt.

Nejnej, sopa smulorna under mattan, tryck med våld in kläderna i skåpet och blir världsmästare i snabb skåpdörrsstängning (innan allt faller ut). Utöka "epämääräiset-högen" till två högar, slå ihop några diffusa och slarviga pappershögar till en stor och prydlig hög och slå dej ner i soffan å ät godis istället. Släck lampan vid behov ifall det mot förmodan ändå skulle synas några små spår och indikationer på att det kanske inte är så välstädat. Tänd några doftljus för att tona ner eventuell lukt; mysbelysning är alltid en hit. Och vips: Hej pigghet! hej gott samvete! hej fritid! och hej ytstädigt!



behöver jag förtydliga att vi har börjat hörnstäda?

måndag 3 november 2008

Käcka gåtor och annat

måndag 3 november 2008
En gåta:
Vad är det som är svart, inte passar in nånstans och får mej att bli uppgiven?
Svar: nej, det är inte en neger, ej heller coca-cola zero eller en ensam strumpstackare som har tappat sitt par. Nej, det är en TV, som vållar möda, besvär, stånk å sura miner. Alltså HUR SVÅRT är det att möblera vettigt?! Nu snackar vi nackspärr versus fult inrett versus junt-inrett versus Hej, vi har varit på IKEA och tror att vi är inredningskungar samt Hej, vi har just flyttat hemifrån och förstår oss inte riktigt på dethär med inredning (för att inte tala om Hej, vi tror vi har en stil.) Av alla onda ting. Och vi som inte ens sku ha nån TV. Men så alternativa, wannabe-kultiverade och käcka är inte ens vi att vi sku tacka nej till en nästan splitterny, GRATIS TV. Men jag tror på allvar att vi aldrig diskuterat något så genomgående som VAR VI SKA PLACERA TVn. For real.

I övrigt är jag drop-dead-stressad utan någon som helst tid över för allmänt släck och häng. men insiktsfull som jag är, tar jag mig naturligtvis sådan tid. det är okäckt att vara så busy. och mitt nya motto är "Var käck."


dagens HUJ: ingrodd, torkad leverkorv på smörkniven. Stark utmanarkandidat är även att gräva i dammsugarpåsen efter småprylar som man råkat suga in i farten. samt att något luktar illa i diskhon.

Dagens okäcka: Rudolf med röda mulen. I say no more.

Övrig upptäckt: ett säkert bevis på att man bor med en yngre man är, att hans starkaste argument i många fall är "det var du som började". eller eventuellt papp diin... i början av förhållandet undrade jag stilla för mej själv hur länge det skulle vara charmigt. kan avslöja att det har slutat vara charmigt. bokförde tyvärr inte när den charmen slutade. i övrigt är han dock fortfarande en bra man att bo med.