torsdag 29 mars 2007

Nä NU!

torsdag 29 mars 2007
Jag får inget vettigt gjort. Vaknade som i en dvala imorse då klockan ilsket pep till, hade lovat väcka R, men sidu nejnej, jag somnade ju om i minst en halv timme, så att han fick jättebråttom och var småirriterad och jag var lite trött och sur å tja, det rådde en inte sådär värst mysig stämning...
Beslöt mig därför för att somna om en LITEN stund till, och tadaa, nästa gång jag öppnade ögonen var kl 12.40. Aaarrgh! Det var inte riktigt planen det inte. Dit for jumppan, skriva uppsats, vara allmännyttig innan jobbet. blah.
Nå, jag har beslutat mig för att inte ha dåligt samvete utan i stället fira med att slötitta på tv-serier resten av dagen. Ett vist beslut. Ev. borde jag göra något åt magistersansökan ännu. Men jag lyfter nog på hatten åt mig själv för att jag redan IGÅR kopierade alla nödvändiga bilagor trots att ansökan ska vara inne först imorgon!! hyvä minä. jag har koll. att vara ute i god tid är a och o.

Så nu ska jag ägna mig åt ER, Gilmore girls och ev lite sex and the city. För er som inte vill veta kan jag berätta att ER nog e jättespännande nu i säsong 13. Fast åt er som är slavar under Grey's våld kan jag bara säga att ER nog tyvärr verkar som en B-klassens serie i jämförelse med Grey's. Men det hindrar ju ingen från att titta på det iallafall. (även gilmore girls har fått en underlig vändning då 6 säsongen slutar..)
Och nej, jag har inget liv. men jag sörjer ej för det.

tisdag 27 mars 2007

Non Stop!

tisdag 27 mars 2007
Jag har genomlidit en konsert. Och genomlidit är nog exakt rätta termen. Non stop lidning. Det är bara så sällan som man lider av att höra sig själv sjunga; oftast brukar man ju tycka att man är kung på scenen och publiken får sen tycka vad dom tycker... menmen. icke denna gång. Inget stycke var färdigt, vissa vanliga, rena klanger blev rent av helvetiska och vissa av kompositören avsedda ufoklanger betydligt ufigare än vad någon någonsin kunnat tänka sig att nån skulle kunna prestera....
Till råga på allt hade vi ju det stoooora nöjet att ha två av kompositörerna i publiken. Fuckin great. vojvoj. Uffes sånger gick nu ändå någorlunda igenom utan att det hände några riktiga dundertabbar. Rytmiskt kanske inte världens mest strålande framförande, men helt ok på sina ställen ändå.
Allra värst måste det nog ha varit för stackars Mikko Heiniö. Till råga på allt blev han PRESENTERAD för den övriga publiken av speakern, vilket knappast var särskilt kul för honom och en stor bidragande faktor till att han snabbt och obemärkt slank ut efter konserten... Stycket for rent ut sagt på reven. big time. som tur har kompositören varit förutseende nog att lägga en taldel i mitten av stycket så att sångarna senast där kan hoppa på tåget igen och få någorlunda rätt ton från stämgaffeln, som ju varje god sångare har med sig på konsert. Jag hann (kanske som tur var) inte titta på honom en enda gång under det förbannade styckets gång, eftersom framförande mest var en matematisk prestation för min del som bestod av att med ena handens fingrar räkna slag och med andra handen peka i noterna var vi var för att ha nån som helst chans att hänga med ens lite ibland och däremellan desperat försöka trycka in några ens lite ditåt toner. urk. fy fan. Stackars Heiniö hade nog inte i sina vildaste fantasier kunnat ana att hans verk kunde låta såhär.
Ett annat säkert tecken på att allt kanske inte har gått heeelt nappiin e då sångarna efteråt diskuterar att "nå, hur gick det för dej/er stämma, sjöng ni rätt?" (dvs att man
a) inte har en jävla aning om vad kaverin bredvid har sysslat med den senaste timmen eftersom all ens koncentration har gått till en själv, vilket kanske inte är helt det som körsång går ut på och
b) att man inte har en aning om hur det är meningen att det skall låta och
c) inte har en aning om hur det egentligen lät)

Lova att ni skjuter mej i huvudet om jag nånsin börjar komponera dylik musik, please. Det är för alla musikers och deras framtida publiks bästa. på riktigt.

