måndag 28 februari 2011

Måndagslistan

måndag 28 februari 2011
- Noter check
- pengartelefonhemnycklar check
- padda+laddare check
- HÖRLURAR check
- födelsedagspresenttidning check
- vattenflaska check
- mig själv check

Allt detta packat i denhär förstås:













Man är väl redo för lite måndag vettja!

söndag 27 februari 2011

Magmuskelträningslägret

söndag 27 februari 2011
Jag ser ett mönster: efter sociala vän-helger skriver jag lyriska inside-inlägg om roliga events. Denna helg är inget undantag. Denna helg har varit ett träningsläger för skrattmusklerna. Jag blev inte bara ett år äldre, utan förmodas nu leva i minst hundra år till. En av de mest sociala helgerna på mycket länge, och en av de bästa helgerna i mitt liv. Ni kan nog inte förstå hur fina vänner jag har. Fredagen spenderades i köket med hjärncellerna i febrilt arbete, lördagen spenderades lite (okej, rätt mycket) i köket och mest med ett skumpaglas i handen glidandes runt i svartvita kläder. Söndagen spenderades till nittio procent i våg/lod/hurdetnuvar-rätt läge sjungandes Friends-sången i stämmor.
Och, efter att ha umgåtts i tre dygn, går man hem till sej, uppdaterar fejan om fina vänner och roliga helger, och sen måst man chatta lite på msn med de fina vännerna, som man just har spenderat tre dygn med. Ba sådär för att vaihtaa kuulumiset liksom. That, my Friends, is real love.

fredag 25 februari 2011

Grejarn

fredag 25 februari 2011
Man ba jee och stiger upp och börjar göra saker.


torsdag 24 februari 2011

Kvällsprogram

torsdag 24 februari 2011
Just nu överväger jag att inleda projekt torka damm. Då vet vi alla att det är nåt lurt i görningen.

onsdag 23 februari 2011

Om dethär med Sociala Medier

onsdag 23 februari 2011
Okej, den tystnaden varade inte länge. Men nu har jag nåt jag faktiskt vill säga. Och det gäller dethär med sociala medier och det skrivna ordets makt. Jag börjar nämligen snart få nervsläpp med allt tjat om facebook och bloggar och vad man får och inte får göra på internet. Jag vet att alla ni finaste bloggare vet allt dethär redan och att det börjar vara lite old, men nu tänker jag säga detta iallafall, för det tycks finnas folk därute i kojor och slott som inte ännu har detta på klart. 

Jag förstår mycket väl att sociala medier oroar människor som inte är helt bekväma eller vana med facebook, twitter och bloggar. Men om du inte förstår dej på sociala medier, lär dej spelets regler eller befatta dej inte. Jag påstår inte att sociala medier skulle vara oproblematiska, men jag har på känn att många gör hönor av fjädrar. Idag, då vem som helst får häva ur sej vad som helst i skriftlig form, förändras det skrivna ordets makt som tidigare varit så helig. I de sociala mediernas värld kan det skrivna ordets betydelse vara ganska flyktig, även om det finns kvar i cyberspace i all evighet.

För det första, så måste man komma ihåg att en facebook-uppdatering är flyktig. Så fort du postat något föråldras det. Att du är irriterad/glad/trött/whatever just nu betyder ingenting i det långa loppet. Samma gäller i princip ett blogginlägg. Det kommer nya inlägg och statusar i rasande takt och att hänga upp sig på vad någon har postat nånstans förra veckan är lite onödigt. Idén är ju att folk skall få uttrycka sina åsikter och känslotillstånd för den som vill lyssna/läsa. Om du inte är intresserad, läs inte. Jag är  t.ex. jätteointresserad av folks mens och sexliv, men om nån jättegärna delar med sig av detta på facebook så är det ju underbart fint att jag kan klicka hide, och så poff, slapp jag bekymra mig om det. och alla är nöjda.

