lördag 27 juni 2009

mysterium

lördag 27 juni 2009
mina skinnypants har lyckats krympa i skåpet. utan att jag har gjort ett skit. det är ett mycket surt mysterium. kanske byxorna återgår till rätt storlek med lite extra glass?

torsdag 25 juni 2009

Hur det kan gå då man är törstig

torsdag 25 juni 2009
Robert är en modig man. Ibland kan han få för sig att göra vågade och vilda saker, leva rövare, lite living on the edge-feeling, som att lägga in en beställning på svenska på en restaurang här i vår stad. Alla människor är inte begåvade med språköra och -talang, och det är helt okej. Men om man är en servitris i en restaurang i centrala Åbo, tycker man att uttrycket "en öl" inte borde vara helt överkurs. (speciellt efter tredje gången man försöker beställa "en öl")

Samtalet gick ungefär:

Rob den modige: en öl.
Servitris: siis... mitä?
Rob: en öl.
Servitris: eli...öööh
Rob: en öl (håller upp ett pekfinger för att illustrera det svåra ordet en)
Stackars servitris: siis..eeh ööh olut?

onsdag 24 juni 2009

Little Miss Prutthurt

onsdag 24 juni 2009
Jag har börjat motionera. Värsta hurtmoijan på morgnarna med powewalk och så. Man blir mycket trött av att vara hurtig. Jag har även städat. Lite. Mycket kvarstår att göra innan prinsen glider in här inatt. Det suger att vara trött när man ska städa. Det är jobbigt att städa. Mycket enklare att rådda. Har även skaffat mig brutalt skoskav. Samt ägnat mej åt motionsformen reashopping. Och köpt nytt tånagellack. Fett stressig dag med andra ord. Inte att undra på att jag är trött.

Så här!

ska det gå till! Jag beklagar mej på blåggen över mitt obefintliga åbåtscidrande och följande dag har jag en invit på fejan till åbåtsciderkväll i trevligt sällskap. Live and learn, my friends. Live and learn.
Oh no! Hemmet b.o.m.b.n.e.d.s.l.a.g. R hemma om ca 12 timmar. Hur ska jag hinna städa? Seriöst. ca 5 kärl rena. kanske en gaffel om man letar. Inga kastruller eller tallrikar. eller muggar. Ca 2 plagg i klädskåpet. Resten på golv, stolar, Rs sida av sängen, torkställningar, i kappsäckar, väskor, på badrumsgolvet mm. Inga ytor i badrummet, fullt med necessärer, lösa burkar, hårband, smink och annat. samt golvmoppen från gårdagens balkongstädning. På allvar. Alla skor annanstans än på skoställningen. Trodde först att R hade tagit med sig ca 17 par skor till båten och undrade lite varför, innan jag fattade att det var mina skor som är annanstans i lägenheten. vindruvsaskar, jordgubbskartonger, karkkipapper och kexpaket samt smutsig disk framför tvn. jag är en gris.

tisdag 23 juni 2009

Orosmoment

tisdag 23 juni 2009
Snart är juni månad slut och jag har inte avnjutit en enda åbåtscider ännu detta år. Mitt liv är i sanning ganska lame.
Dagen begynte i strålande sol, såväl ute som inne. Balkonger städades, fönster tvättades och sol lapades på de rena ytorna, som var en sann njutning för varje sinne.
Mat handlades och tillreddes på den rena balkong-grillen och avnjöts framför ett avsnitt av den kritikerrosade tv-serien Greys. Nästsista programpunkten på listan står för dörren. Som varje alert student kan lista ut, har jag alltså, eftersom jag bloggar, återupptagit förhållandet med Iso-G. Efter att ha läst några sidor med beskrivningar av läget år 1891 lider jag nu av en liten svacka vad gäller motivation, blodsocker samt även vad gäller gamla beskrivningar av lägen. Geeeee eeeeeer!
Alternativt ge mej kaffe.