Och det absolut bästa med konserten var nog cidern och hesematen efteråt. Och då det bästa med en konsert är Hesematen efteråt är det lite allvarligt.

tack och förlåt.

måndag 26 mars 2007

måndag 26 mars 2007
Min veckoplan ser ut såhär: (så att ni vet vad jag gör med mitt liv.)

- skriva färdigt referat. typ NU!
- skriva rent fältarbetesanteckningar, skicka in till läraren, gå igenom intervjufrågor och få fanskapet undan och studieveckor in på kontot.
- MOTION. piste. har negligerat min obefintliga kondition alltför länge. nu blir det ändring.
- utomhusvistelse under solens sken ..iiii den häärliiga våårsolens glans! :)
- sömn. har också blivit en bristvara de senaste nätterna.
- städa klädskåpet. ett måste väldans snart, eftersom man inte hittar någå å allt e ett enda kaos.
- körer. samt egen övning inför dessa. kallas även jobb och är ett måste.
- födisfester x2 :) ett 25-årskalas å ett 50-års. inte illa.
- konsert x2. WAM imorgon, välkomna å lyssna! samt uffes komp.konsert på lö.
- hängande med pojkvän. busy som man är har detta blivit ett kalenderärende. :S
- kaffande med vän. innehåller kalorier och fniss samt allvarliga samtal. myyycket trevligt.

plus övrigt löst program som inte är värt att nämnas eller inte ännu är känt ens för mig själv.
Men det ser ju ut att bli en riktigt treflig vecka dethär.



dagens morr: fällde saltkaret i golvet imorse. Det gick sönder. Orkade inte städa upp. kanske saltet försvinner om jag slutar tänka på det.

fredag 23 mars 2007

Ibland

fredag 23 mars 2007
löser sig allt på det sätt som man vill. Japp, jag är ett levande bevis på det.
Dessutom är det fredag idag, och fredag är alltid en bra dag eftersom det innebär helg. Och helg innebär åtminstone lite ledighet. *fram med konfetti*
Helg innebär också körövning, ut å äta med Robert-pojken, kanske bio, lite vin å allmänt lösdrivande. utmärkt.

Nu ska jag fira min framgång (?) med att gå på föreläsning. Alltså på riktigt: vem i hela helvetet sätter en obligatorisk kurs att gå på fucking fredag eftermiddag? död åt dem.

festa vilt och lev dålighetsliv!

torsdag 22 mars 2007

Idag:

torsdag 22 mars 2007
är en bra dag. Äntligen en bra dag efter raden av ganska usliga.
Dagens plussar å minusar:

+poäng:

- Har fått gratis lunch. überbra med tanke på kontoställningen.
- lunchmötet ingav dessutom hopp om en bra konsert. kanske jag inte behöver ligga sömnlös trots allt?
- har uträttat många (två) administrativa uppgifter alldeles själv utan hot från högre makter.
- har rett ut studiepoängsgrejs. väldigt bra om det skulle klirra till lite i sture-kassan.
- har skrivit på uppsatsen.
- har hittat ett uni som ger de kurser som jag vill gå i höst. uuuutmärkt positivt. har fått framtidstro igen. jeij.
- råkade vara i butiken samtidigt som kvarterets ALLA spurgun. kanske inte så bra i sig, men det fick mig att inse hur fruktansvärt bra jag har det;
- är (oftast) inte full en torsdagseftermiddag. och är jag det så är det inte kvarlevor av onsdagens (eller tisdagens) fylleslag...
- luktar inte illa (strävar åtminstone efter det!). Dessutom har jag snygga, rena kläder utan spyor eller blod på.
- kommer ihåg att duscha alltid nu som då...
- har pengar att betala det som jag vill handla (=behöver inte leva på sossun eller handla på nåder för att butiken råkar ha en snäll kassatant)
- har ett liv. nåja, det kan ju alltid diskuteras. men pointen är den, att bredvid dessa utslagna människor ter sig mitt liv alldeles perfekt.
- har dessutom ingen mega-panik-det-knyter-sig-i-magen-stress idag. that's nice for a change.