För det andra anser jag att alla människor har rätt till ett facebook-konto och en blogg och whatnot för privat bruk där man får uppdatera ytligheter och you name it med sina vänner och fast med hela världen om man så önskar. Alla människor har rätt till ett privatliv och det är var och ens personliga val om man delar med sig av det till hela världen eller inte. Tumregeln är ju, att enbart skriva sådant som du skulle kunna säga åt folk facie ad faciem. Skriv inte kränkande, förnedrande eller sårande saker om eller åt andra människor. Lämna inte ut dina bankuppgifter eller andra personliga uppgifter om du inte vill riskera bli utnyttjad. Stå för dina åsikter, var trevlig (Karma gäller faktiskt också på internet!) och framförallt Enjoy the ride. Sociala medier är jätteroliga!

Det var dagens föreläsning.

tystnaden

I väntan på att jag har nåt att komma med:


Source: behance.net via Hanna on Pinterest

tisdag 22 februari 2011

skönhetsbloggen

tisdag 22 februari 2011
Jag glömde ju helt att berätta, the new me comes with nagellack nuförtiden. Livet är ju så mycket roligare med nagellack. Lite som att gå på fest 24/7. Att jag inte fattat det tidigare.
På naglarna nu:

Färgen är faktiskt lite mera mot lila än bilden visar.














Ni måste vara helt till er i trasorna av detta.

Personal growth & DFTBA

Nu ska ni få veta nåt alldeles speciellt. Igår insåg jag, mirakulöst nog, att jag har överlevt. Jag har vuxit och gått vidare. Det senaste halvåret var ju lite sådär småkrångligt med riktigt fula svängar åt håll jag inte var så värst intresserad av. Men sen, utan förvarning, vaknade jag en morgon och bara insåg jag att jag har överlevt. Trycket över bröstet har lättat och jag har inte bara överlevt, I've moved on. Jag har förändrats, och jag måste säga att jag gillar den förändring som skett. Oberoende av vem och vad och hur och när, så vet jag iallafall att Indien (the person) changed my life. C ♥

Detta skall jag nu fira med mera kaffe och lite partiturspel. För att livet inte skall bli alltför skoj liksom.


måndag 21 februari 2011

Fräs

måndag 21 februari 2011
Aaaaaarrrrgh. Jag har inga hörlurar med mej på bussen.(jepp, tar ju bussen för säkerhets skull i vintertider som dessa). För första gången tog jag INTE med mej min bok, för jag sku ju lyssna på musik och titta på tv. OCH NU HAR JAG INGA HÖRLURAR MED MEJ. #%$#%grrr&#% (i klartext: byt aldrig väska) Till saken hör att jag var ute i sjukt god tid, var i Kampen 15 minuter före avgång. Före det hade jag redan vänt om en gång på vägen för att jag glömt mina noter, så jag skulle ha haft cirka tusen chansesr att minnas mina hörlurar, men jag tog inte vara på en enda av dom chanserna, utan sitter istället här och är bitter. Jag skulle skrika och svära och hoppa jämfota om jag inte satt fastspänd i mitt säkerhetsbälte i bussen bland andra människor. Dessutom klottade jag just ner min klänning när jag försökte äta min sallad, så nu har jag en underlig salladsdressingsfläck vid mitt könsorgan.
Det var den muntra måndagen det.

Söndag = måndag?

Jag vaknade två gånger före väckarklockan imorse, var sinnessjukt trött båda gångerna och önskade att jag var nån annan och tänkte båda gångerna Gud så skönt att det är söndag. Just. Söndag och måndag är ju faktiskt inte helt samma sak.

För er som undrar (alla undrar!) så blev det givetvis pide igårkväll. I strålande sällskap dessutom! Hörrni, det var en suverän idé att inte supa huvudet av sej och benen under sig och byxorna gud vet vart i lördags, utan att i stället gå hem där kring midnatt som en sensibel vuxen 30-åring och vakna glad till en lugn söndagsmorgon (som var så hyvä att jag uppenbarligen ville ha den i repris imorse). Dethär ska vi minsann prova en annan gång också. (Do try this at home!) Fast inte nästa vecka, för då e det Partaj! Nån måtta på vuxenheten.