5 mark åt den som vill skriva om det musikaliska läget år 1891 i den soliga staden Ekenäs.
Jag tror jag är sjuk. Imorse vaknade jag, hoppade glatt upp och började fundera på dagens planer. Kom fram till följande:
- städa balkongen. Ta bort sånt som egentligen inte bor på balkongen, tvätta golvet, torka av ytor, tvätta fönster.
Blev jättejätteglad av min genialiska plan och skred genast till verket. Fönstren återstår. Men det är ju ett perfekt sätt att sola sej på. Fabulöst. Att jag inte tänkt på det tidigare.
- träna. Härregud. har mest tränat på att få större mage de senaste dagarna.
- gradun. Måste. skriva. idag.

Seriöst. Vilken äcklig dag detta kommer att bli.

måndag 22 juni 2009

måndag 22 juni 2009
Härregud, tysk kvalitets-tv från 80-talet på Finlands tvåa. Undrens tid är inte förbi.

söndag 21 juni 2009

Hört under midsommaren:

söndag 21 juni 2009
J: det är ett ord på 3 bokstäver.
P: hund. nej katt!

P: du har ganska små sånahär...
Jag: hjärna. fötter. händer. bröst? (rätt svar: muskler.)

Mina (obefintliga) muskler har fått sej en och annan gång under denna midsommar. Det ger jag igen med att jag har blivit ganska brun.

torsdag 18 juni 2009

Hårrific

torsdag 18 juni 2009
Vissa lär sej aldrig. Note to self: Färga aldrig håret hemma. Färga aldrig håret hemma. Färga aldrig håret hemma. Ska skriva upp det nånstans där det alltid syns, så att jag inte glömmer. Får inte glömma detta. Måste minnas.

Oroa er (alltså du mamma) inte, det är ingen katastrof. Det hände typ inget. Kanske kan man ana en ton av grönt, men eventuellt bara i ett visst sken. Annars är det typ som vanligt. Nu vet jag iallafall hur det känns att kasta bort pengar.

Förresten, en till sak till listan "saker man kan göra när ens sambo är borta": titta på dålig reality-tv. Jag älskar dålig reality-tv. Helt på fullt allvar.

På måndag ska jag ringa till frissan.

Feel good-filmdag

Gårdagens date med Bridget var en så fantastisk idé att jag har fortsatt med feelgood idag och nu rullar High Fidelity. Strålande.

Efter det ska jag färga håret. De senaste gångerna jag färgat själv blev resultatet riktigt misslyckat. Så länge det inte blir grönt eller orange tror jag att jag blir nöjd. Lämnar er (och mej) i olidlig spänning.

onsdag 17 juni 2009

Teknikstödcentralen god kväll, hur kan jag hjälpa?

onsdag 17 juni 2009
Trots den ödesdigra sjukdom, som däckat mej, tog jag idag hem grand slam, guldet, vinsten, äran och stålarna i en hård och jämn match mot tekniken. Skannern-jag 0-1. hah! ät skit!



Bra med att vara sjuk e att man kan se på Bridget Jones hemma i pyjamas. Hon e min idol.

Dagens duster

har varit både trevliga och mindre trevliga.
Graduhandledning: tja. bra handledning. inte så bra text producerad av mej. jag definitivt i underläge här.
Shopping: mycket väl shoppat. Ril's skor (-30% plus nå extra rabatt med rabattkortet, som jag lyckats tappa, men fick ett nytt), en YourFace-klänning till -50% (plus nå exra rabatt för att bli deras medlem.*) en bas-tee från selected å ett par strumpor. 1-0 till mej.
Hälsa: jag är sjuk. fäckfäckfäck. mycket surt. *ser fram emot att spendera midsommar här i stadslägenheten alldeles ensam och ynklig*
Mat: eftersom jag är sjuk är jag inte så hungrig. åt en liten men delischös sallad (är så kung i köket) och nu äter jag mycket karkki istället för att kompensera hungerskänslan.