-poäng:

- har inte skrivit riktigt tillräckligt flitigt på uppsatsen som snart är en vecka sen. arrrgh. (visserligen meddelade jag läraren i ett tidigt skede att jag knappast kommer att klara av deadlinen, men det känns ändå lite kakkit att vara sen med uppgifter.)
- höstens kurser är via ett öpu = DYRT. suck.
- fick just veta att sommarjobbet jag sökt gick till nån med utbildning. helt förståeligt, men skit för mej. Nå, jag sökte mest för att det sku vara kul att få jobberfarenhet inom det området och inte för pengarna, dom är redan tryggade via annat.
- har ingen tv-bild, för dom fixar någå antenn-nät i mitt hus = ingen ally idag. hmpf.
- många räkningar att betala och för lite pengar. vart fan har dom gått? fattar int.

Men en övervägande positiv dag är detta alltså. Efter ett litet hot från ovan skall jag nu uträtta min tredje administrativa grej idag.

hej å hå! Jag är på en rulle.

tisdag 20 mars 2007

Bra, bättre, bäst

tisdag 20 mars 2007
Jag har kommit på en sak som jag är bra på! Jag är bra på att ge mej själv tillåtelse att ta en liten paus med jämna mellanrum då jag är flitig, som nu t.ex.. Motettens historia svingar sig till en riktigt fiiin liten uppsats i en handvändning. (not, men önsketänkande är bra för motivationen)
Det är bra att märka att man är bra på något för då går allting plötsligt mycket bättre! Bäst skulle det vara om jag var bra på att ha självdisciplin och bra på att få uppsatser skrivna i ett huj. men man kan ju inte vara bra på allt heller. Och det är bättre att vara bra på något, även om det råkar vara något helt onödigt, än att vara helt skit på allt. *bra livsfilosofi, ska fortsätta med den*

Conclusion: jag är bra. Hyvä Minä.



ååååå så tibax ti motetten. *gör super-hero-move* denna gång med gott samvete och friskt humör (för det är det som susen gör!) och vetskap om att jag är bra på något.

onsdag 14 mars 2007

onsdag 14 mars 2007
Jag gör allt för att slippa ta tag i mitt liv. Ett bra sätt att skjuta upp sånt med är att fylla i en liten lista.


Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa? ööööh......NÄ! (alltså vad är det för typer som vill vara med i sånt egentligen?)
Vilken årstid tycker du bäst om? alla: snö på vintern, ljus på våren, värme på sommarn å mörker på hösten.
Brukar du sjunga i duschen? sällan.
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? Friidrott, skidning, simning, ridsport, redskapsjumppa, isdans... det mesta faktiskt (speciellt om det går bra för finland!) förutom formula, det fattar jag mej så totalt inte på.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja
Vad är viktigast för dig? Familjen, att jag själv är i balans, trygghet och goda skratt
Laddar du hem musik och film från internet? ja *olaglig*
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? resa. eller kanske köpa kämppä.
Vad är det bästa med julafton? Paketen såklart! :) nå nä, att få ta det lugnt är nog det bästa.
Tänker du mycket på ditt utseende? inte värst mycket. (So not true!!) (blir smått hysterisk över magen och rumpan varje gång jag går förbi en spegel... för att inte tala om de eventuella dubbelhakorna... men jag ljuger alltid lite i test och listor på sånahär frågor för att inte framställa mig som den idiot jag egentligen är) så ja, det händer sig ofta.
Vad får dig att slappna av? hård träning, god mat och mys... ;)
Är du mörkrädd? O-ja!! Tror fortfarande på troll, monster och fula gubbar under sängen på natten. helt på fullt allvar.
Bär du glasögon eller kontaktlinser? både och. helst inte samtidigt. (nimimerkki kokemusta on..!) (hur kommer det sig att jag har kokemusta från de allra mest weirdo-grejerna?)
Vilken färg är snyggast? va e nu d för lågstadiefråga! alla färger e fina juh!
Tycker du matte är svårt? ja. är trögtänkt och dum. och tycker att matte e tråkigt.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? nej. fast om jag sku va stenrik så sku jag nog slösa pengar på sånt.
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling? ära och berömmelse. och ett diplom :)
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? typisk helgmorgon existerar inte i mitt liv. beror på vad som skall uträttas. mellan ca 8-14 ungefär kanske eventuellt.
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen? kanske inte vore så dumt?
Hur många gånger har du fuskat på ett prov? minns inte att jag sku ha fuskat nån gång faktiskt.
Bor du utomlands? Nej (fast jag sku ha lust att ljuga å skriva ja för att det sku se så häftigt ut. Men ingen tycker väl att det land man bor i är "utomlands" så egentligen är detta också en helidiotisk fråga))
Har du någon piercing? i öronen. fast jag tycker inte att det är piercing.
Vart skulle du helst vilja ha en piercing? ingenstans. dessutom heter det var och inte vart.
Bråkar du och dina syskon ofta? har inga, så det kan bli lite svårt på den fronten.
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Robert och mamma och pappa. och jag själv.
Läser du ofta böcker? ja. blir speciellt fanatisk då det gäller deckare och MÅSTE läsaläsaläsa...
Vad föredrar du för sorts filmer? alla möjliga. så länge de är välgjorda och inte äckliga så går det mesta faktiskt. beror på humöret.
Vad slösar du mest pengar på? Mat, definitivt.
Vill du gifta dig? JA!
Vill du ha barn? JA.
Låser du toalettdörren även om du är ensam hemma? nej. varför skulle jag göra det?
Vilka tvprogram som går just nu har du fastnat för? Grey's Anatomy, såklart.
Vilka länder har du varit i? Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland, Irland, Tyskland, Tjeckien, Österrike, Grekland, Italien, Frankrike, Spanien, Egypten, Turkiet, Cypern, USA, Kanada, Madagaskar, Azerbadjan
Vilka husdjur har du haft? Olga-katten, Vicki-hunden, Emma-hästen och chiri-hästen. och så dammråttorna fy helvete, äckel, päckel, yäk och monstret. å sen lär jag ha en husgris också... :D
Solar du ofta? På sommaren nog jo.
Är du bra på att laga mat? naturligtvis! matsnobb och gourmand.
Var badar du helst? i champagne. eller ev. i ett salt hav eller kanske en yacuzzi.
Vad dricker du för alkohol? Vin, cider å skumppa. Starksprit bara i enstaka fall i nån drink om det vill sig väl. Jägermeister ur pluntan. aldrig snaps, cognac eller whisky.
Vad använder du för droger? Kaffe och choklad.
Vilka djur är du mest rädd för? harakrankar å spindlar.
Vilken musikstil tycker du bäst om? öh. nästan allt i sitt rätta sammanhang. ingen fanatisk anhängare av varken heavy eller svensk dansband men allt annat går. kör, singer-songwriter och lite poppig rb-aktig musik är väl bäst just nu iallafall.
Vilka språk kan du? svenska, finska, engelska. lite tyska. kan säga några dagismeningar på italienska, men det vore nog ett skämt att säga att jag KAN språket...
Har du någon gång skadat dig allvarligt? Ja, mitt knä.
Vilken kändis är hetast? McDreamy. å så johnny depp förståsss!
Gillar du att dansa? Jaa!
Vad har du för klädstil? har ingen stil. men tycker att jag klär mig lagom snyggt. och älskar fina kläder!
Är du flygrädd? lyft å land e inte precis favoriter, men annars är det helt ok att flyga.
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? utmärkt!!
Hur vig är du? öh. pinsamt ovig. efter mitt första och enda joga-pass kom jag tillbaka ner i spagat efter typ 10 år, men annars e det nog ganska dåligt. fast kanske vigare än average perus Jamppa-B.
Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten eller flicksaft
Vilken är din favoritglass? e faktiskt ingen stor specialist, men lakrits går alltid hem. å så cart´dor's fragolata. mmmm!
Tror du på ett liv efter döden? ja
Vilket kaffe sörplar du helst? mellanrost. och med mjölk. lidls arabicata var faktiskt en höjdare!
Vilket mobilmärke föredrar du? har aldrig haft annat än nokia... *nörd*
Vill du gå ner i vikt? det är nu inte så att jag skulle jobba på saken nämnvärt, men skulle knappast gråta blod ifall det skulle ske...
Vad har du för personlighet? Är en mycket känslig, emotionell och empatisk slarver, perfektionist i vissa avseenden, en romantisk drömmare och en livsfilosof med ett lättsamt djup. sådär i korthet.
Har du varit deprimerad? nej. men ledsen och "deppig" nog, men på helt vanlig "allmänna motgångar i livet"-nivå.
Tycker du om sushi? jo jag tror nog det. men senast jag åt sushi började jag må superilla, så nu vet jag faktiskt inte riktigt.
Tror du på livslång kärlek? Ja
Vad äter du helst när du ser på film? chips eller lösgodis
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport? njae...nä.
Har du tandläkarskräck? njä, fast det nu inte hör till favoritsysslorna direkt..
Är du en morgon eller kvällsmänniska? nattuggla
Var är du född? på BB i vasa
Vilken hårfärg har du naturligt? maantienvärinen tyvärr
Biter du på naglarna? ja tyvärr. värsta ovanan ever!!!
Är du beroende av något? kärlek och uppskattning. och beröring.
Vilka internetsidor besöker du varje dag? ÅA-mail, x3m, hbl, expressen, telkku
Hur ofta motionerar du? alltför sällan. beror på perioden, allt från 6 dagar i veckan till 0 dagar i veckan. (med tyngdpunkten på det senare alternativet senaste tiden, tyvärr)