Man säger gumårån!
Uuh uuh jag e så Pigg!

söndag 20 februari 2011

Visst?

söndag 20 februari 2011
När helgen har varit en kaverihelg utan like med underbart umgänge nästan 24/7 från fredag till söndag, när man inte har varit fullast i stan och varken spytt eller skämt ut sej utan istället bara varit sjukt trevlig, visst får man ju ändå äta pizza på söndagen? Snälla?

lördag 19 februari 2011

Snälla!

lördag 19 februari 2011
Kan jag få bo såhär:




fredag 18 februari 2011

Jättebraa Fredaa

fredag 18 februari 2011
Okej, när morgonen börjar med ett sms som lyder jättebraa fredaa mera baccha, då blir man ju bara så glad att det bara måste bli en jättebra fredag! Indien levererar än en gång bra fiilis. Och fredagen ser lovande ut, eller ja hela helgen ser lovande ut med vänner och kärlek och bra fiilis all weekend long. Två långväga phriends som jag inte sett på alldeles länge och lite annat bus bådar gott.

note to self:  Måste äta mat idag. Måste. Har ätit varm, vanlig mat senast förra lördagen på restaurangen. Måste minnas detta.

torsdag 17 februari 2011

Chatproblematiken

torsdag 17 februari 2011
När man chattar med 3 människor på MSN, en på fejan och en på gmailen samtidigt, kan det hända att man måste frysa ett ögonblick och ba härregud, int skrev jag väl fel sak åt fel person nu? Hjärtat hoppar ett extra slag och man ba mon dieu. Om man sku råka ge råd om hur man imponerar på den nya tjejen eller skriva något om könssjukdomar åt den heta kan det bli lite komplicerat. Eller om man sku råka skriva sexy messages åt sina frendin. Eller åt den, som man faktiskt inte ska skriva sexy messages åt, med tanke på det förflutna.
Dagens åldringar, ni vet inte vad ni missar iochmed chattens magiska värld.

Lögnen

Jag ljög. Bilden jag postade var totalt osann. Jag var jättekreativ och effektiv nästan hela dagen. Det bästa var att jag blev totalt inspirerad av mej själv och min effektivitet. Jag blev dessutom på jättegott humör av mitt eftermiddagssällskap och efter det spenderade jag över hundra euro på nya underkläder (jag menar, det är ju helg snart och då måste man va redo för vad som helst, och man är ju faktiskt extra redo med nya underkläder) och gick hem och var om möjligt ännu mer inspirerad och effektiv.

Kreativiteten

Om ni undrar varför jag inte har bloggat än idag, är det för att jag är så himla upptagen med att leva livet liksom. Däremellan försöker jag vara sjukt kreativ. det går sådär.


onsdag 16 februari 2011

Städningen

onsdag 16 februari 2011
Idag måste jag städa. Jag skall alldeles snart börja. Jag är jätteivrig. Det kommer att bli skojigt. Jag skall snart börja städa. Det kommer att bli en fest. It's gonna be fierce.


Tänkte att ni säkert ville veta detta.



Note to self: om man sku städa lite oftare sku det kanske inte kännas så oöverkomligt jävligt.

tisdag 15 februari 2011

måndag 14 februari 2011

Ett meddelande:

måndag 14 februari 2011
Till Creme de la creme:
Jag vore ingenstans om inte ni fanns. Tack för att jag får dela allt med er. Det betyder allt för mej.


Till alla andra vänner: vänskap är det finaste som finns. Tack för er fina vänskap.

fredag 11 februari 2011

skit

fredag 11 februari 2011
via on Pinterest




Då morgonen inleds med huvudvärk, utan kaffe och utan yoghurt (alltid osäker på stavningen med det ordet jag. How stupid am I?) och folk dessutom ringer och tjatar, kan man väl få kalla det en lite dålig start på en annars rolig dag.

Den brutala attacken

Idag där kring fyra-halv fem-tiden kom den, den brutala huvudvärken. Den efterföljdes av lite hederlig migrän, varvid jag tog mej en 6 timmars tupplur. Det var den dagen det. Gissa två gånger om jag är trött nu?

onsdag 9 februari 2011

Godheten

onsdag 9 februari 2011
Vet ni, dethär med karma är en fin sak. Bra fiilis ger bra fiilis. Människan är nog i grunden god. Love trumps hate. Godheten segrar. Behandlar man folk bra, med respekt och med kärlek, då får man respekt och kärlek tillbaka. Jag får liksom bra fiilis.
Och viktigast av allt: jag vann.