*har dock lärt mej av mina misstag, och kryssar hädanefter alltid i att jag inte vill ha deras reklam. får ännu nå jävla skitreklam till min telefon från fuckin KappAhl. När jag har senast handlat där, 1997?

tisdag 16 juni 2009

Angels and Demons

tisdag 16 juni 2009
Idag på stan:
AngelMe: Nej. inte köpa något. vara sparsam och medveten konsument
DemonMe: ba ååh. vill ha det och det och det och det. shoppaaaa!
AngelMe: Allt ser ändå trash och billigt ut. ba nejnejnej
DemonMe: just det. bäst att hädanefter bara handla dyra grejer
AngelMe: bäst att inte handla alls. miljöööön och spara pengar och duktigheeeeet
DemonMe: ska bygga upp heeeela garderåååbeen på nytt å ba handlar fancyga accessoareeeer.
AngelMe: vill inte se ut som billig dussingök som ba "jag läser mooodeblåggaaar å köper Acneee". ska inte köpa något.

jeps. köpte inte något och var sur som en blek fjortissnorunge för att jag inte är miljonär.
tröstade mej med chokladkaka. fattig tjockis eller rik smalis, ba vilken är du hellre?

Saker som går över mitt förstånd:

- att folk kör 70 på landsvägen, där fartbegränsningen är 100. For real. tryck på gasen människor!
- varför folk som envisas med att köra 70 också ofta kör mitt på vägen, så att det blir omöjligt att köra om.
- att vädret är så skit
- att målet i livet måste vara att jämt vara mogen och förståndig.

Dagens plan är att inmundiga seriösa mängder kaffe och att se på tv.

måndag 15 juni 2009

För intresseklubben:

måndag 15 juni 2009
Att börja gå å lägga mej tidigt, det har jag slutat med nu. varför gå å lägga sej tidigt då man kan vara uppe sent?

fredag 12 juni 2009

fredag 12 juni 2009
Är man officiellt en hemsk människa om man skrattar åt folk som är mobbade, småretade eller bara konstiga (alternativt för deras lustiga utseendes skull)? (inte in their face förstås, men lite sådär bakom ryggen)
Att få göra det har varit ett av dethär lägrets absoluta höjdpunkter.

torsdag 11 juni 2009

(lägerparenteser)

torsdag 11 juni 2009
Orkar inte vara på läger längre. vill hem. snorungar.

(som nog egentligen väl kanske är helt välmenande, men jävligt trötta och tröttsamma vid dethär laget.)
(bäst med att vara på läger att sitta med lärarna å trasha alla skitungar och skratta rått åt töntarna.)

tisdag 9 juni 2009

Upptäckt:

tisdag 9 juni 2009
Jag märkte att jag imorse vaknade alldeles av mej själv, utvilad och ganska pigg. Efter lite vetenskapligt tänkade, analyserande och lite empiri kom jag fram till att det bara finns en enda förnuftig förklaring till detta onormala tillstånd: jag gick och lade med i tid igårkväll. Under täcket ca 23.30, somnade ca kl 24.00, vaknade glad som en lärka till den nya dagens utmaningar kl 08:22 imorse. Heureka. Var officiellt en Pig Person! (undvek dock att sätta mej käpprätt upp i sängen och ropa ut åt världen "ja e pigg!". Det kändes liksom lite onödigt eftersom jag sov ensam och ingen skulle få ta del av denna ädla syn)

Att börja gå å lägga sej tidigt, det börjar jag med nu.

måndag 8 juni 2009

Alltså va?

måndag 8 juni 2009
Idag slogs jag av en fruktansvärd insikt. Vart har mitt liv tagit vägen? Härregud, snart 30 och jag tror att jag är 20. Alltså på allvar. Ungarna här på lägret kunde alla vara mina barn. med helt god marginal, så att det inte skulle vara pinsamt eller obscent eller så. Dom e typ 10 å jag e typ 30. Vart har de senaste 10 åren tagit vägen? Fattar int. Jag var helt just 20 å ung å fräsch å allt var nytt. Fattar int att 10 år kan gå så fort. Känner mig berövad på mitt liv. Ge mig mina senaste 10 år tillbaka, jag är inte helt nöjd med hur de utfallit. tack.