onsdag 7 mars 2007

livet

onsdag 7 mars 2007
Kuka tietää, odottaako huomispäivää se,
minkä tänään jättää tekemättä.

- Kahlil Gibran


Livet är förunderligt.

Jag är omgiven av människor mitt i livet;
vissa e "ny"gravida, vissa gifter sig, vissa ska vilken dag som helst föda barn. vissa skiljer sig och vissa sörjer en familjemedlem som bara dog knall och fall.

Men jag, jag står bara vid sidan om och tittar på.
det är inte heller helt lätt.

tisdag 6 mars 2007

Yrt och trögt

tisdag 6 mars 2007
jaha. tibax i vardagens trista lunk. Fast det är nog ganska skönt också, måste jag säga. Turnén var, mja, ganska jobbig faktiskt. fast skoj också. Ett centralt tema blev dock, tyvärr, spyor. nice one. får se vad den saftiga tilläggsräkningen blir på nu... ujujuj. Och jag var ARRRG. mycket arg. det är ganska sällsynt faktiskt.
Träffade Anna i stockholm. hur härligt som helst. jag saknar henne.
Turnén var utmattande som fan. sov 10 timmar i natt, och var ändå trött imorse...

uppsatser, tenter, konserter och allmän stress och olust är centrala teman i min vardag just nu. En gnagande oro inför det mesta i magbottnet är inte särskilt trefligt, måste jag säga. allt stampar på ställe samtidigt som tiden går för fort framåt. hur märkligt som helst.
Samtidigt som jag klagar inser jag ju att jag har det rättså bra iallafall. ändå känns det verkligen som att mitt liv suger just nu.

Att sånt. inte särskilt piggt inlägg dethär.


dagens dåd: jag har sytt in en knapp.