tisdag 8 februari 2011

Den dåliga fiilisen

tisdag 8 februari 2011
Om det är nåt som jag är ganska ointresserad av*, så är det folk som sprider dålig fiilis runt sig. Att härja, vara arg och förnedra folk gagnar få i längden. Inte ens på kort sikt hjälper det särskilt mycket. Speciellt om man snackar om folks roliga fritidsintresse. Det borde vara förbjudet att vara otrevlig. Man kanske borde påminna folk om att Karma's only a bitch if you are. (Det värsta är att dålig-fiilis-typerna knappast skulle bry sej ett dugg. Dom tror att dom inte påverkas av karma.) Det är vid denna insikt jag blir lite ledsen och får om möjligt ännu mer dålig fiilis. (I hemlighet hoppas jag att dom har fel.)
Det hjälpte inte mycket att jag försökte Rise Above, och vara sjukt trevlig och positiv, trots att jag fick världens skäll på mej, och ba Oj då, det här var ju lite olyckligt, men månne vi inte ska fixa dethär på bästa sätt ändå. Det måste ha blivit nåt missförstånd tidigare, men konserten blir nog säkert jättebra ändå. Med sammetslen röst. Ba som tack för att du gnäller på mej, ger jag dig lite solsken och positiv anda.*



*förutom fotbollhockeyhandbollbobollandralagsportermedboll, dålig hy, viktproblem, rasism och nepotism to name a few
** i övrigt ber jag Er vänligen att Go Fuck Yourselves.

måndag 7 februari 2011

Livet efter döden

måndag 7 februari 2011
Efter gårdagens dödsdag har denna dag bevisat att det finns ett liv efter döden! Tillochmed måndagar kan innehålla liv. Flitens lampa har lyst över mig och jag har jobbat, övat, tänkt, bakat (!) och varit ivrig över kommande dagars arbeten (och gått igenom helgens vktigaste händelser med en medsyster i Vasa). It's a Happy Monday peeps! Jag är helpeppad.*




*ni som hatar måndagskäckhet, kom ihåg att love trumps hate. Carpe diem, ni vet. älska livet.

söndag 6 februari 2011

Lilla döden

söndag 6 februari 2011
Tv-serier i sängen gör att saker känns litelite mera okej än de borde en söndag som denna. Det borde jämna ut sig då jag snart skall sticka iväg till Missionskyrkan. Jämna plågor.

Te te te. Te ska bli the new alcohol. 

fredag 4 februari 2011

Pip

fredag 4 februari 2011
Alltså daa-ah att det är störande då tv-kanaler täcker svordomar med pip. Det går liksom inte att lyssna på I pip so pip and pip pip a pip but pip pip and pip. Man får nervsammanbrott med mindre. I jämförelse är svordomar som ljuv musik för öronen. (Och hjärnan.)

Japp, som ni alla kan räkna ut så ser jag på kvalitets-tv.

torsdag 3 februari 2011

torsdag 3 februari 2011
Vet ni, dethär med att söka lägenheter sätter sig som ett tryck över bröstet. Vet inte om jag önskar att jag hade mera pengar, att lägenheterna i centrala Helsingfors vore lite billigare eller att nån skulle ge mej en lägenhet eller om jag önskar att jag bara skulle slippa leta. Men det är nånting som ger mej lite ångest. *Verklighetsflykt next*

onsdag 2 februari 2011

Tv-Maten

onsdag 2 februari 2011
Är alldeles för trött för att blogga ordentligt. Men två saker tycker jag ni behöver veta idag; nämligen att jag har begått ett rookie mistake genom att inte stasha upp med grymma snacks trots att jag visste att jag skulle se på både Top Chef och Masterchef idag. Samt att jag tror att jag måste sluta titta på Masterchef Suomi om inte deltagarna snart lär sig uttala ordet chef. (dom säger määsterTchef. Jag tänker mord.)

tisdag 1 februari 2011

Från toppen till botten

tisdag 1 februari 2011
Om självförtroendet var högt efter lördagens bravader och gårdagens recension, är denna dag inte fullt lika stolt. Kvällens övning tävlar definitivt om platsen som en av de sämsta i mitt liv. Men jag är faktiskt för trött för att bli alltför deprimerad. Istället tänker jag fira med lite Gilmore Girls o sen stupa i säng. Det är ju trots allt väckning kl 05.30 imorgon så man hinner till tåget kl 06.22. Man har ett liv.