(egentligen har det varit 10 goda år och jag har gjort en massa trevligt, men tycker att de kunde förkortas till ca 5, så att jag skulle ha hunnit med samma saker, fast dubbelt snabbare. eller så jag skulle ha åldrats dubbelt långsammare utan att behöva uppleva allt dubbelt så snabbt. eller nåt.)

Bevis på bra journalistik

Stavfel i rubriken. Bra jobbat Expressen.

Edit: nu har dom rättat till det, alltså är dethär inlägget helt meningslöst.

söndag 7 juni 2009

söndag 7 juni 2009
Imorgon bitti åker jag på läger. Jee. Hoppas dom har bra godis i kiosken.
Å ja baa dööör om man int har fungerande internet på sitt rum. Så var det förra året. Att man måste gå till bibban för att surfa å greja datoriska saker. Å dit får inte ungarna gå. Och då känner man sej som en skurk om man själv sitter där.
Dom har lovat fantastiskt lägerväder: mellan 10 och 15 grader, regn och mulet. Underbart att vara ute på gården å leka. För att inte tala om vilket fint simväder det blir. Blir säkert massor med "vi sitter på bryggan å solar"-tid. Häälit.

hej då!
Idag måste jag packa. Jag hatar att packa. Alltid fel saker med. Alltid. och för mycket av fel saker. Aldrig rätt saker i rätt mängd. Hur svårt kan det vara?

fredag 5 juni 2009

Friska vindar

fredag 5 juni 2009
Idag trotsade jag vädrets fruktade makter och gick ut. (igen. Det börjar bli en vana dethär) Det visade sig vara en så ypperlig idé, att jag fattade ett beslut. Under sommaren skall jag vistas ute varje dag. Måste. Gå. Utanför. Dörren. Varje. Dag. Om det utfaller väl, kommer jag att fortsätta med denna nya vana också efter sommaren. *värsta friskusen nu*

Konst

Imorse fällde jag saltkaret över hela matbordet. Det blev ett sån fint konstverk med vitt salt på vårt svarta bord, att jag beslöt mej för att låta det vara kvar.


(bra excuse för att slippa städa.)


p.s. imorse, den 5 juni, var det hela 5 grader varmt. nu är det sommar. brr.

torsdag 4 juni 2009

Tjenaaaa

torsdag 4 juni 2009
Idag har jag varit utanför dörren (trots att hösten har kommit till stan, vilket suger megafett.) Det hände senast i måndags. När Stålmannen* kom hem från stan (obs! nasalt Hanken-uttal, tack) igår synade han på mej lite på håll, litesådär uppifrån-å-ner, som i dåliga filmer, å påpekade att "här luktar lite instängt". Jag meddelade stolt och glatt att jag inte varit utanför dörren på ett tag (typ två dygn). Stålmannen svarade "Jag märker det jo."

Under min inne-tid de senaste dagarna har jag helhjärtat ägnat mej åt Den Lilla Sjöjungfrun och till på köpet blivit översättarkung. Om ni behöver lite possetrocitet eller lite mänskogrejer, är det bara att säga till!

Stora saker på gång som ni märker.

*min sambo gillar då jag tycker att han e manlig. Och Stålmannen är typ det manligaste jag vet. Därav titeln.

onsdag 3 juni 2009

Yrkesval

onsdag 3 juni 2009
Om det är nåt jag inte ska bli när jag blir stor så är det låtöversättare.